Experți internationali au ajuns la concluzia că radiațiile 5G provoacă demență și Alzheimer

Postat la: 10.03.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Experți internationali au ajuns la concluzia că radiațiile 5G provoacă demență și Alzheimer

Cercetările privind radiațiile 5G arată că acestea pot provoca leziuni cerebrale și, eventual, pot duce la demență și boala Alzheimer, potrivit a nouă experți independenți în domeniul radiațiilor, conform un unui articol publicat în Annals of Clinical and Medical.

Experții au solicitat autorităților să țină cont de vocea comunității științifice în domeniul RF prin stabilirea unui "cadru de reglementare mai strict" privind radiațiile RF și prin oprirea implementării tehnologiilor 5G - inclusiv a contoarelor inteligente și a turnurilor de telefonie mobilă 5G - până când o echipă de "oameni de știință calificați și independenți de industrie" va analiza riscurile acestei tehnologii.

"Situația este absurdă", a declarat Mona Nilsson, director general al Fundației suedeze pentru protecția împotriva radiațiilor și principalul autor al articolului. Deși primele două studii publicate vreodată despre efectele 5G asupra oamenilor și animalelor au raportat efecte adverse grave asupra sănătății, autoritățile guvernamentale și companiile de telecomunicații continuă să amplaseze turnuri de celule 5G și contoare inteligente pe și în jurul locuințelor oamenilor, a declarat Nilsson pentru The Defender, citat de activenews.ro

Dr. Lennart Hardell, unul dintre cei mai importanți oameni de știință în ceea ce privește riscurile de cancer cauzate de radiații și coautor al articolului, a declarat pentru The Defender: "Cred că este timpul să avem o discuție etică". "Ce fel de societate ar trebui să avem?", a întrebat Hardell, oncolog și epidemiolog la Fundația de Cercetare a Mediului și Cancerului, care este autor a peste 100 de lucrări despre radiațiile neionizante. "Este posibil ca guvernul să expună oamenii la o poluare periculoasă în propriile lor case și să nu poți scăpa?", a întrebat el. Din punct de vedere etic, aceasta este o situație societală foarte problematică, a spus Hardell.

Hardell, Nilsson și coautorii lor sunt liderii unor organizații independente din Norvegia, Suedia, Danemarca și Finlanda care se concentrează asupra radiațiilor RF. Aceștia au declarat că primul studiu privind efectele 5G a arătat că oamenii au prezentat o multitudine de simptome - inclusiv tulburări severe de somn, amețeli, afecțiuni ale pielii, probleme de concentrare, tinitus, afectarea memoriei pe termen scurt, confuzie, oboseală, tendință spre depresie, simptome cardiace și pulmonare și palpitații cardiace - la câteva zile după ce un turn de celule 5G a fost instalat deasupra apartamentelor lor.

Al doilea studiu 5G a arătat că șobolanii expuși la 5G au avut o incidență crescută a deteriorării neuronilor și o creștere a stresului oxidativ în creier. Aceste efecte ar putea duce în cele din urmă la boli degenerative ale creierului, cum ar fi demența, Alzheimer și alte boli neurologice, au declarat autorii. Nilsson a spus că există multe studii anterioare care arată efectele dăunătoare ale radiațiilor 5G asupra creierului și sistemului nervos. Potrivit unei compilații realizate de Henry Lai, Ph.D., profesor emerit de bioinginerie la Universitatea din Washington, 244 de studii între 2007 și 2022 au arătat efecte neurologice negative ale radiațiilor RF, a precizat Nilsson.

Hardell și Rainer Nyberg, doctor în științe, profesor emerit de educație și studii privind bunăstarea la Universitatea Åbo Akademi din Finlanda și coautor al articolului, au lansat în 2017 Apelul 5G, care solicită factorilor de decizie politică să oprească implementarea 5G din cauza riscului de consecințe grave asupra sănătății umane până când riscurile vor fi investigate de oameni de știință fără legături cu industria. Până la data de 10 ianuarie, 430 de medici și oameni de știință din întreaga lume au semnat Apelul 5G.

În ciuda dovezilor științifice tot mai numeroase privind efectele nocive, autoritățile "continuă să ignore dovezile tot mai numeroase de riscuri clare", au afirmat autorii în articolul lor. Autoritățile de reglementare pretind că orientările actuale sunt suficiente pentru a proteja oamenii de daune. Dar ele se bazează pe un "grup limitat de experți" - care nu sunt reprezentativi pentru comunitatea științifică în general - pentru a-și susține poziția, potrivit autorilor. În plus, majoritatea acestor experți au "legături cu companiile de telecomunicații", au afirmat autorii.

Autorii au declarat că este nevoie urgentă de un nou comitet format din oameni de știință calificați, independenți de industrie, pentru o evaluare științifică solidă a 5G. Până atunci, "lansarea 5G trebuie să se oprească", au spus ei. Având în vedere că nivelurile de radiații de radiofrecvență 5G depășesc cu mult nivelurile cunoscute ca fiind dăunătoare pentru viața umană și pentru viața sălbatică, autorul a considerat că "este o încălcare a drepturilor omului impunerea acestor radiații dăunătoare asupra oamenilor în propriile lor case, fără consimțământul lor informat".

"Aceasta este o încălcare clară a drepturilor omului [care este] o consecință a corupției științei și a experților care au rolul ... de a evalua știința", a declarat Nilsson. Hardell a declarat că este pesimist că autoritățile de reglementare vor ține cont de sfaturile pe care el și coautorii săi le oferă în ultimul lor articol. "Industria și politicienii ... au decis: "Nicio problemă, așa că să mergem mai departe"", a spus el. Cu toate acestea, Hardell a declarat că articolul - și Apelul 5G - sunt documente istorice importante care arată că oamenii de știință au avertizat cu privire la efectele 5G asupra sănătății.

În plus, a spus el, este important ca oamenii de știință să continue să scrie despre acest subiect - pentru că cum ar putea face altfel, ca ființe umane etice? Rapoartele de caz publicate de Hardell și Nilsson cu privire la efectele 5G au arătat că oamenii au fost nevoiți să își părăsească locuințele pentru a obține ameliorarea simptomelor lor, a subliniat Hardell.

"Avem cu adevărat un poluant de mediu care este atât de puternic sau periculos încât oamenii trebuie să își părăsească propriile case? Adică, cum putem tolera așa ceva?", a întrebat el. Hardell a spus că este îngrijorat în special de cei care sunt săraci. Persoanele prezentate în rapoartele de caz au avut mijloacele necesare pentru a se muta de dragul sănătății lor, dar majoritatea oamenilor nu au resursele economice pentru a face acest lucru, a spus el.

loading...
PUTETI CITI SI...