Elon Musk: Virusul Woke împinge civilizația către sinucidere!

Postat la: 02.05.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Elon Musk: Virusul Woke împinge civilizația către sinucidere!

Antreprenorul miliardar Elon Musk a spus de ce crede că „virusul woke" sau ideologiile woke reprezintă o amenințare existențială pentru civilizația umană.

Musk, susținător declarat al libertății de exprimare, a discutat despre subiect săptămâna trecută în timpul unui interviu cu gazda emisiunii „Real Time", Bill Maher. CEO-ul Tesla a spus că așa-numitul „virus woke" se dezvoltă de mult timp, referindu-se la „îndoctrinarea prin politicile woke" în școli și universități, ca o cauză a răspândirii acestui virus.

„Ați vorbit despre acest virus woke în termeni cu adevărat apocaliptici", i-a spus Maher lui Musk. „Explicați de ce nu credeți că este o exagerare a spune că [acest virus] împinge civilizația către sinucidere. În primul rând, ce este virusul woke?"

„Cred că trebuie să fim foarte prudenți cu privire la tot ceea ce este anti-meritocratic și are ca rezultat suprimarea libertății de exprimare. Așadar, acestea sunt două dintre aspectele virusului woke despre care cred că sunt foarte periculoase - este ceva foarte anti-meritocratic și nu poți pune nimic la îndoială. Chiar și faptul de a pune întrebări nu este acceptat", a spus Musk, potrivit Epoch Times. „Un sinonim ar fi anularea culturii", a adăugat el.

Maher l-a întrebat apoi pe fondatorul SpaceX de unde provine „virusul woke". Musk a formulat ocazional avertismente cu privire la ideologiile woke, care distrug America.

„Cred că de fapt se lucrează de mult timp [la acest virus]", a răspuns Musk. „Cred că gradul de îndoctrinare care se petrece în școli și universități este mult peste ceea ce își închipuie părinții", a adăugat el.

Musk a menționat apoi că experiența educațională prin care trec copiii din ziua de astăzi este foarte diferită față de ceea ce au experimentat el și alții din generația sa, subliniind că au avut loc schimbări fundamentale în politicile educaționale în ultimul deceniu.

Tendința școlilor publice de a-și extinde manualele educaționale pentru a include lecții bazate pe ideologie de gen, esențialism rasial și alte subiecte corecte din punct de vedere politic a devenit o chestiune fierbinte în ultimii ani, după ce mulți părinți au început să protesteze împotriva acestor decizii, cerând ca școlile să nu includă astfel de lecții.

De asemenea, Musk a făcut o remarcă ambițioasă despre apărarea Primului Amendament și a libertății de exprimare, spunând că acestea sunt pilonii societății americane.

„Cred că ar trebui să fim extrem de îngrijorați în fața a orice poate submina Primul Amendament. Primul Amendament pornește de la faptul că oamenii au venit din țări în care nu puteau vorbi liber și unde faptul de a spune anumite lucruri îi putea arunca în închisoare. Nu vrem acest lucru aici."

„Trebuie să protejăm libertatea de exprimare. Iar libertatea de exprimare este relevantă doar atunci când cineva de care nu-ți place poate spune ceva ce nu-ți place. Cei care susțin cenzura ar trebui să știe că, la un moment dat, acest lucru se va întoarce împotriva lor", a spus Musk.

loading...
PUTETI CITI SI...