După o tăcere îndelungată, revista Science Magazine leagă tulburările autoimune de vaccinurile COVID

Postat la: 21.07.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

După o tăcere îndelungată, revista Science Magazine leagă tulburările autoimune de vaccinurile COVID

Publicațiile principale și agențiile de reglementare au cedat presiunii publice pentru a recunoaște că vaccinul COVID-19 poate provoca leziuni precum miocardita și pericardita - dar până de curând, au publicat foarte puțin sau chiar nimic despre numărul substanțial de persoane care suferă de boli autoimune după vaccinare.

Totuși, la 3 iulie, revista Science a publicat un articol care confirmă faptul că vaccinurile COVID-19 sunt legate de tulburări autoimune, cum ar fi neuropatia cu fibre mici și sindromul de tahicardie ortostatică posturală (POTS).

"Am strigat din toți plămânii că aceste lucruri se întâmplă", a declarat pentru The Defender Agnieszka Wilson, fondatoarea #CanWeTalkAboutIt. "Și, în sfârșit, încet-încet, este recunoscut".

Campania #CanWeTalkAboutIt este un efort global pentru a rupe tăcerea în jurul leziunilor provocate de vaccinul COVID-19.

Suzanna Newell, fost membru al consiliului de administrație al grupului de apărare a pacienților răniți de vaccinuri React19, a declarat pentru The Defender:

"Sunt extrem de recunoscătoare că medicii și instituțiile medicale sunt acum dispuse să vorbească despre reacțiile adverse. [Ei] ar fi trebuit să îi asculte pe cei răniți. Printre răniți avem chiar și mulți profesioniști din domeniul medical care au avut probleme în a se face auziți".

Science a raportat că, pe lângă coagularea anormală a sângelui și inflamația inimii, vaccinurile cu ARNm COVID-19 dau naștere la "o altă complicație aparentă":

"[Această] suită debilitantă de simptome care se aseamănă cu Covidul lung, a fost mai evazivă, legătura sa cu vaccinarea fiind neclară și caracteristicile sale de diagnosticare prost definite.

"Dar, în ultimele luni, ceea ce unii numesc Long Vax a câștigat o acceptare mai largă în rândul medicilor și oamenilor de știință, iar unii lucrează acum pentru a înțelege și trata mai bine simptomele sale".

Potrivit Science, cazurile de Long Vax "par foarte rare". Acestea includ o gamă largă de simptome, cum ar fi dureri de cap persistente, oboseală severă și ritm cardiac și tensiune arterială anormale.

Simptomele pot începe să apară la câteva ore sau săptămâni după vaccinare și sunt dificil de studiat, au precizat autorii articolului.

Science a relatat că tot mai mulți cercetători pun diagnostice care includ neuropatia senzorială cu fibre mici, care provoacă furnicături sau senzații asemănătoare șocurilor electrice, dureri de arsură și probleme de circulație a sângelui, și POTS [sindromul de tahicardie ortostatică posturală] - o afecțiune care afectează fluxul sanguin și poate avea ca rezultat simptome precum amețeală, leșin și creșterea bătăilor inimii - care apar atunci când te ridici din poziția culcată.

Simptomele post-vaccinare ar putea avea caracteristici ale uneia sau ambelor afecțiuni. Persoanele cu COVID de lungă durată pot suferi simptome similare, potrivit articolului.

Neuropatia fibrelor senzoriale mici și POTS sunt, de asemenea, asociate cu alte vaccinuri, cum ar fi Gardasil, vaccinul Merck împotriva papilomavirusului uman (HPV).

Comentând articolul, Substacker Igor Chudov a scris că autorii recunosc suferința, dar o și minimalizează, afirmând în mod fals că este rară. "Se vorbește la nesfârșit despre cât de "rare" sunt leziunile provocate de vaccinuri".

Brianne Dressen, fondatoarea React19, a declarat că, în ciuda faptului că articolul nuanțează unele dintre afirmațiile sale cheie, ea îl consideră un pas important pentru ca aceste afecțiuni să fie recunoscute pe scară mai largă.

Dressen a declarat pentru The Defender:

"Science Magazine se adresează unui public căruia noi, restul celor care am fost plasați în acest colț, nu putem vorbi, deoarece nici măcar nu știu că existăm. Cu toții am fost cenzurați la nesfârșit. Deci, cum vom ajunge la acești oameni?

"Ei au fost repetat de nenumărate ori în articole precum Science Magazine - ceea ce este oarecum ironic - cu ideea că vaccinurile sunt minunate și că nu există nicio posibilitate ca ceva rău să se întâmple...

"Așa că, dacă vom avea vreodată ocazia să punem un pic de conținut pe culoarul lor, pentru ca ei să pună măcar puțin la îndoială ceea ce se întâmplă în jurul lor, atunci vom putea să-i tragem înapoi spre, știți voi, spre adevăr."

âCercetătorii de la National Institutes of Health (NIH) încercau să studieze și să trateze pacienții cu simptome Long Vax în 2021. Ei au publicat un raport de pretipărire a activității lor, dar studiul a fost întrerupt brusc fără explicații, iar NIH a blocat încercările de a descoperi detalii despre ceea ce agenția știa de la început.

Science a citat, de asemenea, cercetări anterioare și viitoare ale lui Sujana Reddy care identifică POTS post-vaccinal și un studiu publicat în Nature Cardiovascular Research de către cercetătorii de la Cedars Sinai Medical Center anul trecut, care a legat COVID-19 și vaccinul de POTS.

Alte cercetări evaluate de colegi au raportat legături similare și au dezvăluit o gamă largă de efecte neurologice și asupra sistemului imunitar cauzate de vaccinul COVID-19.

Numeroase persoane cu tulburări autoimune cauzate de vaccinul COVID-19 și-au împărtășit, de asemenea, poveștile cu The Defender. Unii au raportat dificultăți în transmiterea informațiilor privind starea lor de sănătate către Sistemul de raportare a evenimentelor adverse la vaccinuri (VAERS).

Un total de 1.569.668 de raportări de evenimente adverse în urma vaccinurilor COVID-19 au fost transmise la VAERS între 14 decembrie 2020 și 23 iunie 2023.

Cele mai recente date disponibile de la VAERS arată 770 de rapoarte de POTS, cu 578 de cazuri atribuite vaccinului Pfizer, 160 de rapoarte atribuite vaccinului Moderna și 31 de rapoarte atribuite vaccinului Johnson & Johnson.

"Sub-raportarea este un dezavantaj cunoscut și grav al sistemului VAERS", potrivit expertului VAERs Jessica Rose, doctor în științe medicale.

Rose a scris: "Din păcate, nu putem ști niciodată cu adevărat câte persoane suferă de evenimente adverse. Rapoartele pot dispărea, rapoartele pot rămâne în limbul temporar al ID-ului VAERS sau nu sunt niciodată depuse în primul rând".

â "Vezi unul sau doi pacienți și te întrebi dacă nu cumva este o coincidență", a declarat pentru Science Anne Louise Oaklander, doctor în medicină și cercetător la Harvard Medical School, neurolog și cercetător la Harvard Medical School. "Dar în momentul în care ai văzut 10, 20", a continuat ea, "unde e fum, e foc"."

Pe lângă Oaklander, un cercetător de top în domeniul neuropatiei cu fibre mici, Harlan Krumholz, M.D., un cardiolog de la Yale, Sujana Reddy, D.O., medic rezident în medicină internă la East Alabama Health, Tae Chung, M.D., un fizioterapeut neuromuscular care conduce o clinică POTS la Johns Hopkins, Matthew Schelke, M.D., neurolog la Universitatea Columbia, Lawrence Purpura, M.D., MPH, specialist în boli infecțioase la Universitatea Columbia, și William Murphy, Ph.D., imunolog la Universitatea din California, Davis, au comentat cu toții despre cercetările lor în curs de desfășurare privind bolile autoimune asociate cu vaccinarea COVID-19.

De asemenea, articolul relatează că "autoritățile de reglementare din SUA și Europa spun că nu au găsit o legătură între vaccinurile COVID-19 și neuropatia cu fibre mici sau POTS".

Dar chiar și Peter Marks, M.D., Ph.D., director al Centrului pentru evaluarea și cercetarea produselor biologice al Administrației pentru Alimente și Medicamente din SUA, care a negat și a minimalizat existența efectelor secundare autoimune ale vaccinurilor, a recunoscut pentru Science: "Dacă un furnizor are pe cineva în fața sa, ar putea dori să ia în serios conceptul [de] efect secundar al vaccinului".

Ministrul german al Sănătății, Karl Lauterbach, "a recunoscut că simptomele de tip Covid lung după vaccinare sunt un fenomen real", a mai relatat Science.

Marks a declarat pentru Science că este îngrijorat că "titlul senzațional" despre efectele secundare ale vaccinurilor ar putea "induce în eroare" publicul. Iar alți câțiva cercetători citați în articol și-au exprimat, de asemenea, îngrijorarea că cercetările lor ar putea "submina încrederea în vaccinurile COVID-19".

Dressen a spus că cercetătorii ezită să vorbească pentru că acest lucru implică un risc mare.

"Nu există nicio persoană, fie că este nouă în acest joc sau că este în acest domeniu de zeci de ani, nu există nicio persoană care, atunci când trece de această linie și vorbește, să nu fie pedepsită", a spus Dressen.

Ea a adăugat: "Nu există nicio persoană care să fie aclamată ca erou și să primească bani, iar cercetările lor să se realizeze. Întotdeauna există repercusiuni. Iar acești cercetători știau asta, nu-i așa? De aceea au ieșit împreună și au ieșit în forță".

âDressen a mai spus pentru The Defender că medicii și cercetătorii vorbesc în sfârșit datorită muncii depuse de pacienții răniți de vaccinuri.

"Lucrul interesant despre acești cercetători, totuși", a spus ea, "este că și ei au trebuit să fie deprogramați. Și asta s-a întâmplat din cauza ... pacienților [care] au ajuns în birourile lor", a spus ea.

"Majoritatea acțiunilor de advocacy care au avut loc pentru a-i face pe acești cercetători să ajungă la punctul în care erau dispuși să vorbească, s-au întâmplat la parter cu proprii lor pacienți. Așa că, știți, asta este puterea pe care o au pacienții".

Newall, care suferă de o boală autoimună legată de vaccinul COVID-19, a declarat:

"Cele mai bune sfaturi și cel mai bun sprijin pe care le-am primit în legătură cu reacțiile mele au venit direct de la alți răniți. Aceștia au fost un colac de salvare pentru mine. Am știut să cer o biopsie prin puncție cutanată doar pentru că alți răniți mi-au spus să o fac pe baza simptomelor mele.

"Chiar și știind ce să cer, primul neurolog a vrut să aștepte și să facă alte teste pentru că a spus că neuropatia cu fibre mici nu se prezintă în mod normal așa cum o prezentam eu. I-am spus că ne aflăm în ape necunoscute [sic], învățând pe parcurs, așa că vă rog să faceți testul.

"În cele din urmă, după luni de așteptare, m-a testat și am ieșit pozitiv pentru polineuropatie cu fibre mici."

âArticolul formulează ipoteza că simptomele Long Vax ar putea fi cauzate de o reacție imunitară exagerată la proteina de vârf a SARS-CoV-2. Science a scris:

"O teorie este că, după vaccinare, unii oameni generează o altă rundă de anticorpi care o vizează pe prima. Acești anticorpi ar putea funcționa oarecum ca și spike-ul însuși: Spike țintește o proteină de suprafață celulară numită receptorul enzimei de conversie a angiotensinei 2 (ACE2), permițând virusului să intre în celule."

Bernhard Schieffer, M.D., Ph.D., cardiolog la Universitatea din Marburg, este, de asemenea, citat:

"Anticorpii necinstiți ar putea, de asemenea, să se lege de ACE2, care ajută la reglarea tensiunii arteriale și a ritmului cardiac. ... Dacă acei anticorpi perturbă semnalizarea ACE2, acest lucru ar putea cauza bătăile rapide ale inimii și oscilațiile tensiunii arteriale observate în POTS.

"Neuronii cu fibre mici au, de asemenea, receptorul ACE2 pe suprafața lor, așa că, în teorie, anticorpii necinstiți ar putea contribui la neuropatie."

Rose a declarat pentru The Defender că "mimetismul molecular" este o posibilă acțiune pentru autoimunitatea indusă de spike. Mimetismul molecular se referă la o similitudine semnificativă între elementele patogene conținute într-un vaccin și unele proteine umane.

Potrivit Nature, această similitudine poate duce la reactivitate imunitară încrucișată, în care reacția sistemului imunitar față de antigenii patogeni poate dăuna proteinelor umane similare, provocând, în esență, o boală autoimună.

"Lumina de gazare inutilă" trebuie să ia sfârșit
Susținătorii persoanelor afectate de vaccinuri spun că este imperativ să se cerceteze mult mai mult aceste tipuri de evenimente adverse.

"Acesta este doar unul dintre numeroasele leziuni și numeroasele efecte secundare despre care se scrie în acest articol. Mai sunt atât de multe lucruri de făcut în acest domeniu, atât de multă atenție care trebuie acordată multor oameni care suferă astăzi", a declarat Wilson.

Newell a spus că atunci când persoanele rănite de vaccinuri pot avea acces la tratamente timpurii, acestea au mai multe șanse de a se recupera.

"Dar, acest lucru necesită recunoaștere", a spus ea, adăugând: "La fel cum [sindromul] Guillain-Barré este recunoscut ca reacție la vaccin, avem nevoie ca și neuropatia cu fibre mici și POTS să fie recunoscute".

Ea a adăugat:

"Dacă ar fi existat o plasă de siguranță medicală și financiară, împreună cu procese pentru a cerceta cu exactitate persoanele vătămate și pentru a ne sprijini în mod adecvat, am fi fost mult mai departe decât suntem și atât de mulți nu ar fi trebuit să fie gazați inutil la cabinetul medicului cu toate aceste noi simptome.

"Mi-aș fi dorit ca aceia dintre noi care nu foloseau sistemul medical înainte de vaccinurile noastre Covid și care acum apăreau brusc cu simptome debilitante și înfricoșătoare să fi fost cel puțin cercetați.

"Aveam nevoie de recunoaștere, chiar dacă adevărurile noastre sunt incomode. A fost un drum dureros și singuratic pe care nu l-aș dori nimănui. Trebuie să putem vorbi deschis despre reacții, pentru că ceea ce nu se vorbește duce la rușine și izolare. Izolarea poate duce la sinucidere. Am văzut mult prea mulți răniți care și-au luat viața.

"Am așteptat ani de zile pentru că reacțiile noastre ar putea provoca o ezitare în privința vaccinului. Acest lucru a întârziat progresul. Noi facem parte din știință. Lumea medicală trebuie să studieze reacțiile noastre pentru a face acest vaccin nou-nouț mai sigur pentru toți oamenii."

Science a raportat că câteva proiecte de cercetare sponsorizate de universități merg înainte. Studiul LISTEN de la Yale va examina atât cazurile lungi de COVID, cât și cazurile lungi de Vax.

React19 intenționează, de asemenea, să distribuie mici granturi pentru studierea imunologiei, a biomarkerilor și a altor caracteristici ale bolii post-vaccinale. "Chiar și un sprijin modest contează", a declarat Krumholz pentru Science, deoarece "este de datoria noastră să producem date preliminare" pentru a cuceri finanțatorii cu buzunare adânci.

"Finanțatorii cu buzunare adânci ai vaccinurilor Covid nu au avut nicio problemă în a vărsa miliarde în ele fără niciun fel de date preliminare - dar ajutarea victimelor lor nu este una dintre prioritățile lor financiare", a comentat Chudov.

El a adăugat: "Astfel, cercetătorii care îi ajută pe cei răniți de vaccinuri operează cu zeci de mii de dolari, în timp ce acționarii Pfizer se bucură de câștigul lor de miliarde de dolari."

Wilson, care este, de asemenea, o jurnalistă care intervievează medici și oameni de știință în cadrul emisiunii sale, "Aga Wilson Show", a adăugat: "Aceasta nu este o luptă între anti și pro-vax. Este o luptă pentru sănătatea oamenilor".

Ea a spus că agențiile de sănătate publică ar trebui să fie responsabile pentru crearea unor sisteme mai bune de urmărire a leziunilor și ar trebui să finanțeze cercetarea pentru a le înțelege și a le trata și pentru a le împiedica să se mai întâmple.

"Ne aflăm într-o situație foarte proastă, deoarece guvernele nu își asumă responsabilitatea pentru acest lucru. Această cercetare trebuie să fie finanțată", a spus ea.

loading...
PUTETI CITI SI...