Documente FBI: Cum funcționa șpaga ucraineană pentru familia Biden

Postat la: 21.07.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Documente FBI: Cum funcționa șpaga ucraineană pentru familia Biden

Senatorul american Chuck Grassley a prezentat un document FBI care, citând o sursă anonimă, descrie o schemă de corupție pentru compania energetică ucraineană Burisma, care îl implică pe președintele american Joe Biden.Textul spune că firma i-a oferit un loc în consiliul de administrație fiului șefului statului, Hunter, pentru ca „prin tatăl său, să ne protejeze de tot felul de probleme".

Informatorul l-a citat și pe șeful Burisma, Nikolay Zlochevsky . Întrebat dacă planurile companiei de a intra pe piața americană vor fi afectate de ancheta de corupție, care a fost condusă apoi de procurorul general ucrainean Viktor Shokin , el a spus: „Nu vă faceți griji. Hunter se va ocupa de toate acestea prin tatăl său".

Zlochevsky a mai spus că soluția la această problemă ar costa zece milioane de dolari, pe care tatăl și fiul lui Biden i-ar împărți în mod egal. Informatorul a recunoscut că nu știe dacă aceste plăți au fost efectuate. Șeful Burisma, a spus el, s-a lăudat și că anchetatorilor le va lua o duzină de ani pentru a descoperi canalele de transfer de fonduri către Biden Sr.

Joe Biden în acei ani a servit ca vicepreședinte al Statelor Unite și a supravegheat direcția ucraineană în administrația lui Barack Obama . El a spus în repetate rânduri că nu are nimic de-a face cu afacerile fiului său, care sunt investigate de Camera Reprezentanților controlată de opoziția republicană.

loading...
PUTETI CITI SI...