Documentar: Adevărul despre revolta ucraineană din 2014 de pe Maidan pentru instalarea unui regim susținut de SUA

Postat la: 06.03.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Documentar: Adevărul despre revolta ucraineană din 2014 de pe Maidan pentru instalarea unui regim susținut de SUA

Moreira este un jurnalist și documentarist francez. El locuiește la Paris, Franța. A regizat mai multe documentare de investigație în zone de conflict, inclusiv în Irak, Afganistan, Birmania, Palestina, Republica Democratică Congo și Somalia.

Ceea ce arată el în "Ucraina: Măștile revoluției", oricât de surprinzător ar putea fi conținutul pentru un public occidental, reprezintă de fapt jurnalism de bază - relatarea unor evenimente destul de bine cunoscute în interiorul Ucrainei, chiar dacă această parte întunecată a "revoluției" Maidan a fost ascunsă de majoritatea europenilor și americanilor.

Cu toate că documentarul lui Moreira a prezentat materiale care erau în mod incontestabil adevărate mult din dosarul public, a fost revelator pentru mulți occidentali familiarizați doar cu imaginile și comentariile pro-Maidan vehiculate de principalele mijloace de informare occidentale. Deoarece documentarul a intrat în conflict cu această "înțelepciune convențională", a devenit imediat "controversat".

Documentarul se bazează pe interviurile sale cu lideri ai grupurilor paramilitare de dreapta și politicieni naționaliști extremiști, precum și cu alți ucraineni din ambele părți ale conflictului. El a prezentat atacurile asupra poliției de către luptătorii de stradă de pe Maidan înainte de răsturnarea lui Ianukovici, la 22 februarie 2014, și masacrul din 2 mai 2014 din Odesa a 46 de demonstranți vorbitori de limbă rusă care se opuneau noului regim.

"Fără ei, nu ar fi existat o revoluție ucraineană"

loading...
PUTETI CITI SI...