Discover Project: Parcurile bucureștene, transformate de Nicușor Dan într-o afacere gigantică pentru mafia imobiliară

Postat la: 12.06.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Discover Project: Parcurile bucureștene, transformate de Nicușor Dan într-o afacere gigantică pentru mafia imobiliară

Sub pretextul apărării spațiilor verzi, frăția USR/PSD îmbogățește mafia imobiliară cu miliarde de euro

SCHEMA ÎN TREI PAȘI

Mafia imobiliară a retrocedărilor stă, de ani de zile, din postura de proprietar captiv, cu mâna întinsă către bugetele publice ale primăriilor ca să îi cumpere spațiile verzi retrocedate pe care a pus mâna prin decizii dubioase și acte false ale unor primari.
Nicușor Dan și camarazii săi spun povestea emoționantă și cer public primăriilor, printr-o lege modificată în complicitate a USR și PSD, să cumpere spațiile verzi retrocedate.
În final, mafia imobiliară, captivă, deoarece primăriile îi pot bloca autorizațiile de construire, primește doarîn București aproape 3 miliarde de euro în schimbul spațiilor verzi retrocedate deseori ilegal.

Primăriile vor fi obligate să cumpere spațiile verzi retrocedate, în majoritatea lor covârșitoare în urma unor decizii controversate, către mafia imobiliară. (vezi aici istoria proiectului legislativ și motivele invocate de inițiatori)

Totul sub umbrela generoasă a protejării mediului sub care operează „panicarzii verzi".

Deputatul USR și activistul de mediu Nicușor Dan, președinte al Asociației Salvați Bucureștiul (ASB), împreună cu alți trei parlamentari USR, Mihai Goțiu, Allen Coliba, Cosma Lavinia, cu Adrian Dohotaru, un fost USR-ist ajuns acum la Prodemos, partid cu viziuni comuniste, și cu trei parlamentari PSD, Florin Manole, Victor Cocoș și Andrei Pop, a inițiat o serie de modificări la Legea spațiilor verzi.

Inițial Nicușor Dan a susținut public că ar fi circa 200-300 hectare de spații verzi retrocedate doar în București iar factura s-ar ridica la cel puțin 2-3 miliarde de euro.

Practic timp de doi-trei ani, întreg bugetul anual al Bucureștiului, despre care Gabriela Firea, actualul primar a spus deja că este în faliment nedeclarat, ar trebui să meargă doar către răscumpărarea spațiilor verzi ajunse la mafia retrocedărilor imobiliare.

La puțin timp după această estimare, într-o discuție cu discoverproject.ro, Nicușor Dan a redus drastic suprafața spațiilor verzi retrocedate la doar 100 de hectare pe care primăriile ar trebui să plătească numai 100 milioane de euro.

Citeste integral AICI

loading...
PUTETI CITI SI...