Directivele Soros: Administrația Biden a avut 20 de întâlniri la Casa Albă cu moștenitorul imperiului George Soros

Postat la: 10.07.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Directivele Soros: Administrația Biden a avut 20 de întâlniri la Casa Albă cu moștenitorul imperiului George Soros

Alex Soros, fiul și moștenitor al miliardarului filantrop de stânga George Soros, a avut 20 de întâlniri la Casa Albă a președintelui Joe Biden cu oficiali ai administrației Biden, potrivit ultimelor registre de vizită ale Casei Albe.

Potrivit registrelor de vizită, tânărul Soros a vizitat Casa Albă a lui Biden de 15 ori, s-a întâlnit de 20 de ori cu oficiali și a participat la un dineu de stat pentru președintele francez Emmanuel Macron, la care a fost prezent și președintele Biden.

În total, Alex Soros a vizitat Casa Albă Biden în următoarele zile pentru întâlniri cu acești oficiali (în ordine cronologică descrescătoare):

3/31/2023: Amanda Sloat, director principal pentru Europa al Consiliului de Securitate Națională
3/30/2023: Jon Finer, consilier principal adjunct pentru securitate națională
3/29/2023: Nina Srivastava, consilier al șefului de cabinet al Casei Albe de atunci, Ron Klain
2/10/2023: Jordan Finkelstein, asistent special al președintelui și șef de cabinet al consilierului principal al lui Biden, Anita Dunn
2/9/2023: Jon Finer, consilier principal adjunct pe probleme de securitate națională
2/8/2023: Mariana Adame, consilier al consilierului președintelui Steve Ricchetti
12/2/2022: Mariana Adame, consilier al consilierului președintelui Steve Ricchetti
12/2/2022: Jon Finer, consilier principal adjunct pentru securitate națională
12/1/2022: Dineu de stat pe Peluza Sud pentru președintele francez Emmanuel Macron la care a participat președintele Biden
12/1/2022: Nina Srivastava, consilier al șefului de cabinet al Casei Albe de atunci, Ron Klain
10/14/2022: Mariana Adame, consilier al consilierului președintelui Steve Ricchetti (s-a întâlnit de două ori în acea zi)
10/6/2022: Jon Finer, consilier principal adjunct pe probleme de securitate națională
10/6/2022: Kimberly Lang, asistent executiv al consilierului pentru securitate națională
15.09.20.22: Jon Finer, consilier principal adjunct pentru securitate națională
14/9/2022: Nina Srivastava, consilier al șefului de cabinet al Casei Albe de atunci, Ron Klain (s-a întâlnit de două ori în acea zi)
22.04.2022: Madeline Strasser, consilier al șefului de cabinet al Casei Albe de atunci, Ron Klain
4/22/20/2022: Hazel Castillo, asistentă de personal a consilierului principal adjunct pentru securitate națională Jon Finer
12/15/2021: Jon Finer, consilier principal adjunct pe probleme de securitate națională
10/29/2021: Madeline Strasser, consilier al șefului de cabinet al Casei Albe de atunci, Ron Klain

Deși nu se știe ce s-a discutat în cadrul acestor întâlniri, faptul că acestea implică atât de mulți oficiali de securitate națională într-un moment în care administrația Biden se concentra foarte mult pe războiul din Ucraina poate oferi un indiciu. Mark Leonard, directorul Consiliului European pentru Relații Externe, pe care Fundația Open Society Foundations (OSF) a lui George Soros îl finanțează, a declarat pentru Washington Post că războiul din Ucraina este un obiectiv cheie pentru tânărul Soros. Alex Soros "este în contact zilnic cu Fundația Soros din Ucraina, vorbind cu diferite guverne despre politica lor față de Ucraina", a declarat Leonard.

The Post notează, de asemenea, că OSF "se descrie ca fiind cel mai mare finanțator independent al societății civile ucrainene și al grupurilor de cetățeni de peste trei decenii".

Cu toate acestea, întâlnirile lui Alex Soros cu Mariana Adame, consilierul consilierului administrației Biden, Steve Ricchetti, ar putea implica interesul tânărului Soros pentru alegerile prezidențiale din 2024. Ricchetti, un loialist de lungă durată al lui Biden și fost lobbyist de pe K Street, a fost președintele campaniei lui Biden din 2020 și a avut un rol esențial în a-l ajuta pe Biden să obțină mari contribuții de campanie de la finanțatorii de pe Wall Street.

Luna trecută, Alex Soros a fost anunțat drept moștenitorul moștenitor al imperiului global non-profit de stânga al tatălui său, în valoare de 25 de miliarde de dolari, a relatat Wall Street Journal.

Soros, în vârstă de 37 de ani, a preluat conducerea OSF în decembrie anul trecut, când consiliul de administrație al fundației l-a ales pentru a-l înlocui pe tatăl său în funcția de președinte. În ultimii doi ani, el a fost președinte al super PAC al tatălui său, numit Democracy PAC, care controlează aproximativ 125 de milioane de dolari în fonduri pe care le distribuie politicienilor și cauzelor politice din SUA. Democracy PAC a dat atât de mulți bani democraților în alegerile parțiale din 2022, încât l-a făcut pe George Soros cel mai mare donator individual în acel ciclu electoral, potrivit Washington Post.

În recentele alegeri din SUA, donațiile de campanie ale bătrânului Soros cu cele mai semnificative consecințe au implicat alegerea unor procurori progresiști din întreaga țară, care sunt dedicați "reformelor justiției penale" care evită urmărirea penală și încarcerarea infractorilor. "Ascensiunea acestor procurori susținuți de Soros a coincis cu o creștere masivă a crimelor și a criminalității în multe orașe conduse de democrați, inclusiv în multe dintre cele în care acești procurori au implementat politici radicale în ceea ce privește poliția și încarcerarea", a relatat Joel Pollak de la Breitbart.

Alex Soros a declarat pentru Journal că el și tatăl său "gândesc la fel", dar el este "mai politic" decât bătrânul Soros. Moștenitorul Soros și-a exprimat un interes deosebit pentru cauzele politice americane care implică "dreptul la vot și dreptul la avort, precum și egalitatea de gen". Și a indicat că împiedicarea câștigării alegerilor din 2024 de către Donald Trump rămâne o preocupare majoră și pentru care pare dispus să își folosească resursele financiare considerabile pentru a împiedica acest lucru. El a declarat pentru Journal: "Oricât de mult mi-ar plăcea să scot banii din politică, atâta timp cât cealaltă parte o face, va trebui să o facem și noi".

loading...
PUTETI CITI SI...