Dezvaluire bomba in emisiunea lui Tavi Hoandra la Realitatea TV: Eminența cenușie a lui Dacian Cioloș este un anchetator de la Securitate

Postat la: 18.01.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Dezvaluire bomba in emisiunea lui Tavi Hoandra la Realitatea TV: Eminența cenușie a lui Dacian Cioloș este un anchetator de la Securitate

Istoricul Mrius Oprea relateaza pe platforma Podul cum a facut o dezvaluire de senzatie in timpul emisiunii "Realitatea romaneasca", moderata de Octavian Hoandra la Realitatea TV: omul care se afla in spatele partidului lui Dacian Ciolos este un fost anchetator al Securitatii lui Nicolae Ceausescu, De altfel, Marius Oprea va fi prezent din nou in emisiune sambata, 19 ianuarie, de la ora 21,00, cu alte dezvaluiri fulminante:

"Colegi de-ai noştri care împărtăşesc aceleaşi valori, aceleaşi principii, oameni anonimi, dar care vor să dea o mână de ajutor, au depus o cerere de înregistrare a unui partid politic", anunța degajat Dacian Cioloș, la momentul apariției partidului său PLUS, Partidul Libertății, Unității și Solidarității. Nume generos. Cerererea de înfiinţare a formațiunii politice a fost înregistrată pe 28 septembrie 2018 la Tribunalul Bucureşti. Fiind invitat pe atunci la o emisiune a prietenului meu, Tavi Hoandră, la Realitatea TV, nu m-am putut abține de la un comentariu. Anume că anonim înseamnă "acoperit". Adică securist sub acoperire.

Nu aveam de unde să știu atunci nu numai cîtă dreptate aveam, dar și că pentru mine "eminența cenușie" din spatele partidului condus de Dacian Cioloș este de fapt o mai veche cunoștință: anchetatorul meu de la Securitate, fostul maior de la Direcția de cercetări penale, Alexandru Iordache. Probabil acesta a ținut ca Dacian Cioloș să nu divulge numele fondatorilor partidului. Cum scria Iordache acum un an și jumătate în revista SRI-ului, "Intelligence în serviciul tău" despre istoria serviciilor secrete de informații din România, "discreția și precauția caracterizau întreg sistemul", iar "secretul puterii serviciului și liderilor săi a rezidat în discreție". Care, iată, n-a mai putut fi păstrată și anonimii lui Dacian Cioloș nu au rămas, deci, multă vreme așa.

Presa a titrat la cîteva zile de la acea emisiune la care participasem, pe 15 decembrie, cu litere de-o șchioapă: "Lovitură de teatru! S-a aflat cine sunt de fapt ADEVĂRAȚII fondatori ai noului partid, PLUS, al lui Dacian Cioloș". Toți fondatorii, aşa cum apar pe site-ul Tribunalului Bucureşti sunt de la Casa de avocatură „Iordache & Partners", fondată în 1992 de Alexandru Iordache, personaj care mi-e mai cunoscut mie, lui Caius Dobrescu și Sorin Matei drept "maiorul Alexandru" de la Securitate, coordonatorul anchetei penale la care am fost supuși în vara anului 1988. Secretarul general al partidului condus de Dacian Cioloș este Iordache Adrian Alexandru ("managing partner" la „Iordache Partners") și fiul fostului nostru anchetator, "maiorul Alexandru", de la Serviciul de anchete penale al Securității Municipiului București. Preşedintele partidului este o anume Daneş Raluca Florina (senior associate la firmă) și vicepreşedinte este Iordache Iulia (soţia secretarului general și nora lui Alexandru Iordache). Partidul Libertății, Unității și Solidarității condus de Dacian Cioloș a fost înființat, așadar, ca partid de familie al fostului meu anchetator de la Securitate.

Fiul său, Adrian Iordache, după cum am găsit pe internet, este convins că "psihologia cognitivă va schimba acest secol în moduri profunde şi interesante". Tare! Secretarul general al partidului condus de Dacian Cioloș are 8 joburi enumerate în profilul său de pe Linkedin și, cu aceasta, nouă. În vara anului 2001, însă, nu era așa de profund și implicat în "viața cetății". Pe atunci, presa constănțeană relata că un oarecare Adrian Iordache, "un șofer de 23 ani posesor al unui jeep Mitsubishi Pajero cu numărul B-35-PAJ" a accidentat un polițist în misiune, pe motocicletă, în stațiunea Mamaia. Adrian Iordache din București a fost identificat drept fiul avocatului Alexandru Iordache. Iordache senior a intervenit prompt la autoritățile constănțene, care, din nu știm ce motive, l-au prezentat drept parlamentar. Era "doar" consilier personal al generalului Toma Zaharia din MAI. Adrian Iordache, fiul lui, își făcea pe atunci studiile in străinatate, în Canada și Franța. Cu promisiuni, victima, plutonierul de poliție Stoian a fost convins de către Alexandru Iordache să nu depună plîngere, pentru a aplana un posibil dosar penal. După ce a fost sigur de muşamalizare, Iordache nu i-a mai plătit poliţistului nici costul tratamentului, nici măcar pe cel al tomografiei efectuate după accident. Cînd acesta l-a sunat, fostul anchetator al Securităţii i-a răspuns: „Ce, dom'le, vrei să mă suni pentru fleacul ăsta pînă ieşi la pensie?".

Despre Alexandru Iordache-tatăl, aflăm de pe pagina de prezentare a casei de avocatură Iordache & Partners, unde figurează drept fondator și mentor, că înaintea admiterii în barou în 1992, a lucrat în "law enforcement" (cum se numește, mai nou, Securitatea), fiind familiarizat cu "ambele tabere ale baricadei". Și mai tare! În schimb, Armaghedonul securiștilor din 2002 îl prezintă altfel: "Fost ofițer de securitate, specializat în cercetari penale. La 31 Decembrie 1990 a fost trecut în rezervă la cerere din Serviciul Român de Informații. Implicat in operațiuni de contrabandă cu țigari aduse din Cipru, prin care a fraudat statul român cu 110 milioane dolari. La 15 Iulie 2001 a fost reactivat pentru scurtă vreme în SRI. În prezent (adică 2002 - n.n.) este consilier personal în probleme juridice al generalului Toma Zaharia, secretar de stat in Ministerul de Interne. S-a semnalat că deține conturi în Elveția, la BNP Schweiz".

Articolul poate fi citit integral AICI:

loading...
PUTETI CITI SI...