Dezvăluiri Tucker Carlson: Video care dovedește că „șamanul" de la Asaltul Capitoliului a fost ghidat de polițiști!

Postat la: 09.03.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Dezvăluiri Tucker Carlson: Video care dovedește că „șamanul

La evenimentele de la Capitoliul Statelor Unite ale Americii, din 6 ianuarie 2021, Jacob Chansley, un cetățean îmrăcat în șaman, a ajuns simbolul revoltei de la acea vreme, conform New York Post.

Imaginile difuzate luni seara la emisiunea lui Tucker Carlson de la Fox News îi arată pe ofițeri care îl urmăresc îndeaproape pe Chansley în timp ce acesta hoinărește pe coridoarele Capitoliului, cu pieptul gol și purtând vopsea de față și o pălărie de blană cu coarne vikinge.

„Practic fiecare moment al timpului său în interiorul Capitoliului a fost înregistrat", spune Carlson, căruia președintele Camerei reprezentanților, Kevin McCarthy, i-a acordat acces exclusiv la 40.000 de ore de filmări de supraveghere din acea zi de la Capitoliu, care nu au mai fost văzute până acum de către public.

„Înregistrările arată că poliția din Capitoliu nu l-a oprit niciodată pe Jacob Chansley. L-au ajutat. Au acționat ca ghizi turistici ai lui", a spus Tucker Carlson.

La un moment dat, ofițerii sunt văzuți ghidându-l pe Chansley pe lângă alți șapte ofițeri de poliție care nu mișcă un deget în a-l opri pe bărbat.

Apoi îl escortează la diferite intrări ale camerei care par a fi încuiate. În cele din urmă, îl ajută să deschidă o ușă, iar el intră în cameră.

După evenimentele de pe 6 ianuarie 2021, Chansley, veteran al Marinei Americane în vârstă de 33 de ani, originar din Arizona, a fost condamnat la aproape patru ani de închisoare pentru „obstrucționarea unei proceduri oficiale".

Într-un interviu din închisoare el spune: „Singurul regret foarte serios pe care l-am [este] să cred că, atunci când am fost semnalați de către ofițerii de poliție, era acceptabil".

Într-o declarație, Poliția Capitoliului a sugerat că unul dintre ofițerii care l-au însoțit pe Chansley încerca să „detensioneze" situația, deoarece era depășită numeric.

Dar asta nu explică de ce Chansley, care era dezarmat, a reușit să treacă pe lângă încă șapte ofițeri fără a fi prins.

„Nici unul dintre ei nu a încercat măcar să-l încetinească", spune Carlson.

El „a înțeles că Poliția Capitoliului este aliatul său. ... Dacă era în acțiunea de a comite o infracțiune atât de gravă, de ce ofițerii care stăteau chiar lângă el nu l-au arestat?", se mai întreabă jurnalistul.

Și totuși, în narațiunea propagată în acea zi de democrați și de mare parte din mass-media, „Jacob Chansley a devenit chipul zilei de 6 ianuarie, un teoretician al conspirației periculos, îmbrăcat într-un costum ciudat, care a condus insurecția violentă pentru a răsturna democrația Americii", spune Carlson.

Pe lângă povestea lui Chansley, Carlson va difuza și filmări despre care, spune el, resping afirmația conform căreia ofițerul de poliție al Capitoliului, Brian Sicknick, a fost ucis de manifestanți.

Alte acuzații împotriva republicanilor, care au fost promovate de comitetul din 6 ianuarie, sunt prezentate într-o lumină surprinzător de diferită de filmările care vor fi difuzate de Carlson, inclusiv videoclipul viral cu senatorul Josh Hawley (R-Mo.) fugind de manifestanți.

„În ansamblu, înregistrarea video nu susține afirmația că 6 ianuarie a fost o insurecție", spune Carlson.

„De fapt, demolează această afirmație și tocmai de aceea Partidul Democrat și aliații săi din mass-media te-au împiedicat să o vezi", a mai spus Tucker Carlson.

„Prin controlul imaginilor pe care aveai voie să le vezi, ei au dirijat modul în care publicul a înțeles acea zi. Acele minciuni au avut un scop. Ei au creat un pretext pentru o represiune federală împotriva oponenților partidului unic de la Washington", a adăugat jurnalistul.

De cealaltă parte, parlamentarii democrați, cum ar fi reprezentantul Jamie Raskin din Maryland, au avertizat că Tucker Carlson prezintă un „risc serios pentru securitate" și au acuzat televiziunea Fox News că este un post „propagandist pro-Putin, pro-Orban, pro-autocrație".

loading...
PUTETI CITI SI...