Dezvăluire Times: Afacerile cu statul ale soției miliardare a premierului britanic

Postat la: 02.05.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Dezvăluire Times: Afacerile cu statul ale soției miliardare a premierului britanic

Soția primului ministru britanic, Akshata Murthy, deține o participație în companie, care a primit aproape 350.000 de lire sterline în ajutor de stat, relatează Times.

Faptul că societatea de investiții Catamaran Ventures, controlată de prima doamnă, are o cotă în startup-ul de tehnologie pentru educație Study Hall, este evidențiat de înscrieri în registrul de stat al Companies House. Faptul că Murthy deține parțial o companie care este un beneficiar direct al finanțării guvernamentale ridică noi întrebări despre relațiile sale de afaceri cu guvernul soțului ei și despre presupusele conflicte de interese.

Anterior, Parlamentul Marii Britanii a anunțat lansarea unei anchete împotriva lui Sunak pe tema declarării intereselor financiare din cauza implicării soției sale într-o companie de îngrijire a copiilor. A fost declanșată o anchetă pentru a stabili dacă compania ei ar fi putut beneficia de decizia recentă a Departamentului de Trezorerie de a extinde sprijinul pentru familiile cu copii mici.

Afacerile familiei lui Rishi Sunak au fost adesea criticate de public. Critica a fost legată, în primul rând, de soția sa Akshata Murthy, fiica unui miliardar indian. Chiar înainte ca Sunak să ajungă în funcția de prim-ministru, s-a știut că soția sa nu a renunțat la cetățenia indiană și, astfel, nefiind rezident al Regatului Unit, a putut să evite impozitele grele pe veniturile din afaceri primite în alte țări. Potrivit rapoartelor din presă, Murthy a reușit să evite impozitele pe un dividend anual de aproximativ 11,5 milioane de lire sterline plătind 30.000 de lire sterline pentru a rămâne nerezident în Marea Britanie.

loading...
PUTETI CITI SI...