Dancila e gata sa adopte modificari la Codul Administrativ prin Ordonanta de Urgenta ca s-o scape pe Firea de dosare penale!

Postat la: 30.05.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Dancila e gata sa adopte modificari la Codul Administrativ prin Ordonanta de Urgenta ca s-o scape pe Firea de dosare penale!

Odata cu incarcerarea lui Liviu Dragnea, Viorica Dancia a dat semne clare de apropiere fata de Gabriela Firea. Primarul Capitalei refuzase oferta lui Dragnea din preajma europarlamentarelor, neuitand cum a fost sacrificata Speranta Cliseru din postul de prefect al Bucurestiului, apropiata clanului Pandele.

Dancila e pe cale sa formeze un conclav feminin in PSD, iar in cartile "careului de dame" isi are locul binemeritat si Gabriela Firea. Si ca sa dea dovada prieteniei, Viorica Dancila e gata sa faca tot posibiliul, simtind ca are nevoie de Protectia Gabrielei, o voce razboinica intr-un partid aflat la rascruce. Pentru asta, Dancila e gata sa modifice legea administrației locale - in privinta votului din consiliile locale - pentru a o scăpa pe Gabriela Firea de dosare penale.

Multe dintre "directivele" Gabrielei Firea au trecut la vot pe majoritate simpla, acolo unde ar fi fost necesara o majoritate de doua treimi, inclusiv constituirea companiilor municipale. Care au fost desfiintate de instanta, prin decizie definitiva. Numai ca aceste companii ilegale au functionat, au drenat bani de la buget, au rostogolit conturi, dupa cum Ziuanews a devoalat in nenumarate anchete. Bani publici cu nemiluita, tranzactii spre firme de casa, ceea ce a condus la cercetari penale si constituirea de dosare care au in probatoriu mii de acte ridicate de procurori de la Primaria Capitalei.

Informatii ale Ziuanews arata ca intre ședința de la prânz a Biroului Permanent Naţional al PSD și CEX-ul de seară a avut loc o târguială în toată regula în care Viorica Dăncilă a tranzacționat complicitatea Gabrielei Firea. Cum spuneam, aflata sub amenințarea unei acuzații penale cu prejudiciu, datorită funcționării companiilor municipale declarate ilegale și în fața unui faliment financiar al municipalității, Gabriela Firea a condiționat sprijinul pentru Dăncilă de găsirea unor soluții pentru cele două probleme.

Dăncilă, spun sursele noastre, a promis că adoptă Codul Administrativ prin ordonanță de urgență și include o prevedere prin care hotărârile consiliilor locale vizând patrimoniul, deci și înființarea companiilor municipale, să fie adoptate cu majoritate simplă și nu cu 2/3 din voturi, ca până acum, ceea ce explicam anterior. Viorica Dăncilă a promis, de asemenea, că va crea cadrul legal care să deroge de la Legea finanțelor publice locale pentru ca autoritățile administrației publice locale să poată accesa împrumuturi și pentru achitarea subvențiilor restante pentru energia termică furnizată populației, care este marele "off" al primaritei.

loading...
PUTETI CITI SI...