Cumătrul lui Adrian Țuțuianu, edilul PSD de la Dragomirești, deversează dejecțiile menajere în râul Dâmbovița

Postat la: 10.07.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Cumătrul lui Adrian Țuțuianu, edilul PSD de la Dragomirești, deversează dejecțiile menajere în râul Dâmbovița

In urmă cu câteva săptămâni a aparut in presa că apa râului Dâmboviței este poluată de deversările masive provenite din comuna dâmbovițeană Dragomirești.

Ulterior, verificările Gărzii Naționale de Mediu au confirmat dezvăluirilor noastre, dar s-au mai descoperit câteva problem incredibile cu conotații penale în care este implicat direct edilul PSD al comunei, Dragoș Vlădulescu, nimeni altul decât cumătrul baronului PSD, trecut la Pro România, Adrian Țuțuianu, scrie puterea.ro

Mai mulți locuitorii din Dragomirești au sesizat mai multe instituții ale statului că râul Dâmbovița, care curge pe la marginea localității, a devenit un adevărat focar de infecție și de poluare. Prin mai multe conducte subterane se face evacuarea dejecțiilor provenite de la WC-urile și grupurile sanitare într-un canal colector care merge direct în râul Dâmbovița. În sesizarea se mai menționează că dejecțiile de la circa 100 de vile din Dragomirești, precum și cele de la primăria din localitate, căminul cultural și chiar dispensarul medical sunt deversate prin conducte subterane, direct printr-un canal colector după care ajung în râul Dâmbovița. Vericările Gărzii Naționale de Mediu au confirmat că se deversează dejecțiile din comună printr-un canal în râul Dâmbovița, dar, în același timp, au mai descoperit o altă conductă care deversa și deversează dejecțiile direct în acel canal colector care duce în râul Dâmbovița (FOTO 3 și 4). Însă, mare surpriză a celor de la Garda de Mediu a constat în faptul că chiar primarul comunei Dragomirești, Dragoș Vlădulescu, deversa dejecțiile provenite de la vila sa (FOTO 1), printr-un canal direct în Dâmbovița (FOTO 2). Imaginile și filmările deținute de PUTEREA privind canalul prin care se deversează dejecțiile provenite de la WC-urile și gruprurile sanitare demonstrează că evacuarea dejecțiilor se făcea din foarte mult timp prin acest canal.

 Din verificările noastre au maI rezultat câteva aspecte extrem de interesante pentru anumite instituții ale statului privind activitatea edilului Dragoș Vlădulescu. La scurt timp după ce a fost ales primar din partea PSD, adică în 2004, el a început să cumpere terenuri în comuna pe care o păstorește. Astfel, din 2004 până în 2013 el a achiziționat pe raza localiății nici mai mult, nici mai puțin, de 32 de hectare de teren, dintre vreo 23 ha de teren agricol, 4.700 mp de pădure și alți 4.700 mp de terenuri intravilane. Însă, surprinzător, în ultima declarație de avere postată pe site-ul primăriei Dragomirești, edilul Dragoș Vlădulescu a menționat că nu deține nicio locuință proprietate personală, deși întreaga comună știe că impozanta vilă din localitate îî aparține de foarte mulți ani. 

Potrivit informațiilor noastre, primarul Dragoș Vlădulescu a intrat în vizorul mai multor instituții de control ale statului prin lucrările de investiții supraevaluate sau chiar neefectute, în special la scoli și grădinițe, dar și prin lucrări decontate din bani pentru investiții private, adică pentru diverse persoane cu funcții mari la nivel de județ Dâmbovița care și-au ridicat vile pe raza administrativă a acestei comune. Într-una dintre sesizări de menționează că an de an se schimbă tâmplăria la un lăcaș de învățământ din comună, adică investiții fără justificare. Adică e cam în legenda meșterului Manole.

Din documentele furnizate de către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA) reiese că din 2015 și până în prezent au fost s-a alocat suma de 10.760.176 de lei, adică peste 2.000. 000 de euro, pentru finanțarea a patru proiecte de infrastructură la Dragomirești-Dâmbovița, inclusiv pentru construcția unei grădinițe (vezi documentul în facsimil), dar și pentru o punte pietonală al cărui decont nu a fost făcut. Trebuie precizat că Dragoș Vlădulescu este primar PSD al comunei Dragomirești din anul 2004, una dintre cele trei fiice a fost cununată de către baronul fost PSD, acum Pro România, Adrian Țuțuianu. O altă fiică a edilului din Dragomirești l-a avut ca naș de cununie pe actualul primar PSD al municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.

loading...
PUTETI CITI SI...