Cum au pus mâna patronii azilului pe apartamentul unei bătrâne internate. Șocul moștenitorilor după moartea femeii

Postat la: 10.02.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Cum au pus mâna patronii azilului pe apartamentul unei bătrâne internate. Șocul moștenitorilor după moartea femeii

O bătrână din Bihor, care suferea de Alzheimer, a fost determinată de patronii azilului în care era internată să le ofere apartamentul pe care îl avea.

Procurorii din Bihor anchetează modul în care apartamentul unei bătrâne de 80 de ani a ajuns în proprietatea patronilor azilului în care era internată, deși femeia avea moștenitori în viață.

Patronii azilului au încheiat un contract de întreținere cu bătrâna care suferea de Alzheimer în ianuarie 2020, după ce aceasta a fost internată în cămin, contra unei sume de bani, care era plătită din pensie, de către sora sa.

După moartea bătrânei, proprietarii apartamentului pe care îl avea au devenit soții Tudor și Violeta Dragoș, patronii azilului.

Cei doi dețineau un contract de îngrijire, pe care bătrâna l-ar fi semnat cu câteva luni înainte să moară, lăsându-le tot ce avea.

Imediat după deces, noii proprietari au golit locuința și au vândut-o.

Moștenitorul femeii, un frate stabilit în Germania, a primit vestea decesului de la vecinii ei din Oradea, care i-au surprins pe soții Dragoș în timp ce schimbau yalele apartamentului.

Soții Dragoș nu au anunțat decesul și au continuat să încaseze taxa pentru internarea în cămin, chiar și după ce ar fi luat-o în grija personală.

Fratele bătrânei a cerut anularea contractului de întreținere și a celui de vânzare-cumpărare, iar Judecătoria Oradea i-a dat dreptate.

Decizia a fost atacată, săptămâna trecută, de Tudor Dragoș, iar procesul civil va continua.

Soții Dragoș sunt anchetați pentru înșelăciune și fals intelectual, suspectați că au păcălit-o pe bătrână și au convins-o să semneze contractul de întreținere, deși aceasta se afla în azil, iar sora ei continua să plătească taxele necesare.

Sunt implicate, în proces, alte trei persoane care i-au ajutat pe soții Dragoș, o angajată a azilului și două funcționare ale Primăriei Nojorid, scrie bihoreanul.ro.

loading...
PUTETI CITI SI...