Cum a fost prins partizanul care a făcut Securitatea de râs timp de 28 de ani. Un preşedinte american i-a salvat viaţa
Postat la: 01.07.2020 | Scris de: ZIUA NEWS
Ion Gavrilă Ogoranu a fost arestat de Securitate, la Cluj-Napoca, după ce timp de 28 de ani a fost cel mai căutat om din România. Dosarul său de urmărire conţine peste 11.000 de file, cuprinzând un şir continuu de acţiuni operative desfăşurate pe tot cuprinsul ţării şi peste hotare, în rândurile exilului, cu un singur scop: prinderea lui Ion Gavrilă.
În urmă cu 44 de ani, pe 29 iunie 1976, Securitatea îl aresta, în centrul Clujului, pe Ion Gavrilă Ogoranu, partizanul anticomunist care a reuşit timp de 28 de ani să scape de mâna lungă a Securităţii. Începând din 1948, timp de 28 de ani, liderul rezistenţei armate anticomuniste din Munţii Făgăraşului devenise cel mai căutat om din România.
Timp de 7 ani, între 1948 şi 1955, el a acţionat în cadrul grupului de partizani al cărui lider a devenit. După destructurarea acestuia de către Securitate, Gavrilă şi-a petrecut alţi 22 de ani, din 1955 până în 1976, ascuns în casa văduvei camaradului său ucis în închisoare, Petru Săbăduş. Ana Săbăduş, mamă a doi copii, l-a adăpostit pe Gavrilă cu o credinţă nelimitată în Dumnezeu, deşi era conştientă că, dacă ar fi fost descoperit, şi ea ar fi fost condamnată la moarte. se arată pe pagina Fundaţiei „Ion Gavrilă Ogoranu".
Ion Gavrilă Ogoranu purta cu el două condamnări la moarte în contumacie. Pe capul său se pusese un preţ uriaş, iar conducerea Securităţii considera capturarea sa o miză de prim interes. "Începând din ziua de astăzi, urmărirea lui Gavrilă constituie cea mai serioasă problemă a muncii noastre. Gavrilă este nu numai un fugar, ci este şi un conducător legionar, în jurul lui se creează un mit, şi acesta este un om tare. Trebuie să se muncească serios pentru prinderea lui", afirma colonelul de Securitate Pavel Aranici în 1960.
Dosarul său de urmărire conţine peste 11.000 de file, cuprinzând un şir continuu de acţiuni operative desfăşurate pe tot cuprinsul ţării şi peste hotare, în rândurile exilului, cu un singur scop: prinderea lui Ion Gavrilă. Sute de oameni care în decursul existenţei lor şi-au intersectat destinele cu cel al luptătorului făgărăşean, familie, rude, prieteni, colegi de şcoală, liceu sau facultate, camarazi din armată, fete care au schimbat chiar o vorbă în tinereţe cu el, toţi au devenit obiective urmărite permanent de Securitate, arată sursa citată. Ion Gavrilă Ogoranu a scăpat cu viaţă, deşi primise două condamnări la moarte.
Portretul său robot, realizat de specialişti în antropologie (singurele fotografii cu Gavrilă datau din anii 1940, iar acum trecuseră aproape trei decenii!) fusese dat pentru observaţie tuturor gărilor, oficiilor poştale, ocoalelor silvice din România. Toate unităţile teritoriale ale Securităţii şi Miliţiei aveau în vedere "problema Gavrilă". Securitatea nu putea şti nici măcar dacă trăieşte sau a murit, de mai este în ţară ori a reuşit să treacă în Occident. Iar acest lucru era deosebit de frustrant pentru instituţia care pretindea că ştie tot ce se petrece în România.
În plus, încă de la ultima vizită a lui Richard Nixon în România, acesta îi înmânase lui Ceauşescu o listă cu nume de anticomunişti români, despre a căror soartă preşedintele american se interesase personal, solicitând protecţia lor. Având nevoie de sprijinul SUA, dictatorul se angajase că va respecta drepturile fundamentale ale acestor persoane. Deci, pentru Securitate, problema era cu atât mai delicată. Motiv suficient pentru ca, după arestarea lui, securiştii să se poarte cu mănuşi în tot timpul celor 6 luni de anchetă. A fost salvat de la execuţie cu ajutorul soţiei sale Ana Gavrilă Ogoranu, când aceasta a cerut în scris intervenţia directă a preşedintelui american, Nixon.
Ion Gavrilă Ogoranu a fost capturat la Cluj, în acea dimineaţă de vară, în cadrul unei operaţiuni minuţios pregătite de Securitate, care a mobilizat un impresionant efectiv de cadre. Anumite indicii puse cap la cap, printre care şi deplasările Anei Săbăduş, căsătorită între timp, clandestin, cu Gavrilă, sub binecuvântarea unui preot greco-catolic, îi făcuse pe securişti să strângă laţul urmăririi în jurul locuinţei din Galtiu, comuna Sântimbru. Ion Gavrilă mai făcuse unele deplasări, inclusiv la Cluj, la vechii săi camarazi, ajunşi oameni realizaţi profesional, pentru a tatona posibilităţi de ieşire fără riscuri din clandestinitatea de aproape trei decenii. Cumpărarea de către Ana Gavrilă, din Alba Iulia, a unui bilet CFR, fusese atent monitorizată de Securitate. Şi Gavrilă fusese monitorizat profesionist pe toată durata drumului.
Gavrilă şi-a petrecut alţi 22 de ani, din 1955 până în 1976, ascuns în casa văduvei camaradului său ucis în închisoare, Petru Săbăduş. Arestarea este şi ea relatată, nu fără un pic de umor, de eroul anticomunist în memoriile sale (volumul II): „Am menţionat înainte că mai în fiecare an mă duceam la Cluj. Îi vizitam pe profesorii Gavrilă şi Grecu. La data aceea aşteptam răspunsul de la ing. Emil Cosgarea, fostul meu coleg de la liceu. În acest an am amânat drumul până să se facă mai cald: nu excludeam posibilitatea că ar fi trebuit să dorm în vreo pădure.
Ca să nu fiu obligat să scot bilet de tren la Sântimbru-haltă şi să se mire casierul cine-o fi străinul ăsta, m-am înţeles cu soţia să cumpere biletul de la agenţia de voiaj din Alba-Iulia pentru un tren de noapte; mă urcam de cealaltă parte a staţiei. Am procedat şi de data aceasta la fel. Ceea ce n-am bănuit: soţia era urmărită de Securitate pas cu pas. Desigur că cineva o pândea din casele vecinilor. La biroul de voiaj, casiera a întârziat cu vânzarea biletului. A intrat în camera vecină, apoi a întrebat-o din nou unde să fie biletul, fără ca soţia să dea vreo importanţă acestui fapt.
Urcându-mă în tren, conductorul a venit imediat să întrebe de bilet. S-a uitat un pic cam lung la mine, dar n-am bănuit nimic rău atunci. Curând, lângă mine s-a suit un singur bătrân, cu o bocceluţă. A intrat în vorbă despre vreme, recoltă, aşa cum fac călătorii. Ajuns la Cluj încă pe întuneric şi coborând din tren, bătrânul m-a invitat să mergem împreună cu un taxi:
- E la nepotul meu taxi şi nu ia nimic la dumneata!
Un nepot tânăr mă invita într-o maşină cu uşile deschise. Am refuzat spunând că nu mă grăbesc şi că aştept să se facă ziuă. N-am bănuit nimic rău nici atunci.
Am mers pe jos până în piaţa alimentară. M-am pierdut printre miile de oameni de acolo. Apoi am plecat spre parcul de pe Someş, spre locuinţa inginerului Cosgarea. îmi fusese coleg de liceu, îl vizitasem şi în toamnă; îmi promisese că va vorbi cu Aurel Micu din Săvăstreni-Făgăraş, ca să afle când va veni fratele său din America. Acum vroiam să-i aflu răspunsul.
Emil era căsătorit cu o colegă de-a mea de la Academia Comercială Braşov, de care mă temeam să nu mă recunoască. De aceea trebuia să-l întâlnesc numai pe el. În aşteptare, m-am aşezat pe o bancă în parc pe unde Emil ar fi ieşit să meargă la lucru. Dar trecuse ora 7 şi din casă n-a apărut nimeni.
Am uitat să spun că înainte, în timp ce stăteam pe bancă, în parc a apărut un grup de tineri, care cu roaba, care cu lopeţi şi cu târnăcoape. M-am uitat la ei, păreau a nu prea avea chef de lucru. Îmi şi ziceam: "Ăştia-s ca la casa de nebuni: doi încarcă, doi descarcă, nu-i nimic, treaba să meargă".
Ogoranu a apucat căderea regimului comunist.
„Trec pe lângă mine muncitorii cu roaba şi târnăcopul şi se postează înainte-mi cu mâinile în buzunare"
Văzând că Emil nu iese pe poartă, m-am îndreptat spre casa acestuia. Locuia la parterul clădirii. Chiar atunci, din casă s-a ivit fiul lui, un tânăr de 20 de ani, pe care l-am recunoscut după înfăţişare:
- Bună dimineaţa, tăticul îi acasă?
- A plecat la lucru.
- Pe unde , că pe poartă nu l-am văzut?
- Mai există o poartă. Dar e mămica acasă. Mămico, te caută cineva.
Deci trebuia să vorbesc cu soţia lui Emil. Am dat bună dimineaţa.
- Doamnă, îl caut pe Emil. Nu ştiţi unde lucrează azi?
Drept răspuns, soţia îngălbeni, îşi reveni totuşi şi îmi spuse că nu ştie unde poate fi găsit, dar că vine pe la ora unu acasă. Am dat bună ziua şi am plecat. în toamnă vorbisem numai cu Emil şi-mi promisese că nu-i va spune nimic soţiei. Pesemne că Emil, totuşi, i-a spus, urmarea fiind agitaţia dânsei, care, se pare, m-a recunoscut.
Am ieşit şi eu pe poarta a doua, părăsind parcul şi luând-o pe o străduţă ce duce la muzeul de istorie de pe strada Sindicatelor. Din urmă, în fuga mare, trec pe lângă mine muncitorii cu roaba şi târnăcopul şi se postează înainte-mi cu mâinile în buzunare. Doi tineri voinici, veniţi din spate, mi se prind de braţe cu toată puterea.
- Nici o mişcare, Gavrilă, că tragem. Ai vreo armă?
- Da, am un briceag, am răspuns eu. Nu mai faceţi demonstraţii de forţă, că nu mă opun. Se opriseră trecătorii şi securiştii îi îndemnau să circule.
Din urmă a venit o maşină cu doi vlăjgani. M-au introdus în spate, ţinându-mă în continuare strâns de mâini. Peste câteva minute eram la Securitate, la Cluj, pe strada Dragalina. "Doamne, mi-am zis, Tu poţi intra şi aici!" Sunt condus pe o uşă, într-o cameră, în faţa unui bărbat înalt, în civil, bine îmbrăcat. Mă primi cu un aer de superioritate şi cu ironie.
- Bună ziua, domnule Gavrilă!
- Bună ziua, am răspuns eu.
- Ce mai faceţi, sănătos?
- Sănătos, mulţam de întrebare.
- Ce mai e pe la Galtiu? Întrebarea m-a surprins: ştiau şi de unde vin.
- Eu ştiu?... Poate ştiţi dumneavoastră mai bine decât mine.
- Ei, nu te speria! Dumneata nu ştii că eşti un om liber?
- Se vede cât de liber sunt, am răspuns eu.
- Nu vă vine să credeţi, dar, după legile republicii, dumneata eşti un om liber! Repet, eşti un om liber!
- Domnule, mă iertaţi că nu vă cunosc gradul... ("colonel")... domnule colonel, cred că aţi putea face glume mai bune cu mine.
- Nu-ţi vine să crezi?
Între timp, cei doi tineri care m-au arestat intrară în cameră şi unul începu:
- Mergeam la facultate la examene şi l-am întâlnit. L-am recunoscut.
Am înţeles că asta era versiunea ce vroiau să mi-o insufle: să cred că m-au arestat întâmplător.
- Îmi pare bine că am fost arestat de nişte colegi, am spus eu cu amărăciune. Mă socotesc încă student, altă calitate în viaţă încă n-am dobândit.
- Suntem tari, domnule Gavrilă, se proţâpi înfumurat colonelul în faţa mea.
- Cu oameni atât de vigilenţi nu puteţi fi decât tari.
Tinerii au ieşit din cameră.
- Suntem tari în exterior, domnule Gavrilă. Aţi vrut să vină americanii. Iată, noi i-am adus. A venit preşedintele Statelor Unite la Bucureşti, se plimbă prin ţară. Şi n-au venit chemaţi de voi, care îi iubiţi, ci aduşi de noi, care-i dispreţuim. Ce zici de asta, domnule Gavrilă?
Ogoranu în tinereţe.
- Ce să zic, am răspuns, ar trebui să le fie ruşine.
Colonelul prinse apoi să mai întrebe unde am stat 21 de ani.
- Domnule colonel, eu, astă noapte, n-am dormit. Lăsaţi-mă să-mi trag sufletul şi să mă obişnuiesc cu noua situaţie. Aveţi tot timpul să mă întrebaţi de aici înainte.
- Desigur, desigur, şi nici nu aţi mâncat! Vi se va aduce masa. Dar mai întâi vă vom îmbrăca mai pe potriva dumneavoastră. Un tânăr a sosit cu un costum de haine, elegant, pe măsura mea, singurul lucru ciudat la el fiind nasturii de la veston: metalici, mari, cât nişte farfurioare, şi foarte grei. M-a îndemnat să mă dezbrac de tot.
- Aţi suferit vreo operaţie chirurgicală?
- Nu!
- Aici? Ai fost rănit?
- Îi zgârietura ce mi-aţi facut-o în primăvara lui 1954. Acum sunt ca Bîrzoi, am zâmbit eu amar, când m-am văzut îmbrăcat cu farfurioarele pe piept. Colonelul n-a înţeles aluzia.
Între timp, un tânăr a adus o tavă cu mâncare.
- E de la popota noastră, mi-a zis colonelul.
- Se pricepe bucătarul să pregătească, păcat că nu ştie cât poate mânca un om. De ce mi-a pus atâta?
- Cu oaspeţi rari, şi-a permis să o facă, mi-a răspuns ironic.
A stat tot timpul cât am mâncat, apoi:
- Acum veţi merge să vă culcaţi, mi-a spus colonelul după ce i-am mulţumit pentru masă.
Alţi doi tineri m-au luat în primire şi m-au dus într-o cameră unde era un pat curat, perne şi plapumă. M-am dezbrăcat şi am intrat în pat. Cei doi tineri s-au aşezat la o masă.
Se înţelege că nu puteam adormi. Căutam să-mi adun gândurile: deci ştiau de unde vin şi n-avea rost să neg. Mergeam cu presupunerea mai departe. Dacă mi-a spus că vin de la Galtiu. înseamnă că ştiu mai multe. Mă întrebam însă cât ştiu. Eram decis să neg orice legătură cu altcineva din afara familiei soţiei.
Neputând dormi, am intrat în vorbă cu paznicii mei. Erau din Munţii Apuseni (sărace Iancule, ce ţi-au ajuns nepoţii!), învăţători (desigur, plata era mai bună la Securitate). M-au întrebat dacă eram rudă cu profesorul Gavrilă de la boli infecţioase, cel ce murise de curând. Le-am răspuns că eram consăteni. Bănuiam că-i o stratagemă povestea cu moartea profesorului, pentru a recunoaşte că am avut legătură cu dânsul.
Cum voi afla mai târziu, faptul era adevărat. Mi-au povestit apoi multe întâmplări cu Securitatea, între care modul cum colegul meu de facultate, Emil Mărcuş, a reuşit în 1948 să treacă Dunărea. parcurgând o serie de aventuri. M-am mirat de unde le ştiau, ei neavând atunci decât 2-3 ani. Pesemne, lucrurile acestea le studiau la Securitate.
La amiazi mi-au adus altă mâncare, seara cina, fără să mă supere cineva cu ceva. La ora 15, cei doi paznici s-au schimbat cu alţi doi, la 23 cu alţii. Schimburile 2 şi 3 nu mai erau la fel de vorbăreţe ca şi cel dintâi.
A doua zi am fost dus în altă încăpere. La o masă erau trei inşi: colonelul de Securitate din ajun, stând în picioare, iar doi şedeau pe scaune şi li se acorda importanţă. Dacă ăsta-i colonel, mi-am zis eu, ceilalţi trebuie să fie mai mari. Se uitau la mine plini de curiozitate.
- Tocmai îi spuneam domnului Gavrilă că dumnealui e om liber şi dânsul a răspuns că aş putea face glume mai bune.
- Domnule colonel, am intervenit, eu nu vă pun la îndoială bunăvoinţa, în definitiv n-am avut nimic personal unul cu celălalt, dar cred că soarta mea se va decide la Bucureşti.
- Într-adevăr, interveni personajul din mijloc, zâmbind, am venit de la Bucureşti, anume pentru lucrul acesta.
- Cu avionul? am întrebat eu cam fără rost.
- Cu avionul, spuse acesta, şi vom pleca imediat spre Bucureşti.
N-au mai întrebat nimic: întrevederea luase sfârşit. Am fost dus înapoi în cameră.
Trecând prin Alba-Iulia prin faţa Securităţii a făcut, ironic, observaţia: "Ăştia, pesemne, studiază cazul Gavrilă!"
Peste un sfert de oră mă aflam instalat într-o Dacie, între colonelul Nagy şi o gorilă ce sta permanent cu mâna în buzunar, pe pistol. în faţă se aflau şoferul şi generalul Gergely, cum aveam sâ aflu mai târziu.
La plecare mi-au adus o pereche de ochelari fumurii, ca să nu mă recunoască cineva. Pe drum se angajau în discuţii fără importanţă, în care eram cuprins şi eu. M-au întrebat insistent dacă n-am fost în acest timp, vreodată, la Turda sau la Ocna-Mureş şi s-au mirat că am răspuns negativ.
Când am ajuns în dreptul Sântimbrului, eu luându-mi rămas bun de la locuri pentru totdeauna, generalul Gergely, ghicindu-mi gândurile, mi-a spus:
- Nu fi supărat, că ai să revezi locurile acestea curând... La care eu am zis:
- Nu prea cred!...
Trecând prin Alba-Iulia prin faţa Securităţii a făcut, ironic, observaţia: "Ăştia, pesemne, studiază cazul Gavrilă!"
Tot timpul au păstrat legătura radio cu o maşină ce venea ir urma noastră, însă care nu a apărut niciodată lângă noi, dar şi cu alte posturi de pe traseu. La fiecare popas turistic se ivea un personaj alături, pe şosea, salutându-i radios. Au oprit pentru masă la Sebeş şi pe Valea Oltului. Pe la ora patru după masă intram pe poarta Securităţii de pe calea Rahovei, salutaţi în bloc de securişti întâlniţi la uşi. Îmi dădeau tot atâta importanţă şi mie cât şi celorlalţi.
S-au oprit în camera nr. 1 de pe coridorul de la etajul I. Luam contact pentru prima dată cu o cameră de anchetă: două birouri aşezate perpendicular, în dreapta uşii, două fişetun metalice, încuiate şi sigilate, unul lângă altul, în partea stângă, lângă perete, iar în dreptul geamului - un pat de campanie cu aşternut curat. Geamul mare cât peretele era prevăzut cu gratii imense şi avea şi perdele. În faţă, o grădină cu flori şi cu plopi bătrâni. Dincolo, strada cu tumultul ei. "Aici ţi-e reşedinţa", îmi zise generalul. "Fă-te comod, domnul colonel va avea grijă de tot ce ai nevoie." (...)".
-
Secretul murdar al Europei: Bătrânul continent se prăbușește în ritm accelerat
În contextul în care Donald Trump este pe punctul de a prelua din nou Casa Albă peste câteva săptămâni, iar economia Eur ...
-
CCR a anulat alegerile degeaba: Nu Rusia, ci PNL a atacat cibernetic România in campania lui Călin Georgescu. Un document ANAF confirmă manipularea de pe TikTok
O ancheta incendiara a snoop.ro demonstreaza ca promovarea masiva a lui Calin Georgescu de pe tik-tok nu a fost un atac ...
-
Asasinarea generalului rus: a fost publicată prima mărturie a suspectului reţinut
Rusia a reţinut un cetăţean uzbek despre care anchetatorii cred că a plasat bomba care l-a ucis pe generalul Igor Kirill ...
-
Ies la iveală abuzuri inimaginabile ale lui Alfred Bulai. Își bătea elevele de școală generală la fundul gol pe care le apleca peste bancă
Fostul profesor de la SNSPA, Alfred Bulai, este tinta unor noi dezvaluiri. Astfel, actualelor victime li se adaugă amint ...
-
Fostul dictator sirian Bashar al-Assad deține proprietăți imobiliare in România conform unei liste publicate de Wall Street Journal
Odată cu căderea regimului fostului președinte sirian Bashar al-Assad, a început o „vânătoare internațională" pentru bun ...
-
Fost procuror general identifică o greșeală care ar putea fi speculată de Călin Georgescu
Fostul procuror general al României, Augustin Lazăr, spune că serviciile secrete și Consiliul Suprem de Apărare al Țării ...
-
Până la urmă, rușii lui Putin, sau oamenii lui Trump l-au propulsat pe orbita prezidentialelor pe Georgescu?
Ceva interesant: în noaptea de duminică spre luni, când numărătoarea voturilor la parlamentare era în toi, apare o posta ...
-
O să iasă un iureș de nedescris: Horațiu Potra a condus operațiuni neoficiale în numele statului român
Horațiu Potra, omul arestat pentru că ar fi urmărit să producă tulburări sociale și deținea mai multe arme în mașină, a ...
-
Cercetarile secrete ale Pentagonului: Reîncarnarea este reală. Pe ce informații se bazează raportul serviciilor de informatii
Un raport al serviciilor de informații ale armatei americane, redactat în 1983 și desecretizat de CIA în 2003, a revenit ...
-
A fost virusul Covid scăpat dintr-un laborator chinez? Cea mai plauzibilă variantă, conform unei comisii din SUA
O comisie a Congresului american privind pandemia de COVID-19 a publicat luni, 2 decembrie, un raport în care consideră ...
-
Presa americană: Viziunea lui "Trump de România" - respingerea războaielor perpetue și a politicilor woke!
Dacă ești atent la context și la preocupările cetățenilor obișnuiți, victoria lui Georgescu în România nu a fost deloc u ...
-
Viața fiicelor țarului. Cine sunt Maria, Katerina și Luiza Rozov: între nunţi de miliarde și cariere departe de lumina reflectoarelor
Putin și-a păzit mereu cu gelozie viața privată, protejând-o în special pe cea a fiicelor sale, Maria și Katerina, născu ...
-
De ce ar fi fost chemat Marcel Ciolacu la Budapesta. Telefonul care a schimbat soarta României!
Ascensiunea fulminantă a lui Călin Georgescu, candidatul independent care a dat toate calculele peste cap după ce s-a ca ...
-
O criză mondială uriașă despre care nimeni nu vorbește: urmează un colaps major pentru jumătate dintre cele mai mari economii ale lumii
Îmbătrânirea populației globale pune deja presiune asupra finanțelor publice, iar agențiile de rating avertizează că dec ...
-
Bolojan a dat jos 28 de statui românești și a pus 10 monumente pentru Ungaria!
Ascunse într-o firidă din spatele marii clădiri a actualului Muzeu al Țării Crișurilor, zac roase de mucegai și găinaț d ...
-
Rachetele folosite de Rusia în Ucraina conțin componente occidentale: descoperiri alarmante despre lanțurile globale de aprovizionare
Între ianuarie și noiembrie 2024, Rusia a lansat 194 de rachete balistice asupra Ucrainei, atingând un vârf al atacurilo ...
-
Angela Merkel face dezvăluiri. Fostul cancelar al Germaniei nu crede in șarada lui Donald Trump
Angela Merkel, care, în noile sale memorii, îşi exprimă temerile cu privire la ordinea democratică occidentală cu Donald ...
-
Rusia vrea o nouă ordine mondială și fragmentarea Ucrainei într-un plan secret adresat SUA
Rusia intenționează să prezinte Statelor Unite un plan detaliat pentru conturarea unei noi ordini mondiale până în anul ...
-
Păun Gabriel de la Ocolul Silvic Vidra, caz clasic de infractor-pacient scăpat de la Bălăceanca
Ziarul nostru a relatat pe larg cum Baza experimentală a Ocol Silvic Vidra aparținând de INCDS MARIN DRACEA București, a ...
-
Suveica PSD-AUR: Interpușii PSD l-au propus în funcția de director general al Romprest pe fiul patronului Realitatea Plus care are banii băgați la AUR
Compania Națională Aeroporturi București (CNAB) l-a propus în funcția de președinte al CA și director general al Rompres ...
-
Departamentul de Stat al SUA a finanțat Ateismul pe plan global
Un raport al Camerei Reprezentanților din Statele Unite acuză Departamentul de Stat că a promovat ateismul în lume, sub ...
-
Reportaj Hotnews: Ce înseamnă „expulzările în masă" pe care vrea să le facă Donald Trump. Primele semne că lucrurile se schimbă în America au apărut deja
Corespondentul HotNews în SUA a stat de vorbă cu imigranți și avocați din Philadelphia specializați în acest domeniu pen ...
-
Ciolacu, Grindeanu și Simonis au călătorit de mai multe ori la Nisa cu jet privat închiriat de Nordis împreună cu fetițele favorite
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, ministrul transporturilor Sorin Grindeanu (PSD) și Alfred Simonis (pe atunci deputat P ...
-
Lovitură de teatru în scandalul fraudării fondurilor europene la OS Vidra. Clasare a cauzei pentru șase dintre cei anchetați timp de un an
Ziarul nostru a relatat pe larg cum Baza experimentală a Ocol Silvic Vidra aparținând de INCDS MARIN DRACEA București, a ...
-
Mișcarea pe care o face miliardarul Warren Buffett ridică multe semne de întrebare. Se pensionează sau anticipează criza financiară?
Berkshire Hathaway, condusă de legendarul investitor Warren Buffett, a publicat recent rezultatele economice, care arată ...
-
Trump face o promisiune-șoc: "Voi spune adevărul despre OZN-uri și marile secrete ale lumii"
Donald Trump a declarat că, din prima zi a noului său mandat, va începe refacerea imaginii Statelor Unite, după ce a înv ...
-
Ministra Sănătății din Olanda: Operatiunea "Covid" a fost o punere in scenă a NATO
Un membru al guvernului Olandei a recunoscut că pandemia Covid a fost o „operațiune militară", dezvăluind că, în timpul ...
-
HG-ul care dovedește faptul că Vila din Aviatorilor este pregătită pentru Klaus Iohannis cu semnătura lui Nicolae Ciucă
În ședința de Guvern s-a luat decizia desecretizării Hotărârii de Guvern prin intermediul căreia s-a recondiționat, de c ...
-
Proiectul "Burduja" pentru vânzarea țării: Lacurile de acumulare din România vor fi cedate străinilor. Interesul e unul enorm
Conform proiectului de lege care se află în prezent în consultare publică, lacurile de acumulare din România pot și vor ...