Cum a fost anihilat senatorul Cătălin Voicu, cel care a încercat să blocheze realegerea lui Băsescu

Postat la: 13.04.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Cum a fost anihilat senatorul Cătălin Voicu, cel care a încercat să blocheze realegerea lui Băsescu

Dan Andronic publică, astăzi, un nou material incendiar în care arată cum a acționatul ,,binomul Parchet - SRI'' pentru anihilarea senatorului PSD Cătălin Voicu, cel care a încercat să blocheze realegerea lui Traian Băsescu.

,,A stârnit multă vâlvă relatarea episodului din 2009, noaptea turului doi al alegerilor prezidențiale, când am povestit că la un moment dat, cam cu două ore înainte de închiderea urnelor, am primit un telefon care mi-a dat rezultatul exitpoll- ului CSOP realizat pentru B1 TV: 50,4 la 49,6 pentru Traian Băsescu. Celelalte televiziuni de știri, Antena 3 și Realitatea TV, aveau să-l dea câștigător pe Mircea Geoană. Dar numărătoarea voturilor făcută oficial s-a oprit cu 50,34 în dreptul lui Traian Băsescu. Aproape farmaceutic, similar cu sondajul CSOP.

Atunci, în noaptea de 6 decembrie 2009, în casa lui GABRIEL OPREA, deputat independent, m-am întâlnit cu GEORGE MAIOR, directorul SRI, gen. FLORIAN COLDEA, prim-adjunctul acestuia, LAURA CODRUȚA KOVESI, Procurorul General al României, înghesuiți într-un birou. În casă se mai aflau NECULAI ONȚANU, PUIU IORDĂNESCU și alte câteva persoane'' , amintește jurnalistul.

Iată ce spune despre Cătălin Voicu, senatorul PSD care a încercat să blocheze realegerea lui Băsescu: "Cătălin Voicu și rezultatul alegerilor prezidențiale. Ce s-a întâmplat din acea noapte la PSD era extrem de interesant pentru cei care voiau să securizeze rezultatul alegerilor, respectiv grupul cu care m-am intersectat în casa lui Gabriel Oprea, dar nu numai.

Pentru că Mircea Geoană și cei din jurul său, în special gruparea VANGHELIE-HREBENCIUC-VOICU nu avea de gând să depună armele, fiind convinși că procesul electoral a fost fraudat, în special prin rezultatul din diaspora. PSD trimisese în diaspora un grup de foști ofițeri de informații, coordonați de ex-generalul SIE ADRIAN ISAC, care a încercat să supravegheze organizarea alegerilor. Numai că evaluarea făcută de aceștia nu era deloc optimistă, persoana numită de LIVIU DRAGNEA să se ocupe voturile din diaspora fiind bănuită că l-a trădat pe Mircea Geoană.

De altfel, așa cum ne-a declarat un membru al celulei de criză PSD, ulterior suspiciunile s-au îndreptat și în direcția lui MIRON MITREA, MARIAN OPRIȘAN, RADU MAZĂRE, aceștia înregistrând în județele pe care le patronau rezultate slabe pentru MIRCEA GEOANĂ.

Revenim în noaptea de 6 spre 7 decembrie 2009. În jurul orelor 4-5 dimineața, grupul adunat la sediul din Kiseleff s-a risipit spre casă cu gândul că MIRCEA GEOANĂ a pierdut alegerile în fața lui TRAIAN BĂSESCU.

Numai că în cursul zilei, pe 7 decembrie, imediat după ce și-a revenit grupul din PSD care nu avea de gând să cedeze s-a constituit într-o celulă de criză în care s-a pus la cale o strategie, extrem de îndrăzneață, fără precedent. Un lanț de acțiuni juridice, în paralel fiind preconizate manifestații de 100.000 de persoane la București.

Despre aceste lucruri, discutate la modul general încă din noaptea de 6 decembrie 2009, primeau informații cei de la SRI. Le-au luat foarte în serios, mai ales că pe numele senatorului PSD Cătălin Voicu exista un mandat de interceptare pe siguranță națională încă din luna septembrie.

Așa cum am spus anterior, aceste informații erau furnizate nu numai de cei de la „ascultări", ci și de un om din apropierera staffului de campanie al lui Mircea Geoană. Avocatul lui Marian Vanghelie, Cezar Bivolaru, este cel care împreună cu senatorul PSD Cătălin Voicu au redactat și a depus acțiunile juridice.
A urmat o cavalcadă legală

La 8 decembrie 2009, Partidul Social Democrat a depus o cerere de anulare și repetare a turului II al alegerilor prezidențiale la Curtea Constituțională, declarând că alegerile au fost fraudate masiv.

La 11 decembrie, PSD a depus la Curtea de Apel București o cerere prin care solicită suspendarea procesului verbal întocmit de Biroul Electoral Central (BEC) privind rezultatele finale ale alegerilor prezidențiale. Instanța a stabilit ca această cerere a PSD să fie judecată pe 5 ianuarie 2010.

Într-un alt dosar, PSD a depus la 10 decembrie, la Secția de contencios- administrativ a Curții de Apel București, o cerere de prezervare de probe. Social-democrații solicitau păstrarea probelor de către Ministerul Administrației și Internelor, Autoritatea Electorală Permanentă, Ministerul Afacerilor Externe, Biroul Electoral Central și Serviciul de Telecomunicații Speciale. Potrivit legii, o astfel de cerere constituie o asigurare de dovezi pentru un eventual proces.
Cum s-a pus capăt aventurii

Pe data de 11 decembrie 2009, senatorul PSD Cătălin Voicu este prins ca într- o veritabilă ambuscadă, organizată de DNA și dus la sediul instituției unde primește interdicția de a lua legătura cu mai multe persoane, inclusiv cu cei care puteau „rezolva" contestațiile depuse la Curtea de Apel București.

Potrivit informațiilor pe care le-am obținut, SRI bănuia că senatorul Cătălin Voicu avea de gând ca în acea zi să ia legătura cu niște judecători și să obțină amânarea validării rezultatului alegerilor prezidențiale.

Mai mult, potrivit unor surse din Justiție, în intervalul 7-11 decembrie 2009 a existat o "întâlnire de seară la Parchetul General la care au participat pe lângă mai multe persoane, Florian Coldea și Laura Codruța Kovesi, dedicată cazului Voicu. Atunci s-a decis ca informațiile să fie pasate de la Parchetul General la DNA".

Imediat după „vizita" la DNA, senatorul Cătălin Voicu l-a sunat pe Mircea Geoană, președintele PSD, dar și pe MITICĂ ILIESCU, un personaj discret care era considerat a fi mai influent decât Ion Iliescu și Mircea Geoană la un loc.

Fost șef al SPP pe vremea lui Ion Iliescu și consilier pe siguranță națională, Mitică Iliescu a făcut tandem cu senatorul Cătălin Voicu în permanență, indiferent de statutul politic al PSD. Cei doi, VOICU și ILIESCU, erau renumiți pentru legăturile lor în zona serviciilor de informații și justiție.

Amândoi au intrat în vizorul SRI, dar se spune că însuși generalul SRI Florian Coldea ar fi fost extrem de prudent în propunerea unei abordări agresive în cazul lui Mitică Iliescu, „fiindu-i frică de acesta", după cum ne-a spus o sursă din PSD.

De altfel, la un moment dat, în 2014, a existat o percheziție a patru echipe ale DNA, împănate cu ofițeri SRI, la sediul și casa lui Mitică Iliescu atunci când acesta era plecat din țară, în speranța că Binomul SRI-DNA poate pune mâna pe documentele compromițătoare. Dar despre asta într-un alt episod.

Finalul acestei bătălii? CCR, în ședința din data de 14 decembrie 2009, cu unanimitate de voturi, a respins cererea de anulare a alegerilor desfășurate în turul doi de scrutin la data de 6 decembrie 2009 pentru funcția de președinte al României, formulată de Partidul Social Democrat și Partidul Conservator.

loading...
PUTETI CITI SI...