Covid in laborator: Procurorul general al Texasului lansează o investigație privind cercetările de tip Gain-of-Function!

Postat la: 03.05.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Covid in laborator: Procurorul general al Texasului lansează o investigație privind cercetările de tip Gain-of-Function!

Procurorul general al Texasului, Ken Paxton, a lansat o investigație privind cercetarea periculoasă în domeniul câștigului de funcție (gain of function). Paxton, un republican, investighează dacă companiile farmaceutice Pfizer, Moderna și Johnson & Johnson s-au implicat în această cercetare, care este ilegală în Statele Unite.

Investigația urmărește să stabilească dacă marile firme farmaceutice au indus în eroare publicul cu privire la aceste cercetări. "Dezvoltarea vaccinului Covid-19, precum și declarațiile făcute de Pfizer, Moderna și Johnson & Johnson și cunoștințele acestora sunt de un interes profund pentru sănătatea și bunăstarea publicului", a declarat Paxton într-un comunicat.

"Această investigație urmărește să descopere adevărul. Această pandemie a fost o perioadă profund dificilă pentru americani. Dacă vreo companie a profitat în mod ilegal de consumatori în această perioadă sau a compromis siguranța oamenilor pentru a-și spori profiturile, aceasta va fi trasă la răspundere. Dacă politica de sănătate publică a fost elaborată pe baza unor cercetări eronate sau înșelătoare, publicul trebuie să știe. Efectele catastrofale ale pandemiei și intervențiile ulterioare impuse țării și cetățenilor noștri merită o examinare intensă, iar noi urmărim orice indiciu de nereguli până la capăt.", a mai spus el.

Biroul lui Paxton a emis o declarație în care se arată următoarele: "Paxton investighează, de asemenea, dacă societățile au prezentat în mod eronat eficacitatea vaccinurilor lor Covid-19 și probabilitatea de a transmite Covid-19 după administrarea vaccinurilor, încălcând astfel Legea texană privind practicile comerciale înșelătoare. Investigația va analiza, de asemenea, potențiala manipulare a datelor privind testele de vaccinare. Această investigație se referă la o activitate potențial frauduloasă care nu se încadrează în domeniul de aplicare al imunității legale acordate producătorilor de vaccin Covid-19.

De asemenea, va analiza practica controversată a companiilor de a raporta metrica "reducere relativă a riscului" în loc de "reducere absolută a riscului" atunci când discută public despre eficacitatea vaccinurilor lor. În ultimii ani, anumite companii farmaceutice au avut un succes financiar record, determinat în parte de vânzările realizate de produsele legate de pandemia Covid-19. Acest interes direct în succesul acestor produse Covid-19, combinat cu rapoartele despre efectele secundare alarmante ale vaccinurilor, necesită o investigație agresivă.

Investigația din Texas va forța aceste companii să predea documente la care altfel publicul nu ar putea avea acces. Procurorul general Paxton s-a angajat să descopere întreaga anvergură a procesului decizional din spatele intervențiilor în caz de pandemie impuse publicului, în special atunci când un motiv de profit sau o presiune politică ar fi putut compromite sănătatea și siguranța americanilor. Eforturile guvernului federal de a constrânge respectarea unor intervenții pandemice nedrepte și ilegale, chiar și cu prețul angajării cetățenilor, înseamnă că această investigație privind baza științifică și etică pe care s-au luat deciziile în materie de sănătate publică are o importanță majoră", se mai arată în declarație.

loading...
PUTETI CITI SI...