Companiile municipale ale Gabrielei Firea sunt blocate! Instanta a acceptat cererea Prefectului Capitalei de a constata nelegalitatea reinfiintarii acestora!

Postat la: 30.01.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Companiile municipale ale Gabrielei Firea sunt blocate! Instanta a acceptat cererea Prefectului Capitalei de a constata nelegalitatea reinfiintarii acestora!

Gabriela Firea e in corzi! Dupa ce in 22.11.2018, Curtea de Apel Bucuresti a decis ca sunt ilegal constituite toate companiile municipale infiintate de primarul general al Capitalei prin hotarari ale Consiliului General, in 25.07.2019, Firea a trecut prin acelasi consiliu restrangerea numarului de companii, comasarea unora si reinfiintarea altor entitati dupa aceeasi structura. Prin aceste companii municipale s-au facut cele mai mari ilegalitati la Primarie si s-au drenat bani publici in folosul camarillei Gabrielei Firea.

Curtea de Apel Bucresti a retinut, in 22.11.2018 ca aceste companii municipale au fost infiintate prin votul majoritatii simple din numarul consilierilor generali, cand, conform normelor, trebuia votul a 2/3 din numarul consilierilor, motiv pentru care instanta le-a declarat ilegal constituite. Dupa mai multe jocuri politice, PSD promoveaza in 2019 modificari ale noului Cod Administrativ, intre care si faptul ca in astfel de cazuri este suficient votul majoritatii, fara 2/3 din numarul consilierilor (daca ar fi ramas varianta cu 2/3, Firea nu ar fi putut intruni aceasta majoritate prin opozitia PNL, USR etc.). Ca atare, in 25.07.2019, primarul genral trece prin consiliu reinfiintarea companiilor, in numar mai mic (15 in loc de 33), comasand unele si dand atributii sporite pentru altele, supunand din nou la vot in CGMB, hotararile fiind aprobate de consilieri cu majoritatea simpla, conform noului Cod Administrativ, modificat de Viorica Dancila.

Dupa ce guvernul Dancila a picat la motiunea de cenzura a PNL si dupa numirea noului guvern, Ministerul Afacerilor Interne, prin Institutia Prefectului, decide ca sa ceara instantei, Tribunalului Bucuresti, sectiei a II-a contencios administrativ si fiscal, ca sa constate ilegalitatea hotararilor de infiintare a noilor companii municipale. Ceea ce Institutia Prefectului, prin subprefect Manuela Goleac, face la data de 12.11.2019, cand formuleaza cererea si aduce la cunostinta Primariei Capitalei. Ieri, pe 29.01.2020, instanta admite si pune pe rol cazul, deschizand procesul la contencios in vederea stabilirii ilegalitatilor semnalate de Institutia Prefectului.

Prin aliniatul 3 din articolul 3 al Legii 544/2004, modificat de ordonanta 57/2019, de la momentul comunicarii, de cand devine public cazul (publicare pe portalul Tribunalului Bucuresti), "hotararile atacate de Institutia Prefectului sunt suspendate de rept pana la solutionarea cauzei." Ceea ce inseamna ca hotararile de infiintare a companiilor sunt suspendate pana cand instanta va decide legalitatea sau ilegalitatea constituirii acestor companii. Practic, societatile comerciale ale Primariei Capitalei sunt blocate!

loading...
PUTETI CITI SI...