Comisia de Supraveghere a Camerei Reprezentanților SUA: Familia Biden avea cap de pod financiar in Romania

Postat la: 10.05.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Comisia de Supraveghere a Camerei Reprezentanților SUA: Familia Biden avea cap de pod financiar in Romania

În ajunul unui anunț făcut de republicani din Comisia de Supraveghere a Camerei Reprezentanților din SUA cu privire la acuzațiile aduse familiei președintelui Joe Biden, televiziunea națională americană NewsNation a aflat că aceștia se vor concentra asupra transferurilor bancare efectuate în principal din România către cel puțin 10 membri ai familiei și asociaților săi, în timp ce actualul președinte era vice-preşedinte.

Două surse informate despre mersul anchetei au declarat în exclusivitate pentru NewsNation, ieri, că parlamentarii republicani vor susține că transferurile bancare au fost făcute către membrii familiei, inclusiv fiul Hunter Biden, fratele James Biden și către nora văduvă Hallie Biden. Mai mulți membri republicani ai Comisiei de Supraveghere a Camerei sunt așteptați să prezinte dovezi ale tranzacțiilor bancare și ale transferurilor de bani efectuate din țări precum România și China, mai transmite NewsNation.

Documentul pe care-l prezentam AICI mai spune că, în septembrie 2015, Joe Biden „l-a întâmpinat pe președintele României Klaus Iohannis la Casa Albă". O declarație a administrației Obama-Biden cu privire la întâlnire a spus că Biden „a salutat concentrarea președintelui Iohannis asupra eforturilor anticorupție și a statului de drept ca mijloc de a consolida securitatea națională și de a promova investiții mai mari și creștere economică". Iohannis a spus că Biden „și-a exprimat satisfacția față de progresul României în lupta împotriva corupției".

Investigatia Comitetului de Supraveghere notează că „în decurs de cinci săptămâni de la această întâlnire, Bladon Enterprises Limited (Bladon Enterprises) a început să facă depozite în contul bancar al Robinson Walker, LLC".

Comisia de Supraveghere a Camerei Reprezentaților a dezvăluit miercuri că peste 1 milion de dolari s-au „scurs" de la un om de afaceri român „corupt" către familia Biden, în timp ce Joe Biden pe atunci vicepreședinte, s-a exprimat la București în favoarea anti-corupției în națiunea est-europeană.

Dezvăluirea a fost facută de comitetului reprezentantului republican James Comer într-o conferință de presă miercuri dimineață în care au fost dezvaluite angajamentele mai puțin cunoscute ale primului fiu, Hunter Biden si asociații sai în țările unde tatăl său avea relații.

Într-o notă de 36 de pagini, comitetul citează înregistrările bancare pentru a descrie modul în care s-ar fi transferat 3 milioane de dolari de la Bladon Enterprises Limited a lui Gabriel Popoviciu către Robinson Walker LLC - controlată de partenerul de afaceri al lui Hunter, Rob Walker - între noiembrie 2015 și mai 2017.

Din cele 3 milioane de dolari, se spune în notă , aproximativ o treime - 1.038.627,08 dolari - au fost transferate în conturi bancare aparținând lui Hunter Biden, prima noră Hallie Biden și un membru al familiei Biden fără nume.

Procedura reflectă o diviziune similară a unui transport de aproximativ 3 milioane de dolari la începutul lui 2017 de la firma chineză CEFC China Energy.

Aproximativ o treime din această sumă a fost împărțită între Hunter, Hallie, fratele lui Joe, James Biden și un al patrulea Biden, neidentificat, potrivit unui memoriu al Comitetului de Supraveghere din martie. Contul sau conturile neidentificate Biden care au primit banii românești au aratat 80.000 de dolari în patru tranzacții.

După ce nota anterioară a comisiei în care se menționa că un Biden neidentificat a primit venituri CEFC, echipa juridică a lui Hunter Biden a emis o declarație prin care neagă că oricine altcineva decât cei trei Biden numiți a fost plătit.

Hallie Biden a primit 10.000 de dolari de la firma lui Walker - aparent din banii din România - în februarie 2017, potrivit memoriului, clarificând scopul unei plăți la care se face referire în documentul din martie.

Hallie, văduva fiului defunctului lui Joe Biden, Beau, a primit 25.000 de dolari în venituri aparente din transferurile CEFC mai târziu în același an.

„Tranzacțiile românești arată dovezi de trafic de influență și o corelație între munca familiei Biden și a asociaților lor de afaceri și apoi responsabilitățile vicepreședintelui Biden în timpul mandatului", se arată în noul memoriu.

„Comitetul este îngrijorat de modelul familiei Biden de a curta afacerile în regiuni ale lumii în care vicepreședintele de atunci a avut un rol uriaș și a influențat politica SUA".

Hunter Biden a început să lucreze pentru Popoviciu în 2015 în timp ce acesta era urmărit penal pentru acuzații de corupție în România. La un moment dat, cel de-al doilea fiu de atunci a aranjat un acord secundar separat cu magnatul în afara firmei sale de avocatură, Boies Schiller Flexner LLP.

O persoană familiară cu aranjamentul a declarat pentru The Post în august anul trecut că acordul secundar cu Popoviciu i-a adus lui Hunter și asociaților săi „milioane".Nu este clar câți bani a câștigat Hunter Biden pentru munca sa pentru Popoviciu.

Popoviciu, condamnat pentru luare de mită în 2016, a atras atenția în SUA din cauza momentului de interacțiuni cu Hunter.

Într-un caz, fostul director FBI Louis Freeh - pe care Hunter l-a folosit pentru a lucra la apărarea lui Popoviciu - l-a sunat pe tânărul Biden în iulie 2015, cu doar două ore înainte ca Hunter să fie programat să se întâlnească cu tatăl său, potrivit e-mailurilor de la laptopul abandonat al primului fiu.

Hunter a zburat în România pe 15 noiembrie 2016, pentru o excursie de două zile pentru a-l reprezenta pe Popoviciu în fața Direcției Naționale Anticorupție a țării după care a rezervat un „mic dejun cu tata" la două zile după întoarcerea sa.

Nota Comitetului de Supraveghere - publicată cu câteva ore înainte de termenul limită de la prânz pentru ca FBI să predea un document care pretinde că președintele Biden a luat mită în timp ce era vicepreședinte - critică și legăturile dubioase ale Casei Albe conform cărora familia Biden ar fi primit bani din China, oferind capturi de ecran reale ale transferurilor bancare.

Nota menționează că, în mai 2014, Joe Biden „a vizitat România și a ținut un discurs adresat prim-ministrului român, judecătorilor, procurorilor și liderilor parlamentului", spunând:

„Corupția este un cancer, un cancer care mănâncă credința cetățeanului în democrație, diminuează instinctul pentru inovație și creativitate; bugetele naționale deja strânse, exclude investițiile naționale importante. Risipește talentul generațiilor întregi. Sperie investițiile și locurile de muncă. Și, cel mai important, le neagă oamenilor demnitatea lor. Minează puterea colectivă și hotărârile unei națiuni. Corupția este doar o altă formă de tiranie."

Nota mai spune că, în septembrie 2015, Joe Biden „l-a întâmpinat pe președintele României Klaus Iohannis la Casa Albă".

O declarație a administrației Obama-Biden cu privire la întâlnire a spus că Biden „a salutat concentrarea președintelui Iohannis asupra eforturilor anticorupție și a statului de drept ca mijloc de a consolida securitatea națională și de a promova investiții mai mari și creștere economică". Iohannis a spus că Biden „și-a exprimat satisfacția față de progresul României în lupta împotriva corupției".

Nota Comitetului de Supraveghere notează că „în decurs de cinci săptămâni de la această întâlnire, Bladon Enterprises Limited (Bladon Enterprises) a început să facă depozite în contul bancar al Robinson Walker, LLC".

Se pare că Departamentul de Justiție se apropie de o decizie finală cu privire la acuzarea lui Hunter Biden de fraudă fiscală și alte presupuse infracțiuni. Avocații lui Hunter s-au întâlnit cu avocații Departamentului de Justiție pe 26 aprilie la Washington, în ceea ce ar putea fi un pas final înainte de o decizie de acuzare. Între timp, președintele Biden a fost văzut duminică împreună cu fratele său mai mic, James Biden, care a colaborat cu Hunter în multe dintre relațiile sale din străinătate.

Printre cele mai cunoscute tranzacții internaționale ale primei familii, Hunter Biden a câștigat până la 1 milion de dolari pe an, devenind în consiliul de administrație al companiei ucrainene de gaze naturale Burisma între 2014 și 2019, începând cu momentul în care tatăl său conducea politica administrației Obama în Ucraina.

loading...
PUTETI CITI SI...