Clanul Ghiocel a speriat America: au organizat o uriașă rețea și au păcălit inclusiv temutul Fisc din SUA

Postat la: 15.03.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Clanul Ghiocel a speriat America: au organizat o uriașă rețea și au păcălit inclusiv temutul Fisc din SUA

Eduard Ghiocel și Floarea Ghiocel, doi cetățeni români soț și soție sunt suspectați că ar fi fi liderii unui grup transnațional de crimă organizată cu sediul în România.

Ei sunt acuzați în fața unei instanțe federale de spălare a 1,4 milioane de dolari, bani proveniți din zeci de furturi, jafuri și escrocherii care vizau în special victime în vârstă din comitatul San Diego.

De asemenea, sunt inculpați patru membri ai familiei Ghiocel sau asociați apropiați ai acestora, printre care Gabriel Ghiocel, Marius Ghiocel, Larisa Ghiocel și Argentina Alexandru. Toți inculpații sunt presupuși asociați ai grupului infracțional transnațional românesc.

Eduard și Floarea Ghiocel au fost transferați din custodia statului în cea federală și urmează să se prezinte pentru prima dată astăzi la tribunalul federal. Ceilalți inculpați rămân în libertate în România.

Începând de luni seară, de la ora 21:00, în conformitate cu șapte mandate de percheziție în România emise de Tribunalul București și executate de ofițeri de poliție din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, Serviciului de Combatere a Grupurilor Infracționale Organizate și Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea din cadrul Poliției Naționale Române, asistați de FBI și IRS, ofițerii au confiscat bunuri ale lui Ghiocel în locații din județul Vâlcea, România, inclusiv vehicule de lux, monede de aur și bani lichizi, în valoare totală de 618.075 de dolari.

Potrivit unei plângeri și a unui mandat internațional de confiscare, inculpații au efectuat o serie de 17 furturi de bijuterii în comunități de vârstnici din San Diego între martie 2020 și septembrie 2022. În plângere se precizează că membri clanului Ghiocel au depus, de asemenea, cereri false de șomaj pentru a obține aproximativ 32.250 de dolari din indemnizațiile de asigurare de șomaj din California, destinate să ajute lucrătorii afectați de pandemie.

Potrivit plângerii, familia Ghiocel a spălat veniturile obținute din infracțiuni prin amanetarea de bijuterii și ceasuri scumpe din aur pentru bani în magazine de bijuterii din Los Angeles. Familia Ghiocel, care nu a avut niciodată un loc de muncă legal, a spălat apoi în mod sistematic acești bani, împreună cu veniturile obținute din asigurarea de șomaj, efectuând transferuri bancare în România prin intermediul Money Service Businesses și achiziționând lingouri de aur, monede de aur și vehicule de lux de lux de lux din locații din sudul Californiei și trimițând aceste obiecte în România. În total, subgruparea Ghiocel a repatriat în România active în valoare de 1 367 652,02 dolari din fonduri ilicite, se arată în plângere.

"Un grup de crimă organizată a vizat și jefuit membri ai comunității de vârstnici din San Diego, mulți dintre ei pierzând obiecte de mare importanță personală", a declarat procurorul federal Randy Grossman. "Vom căuta să facem dreptate pentru aceste victime ale crimei oriunde ne vor duce dovezile, chiar și până în România".

Grossman a mulțumit echipei de procurori, agențiilor de anchetă și autorităților din România pentru munca excelentă depusă în acest caz.

"FBI ar dori să mulțumească partenerilor noștri locali, statali, federali și români pentru cooperarea incredibilă în acest caz important", a declarat agentul special însărcinat Stacey Moy, de la biroul FBI din San Diego.

"FBI și partenerii noștri se angajează să cutreiere întreaga lume pentru a-i găsi pe cei care au făcut victime pe cetățenii noștri, pentru a-i trage la răspundere pentru infracțiunile lor și pentru a confisca ceea ce au furat. O mulțumire specială pentru autoritățile române, care au fost esențiale, deoarece pista acestei investigații a dus în interiorul granițelor lor: procurorii de la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism și ofițerii de poliție de la Direcția de Combatere a Criminalității Organizate din cadrul Poliției Naționale Române. Asistența lor este un exemplu excelent a ceea ce poate aduce cooperarea internațională."

"Această rețea internațională de crimă organizată a vizat unele dintre cele mai vulnerabile persoane din populația noastră. Este important să le transmitem infractorilor mesajul că siguranța tuturor celor din comunitatea noastră contează", a declarat șeful poliției din San Diego, David Nisleit. "Vreau să le mulțumesc anchetatorilor și procurorilor care continuă să lucreze pentru a face dreptate în numele victimelor."

"Conform acuzațiilor din plângere, inculpații au făcut victime pe unii dintre cei mai vulnerabili cetățeni ai noștri și au vizat programe de ajutorare în timpul apogeului pandemiei COVID-19", a declarat Tyler Hatcher, agentul special însărcinat cu investigațiile penale ale IRS din cadrul Biroului din Los Angeles. "Una dintre principalele noastre îndatoriri în calitate de investigatori financiari este de a elimina profitul din infracțiuni și de a-i trage la răspundere pe infractori pentru acțiunile lor, iar despre asta este vorba în această investigație. IRS-CI va continua să colaboreze îndeaproape cu partenerii noștri locali și internaționali pentru a localiza și a trage la răspundere organizațiile criminale pentru infracțiunile lor."

Asistența a fost oferită de Poliția Națională a României (Serviciul de Combatere a Grupurilor Infracționale Organizate și Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea) și de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism din România (Agenția pentru Combaterea Criminalității Organizate). Biroul pentru afaceri internaționale al Departamentului de Justiție a oferit, de asemenea, o asistență semnificativă.

loading...
PUTETI CITI SI...