Ciudatul caz al scurgerii de informații secrete de la Pentagon: Tânărul de 21 de ani, acuzat de spionaj, ajunge în fața instanței

Postat la: 27.04.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Ciudatul caz al scurgerii de informații secrete de la Pentagon: Tânărul de 21 de ani, acuzat de spionaj, ajunge în fața instanței

Jack Teixeira, tânărul bănuit că a dezvăluit informații secrete de la Pentagon și astfel a declanșat un scandal internațional, va ajunge joi în fața instanței din Massachusetts. Judecătorul va decide dacă Teixeira va aștepta procesul după gratii.

Teixeira, oficialul american despre care se crede că este responsabil pentru scurgerile de informații de la Pentagon, va apărea joi în instanţa din Massachusetts. În timpul audierii se va decide dacă el va fi liber sau va sta după gratii în timp ce așteaptă procesul.

„Acuzatul reprezintă, fără îndoială, un pericol pentru SUA în general (...) Cu toate acestea, există dovezi care sugerează că acuzatul poate reprezenta, de asemenea, un pericol fizic pentru comunitate", se arată într-o moțiune depusă de biroul procurorului american Rachael Rollins, citată de Sky News.

Avocații lui Teixeira nu au comentat cazul.

Teixeira, un tânăr de 21 de ani, membru al Gărzii Naţionale din Massachusetts, a fost reținut în urmă cu două săptămâni fiind acuzat de încălcarea Legii spionajului.

El ar fi publicat documente militare clasificate despre războiul din Ucraina și despre alte probleme de securitate națională pe o platformă de socializare folosită în special de gameri. Scurgerea de informații a stârnit numeroase discuții în întreaga lume și a pus sub semnul întrebării capacitatea Americii de a-și proteja secretele.

loading...
PUTETI CITI SI...