Ciudata moarte a magnatului rus al petrolului și spion din timpul Războiului Rece VIDEO

Postat la: 26.02.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Ciudata moarte a magnatului rus al petrolului și spion din timpul Războiului Rece VIDEO

Un magnat rus al petrolului, fost spion și apropiat al șefului serviciilor de informații externe ale lui Vladimir Putin, a murit în circumstanțe misterioase în apropiere de Moscova, potrivit unor informații, relatează Daily Mail.

Viatcheslav Rovneiko, în vârstă de 59 de ani, a fost "găsit inconștient" noaptea târziu în locuința sa dintr-un complex rezidențial privat. Medicii nu l-au putut salva, potrivit unui raport al ziarului Moskovsky Komsomolets.

Circumstanțele decesului său sunt neclare, deși o anchetă este în curs de desfășurare. Articolul a precizat că "nu au fost găsite semne de moarte violentă pe corpul său".

Moartea anunțată a lui Rovneiko înseamnă că acesta s-ar alătura unei lungi liste de personalități de la Kremlin care au murit în circumstanțe misterioase în ultimii ani.

Se crede că a fost un spion KGB din perioada Războiului Rece care a lucrat în Belgia cu Serghei Narîșkin, în prezent șeful Agenției de informații externe a Rusiei.

De asemenea, se pare că ar fi fost un apropiat al miliardarului Gennady Timchenko, considerat unul dintre cei mai loiali oligarhi ai lui Putin.

Fostul partener de afaceri al lui Rovneiko a fost Leonid Dyachenko, a cărui soție de atunci, Tatiana, era fiica puternică a președintelui Boris Elțîn, primul președinte al Rusiei.

Cei doi au fondat Urals Energy, unul dintre câțiva jucători importanți din sectorul petrolier în care a fost implicat. Compania a fost scoasă la bursă la Londra în 2005.

Potrivit rapoartelor, el a avut, de asemenea, interese de afaceri legate de Marea Britanie, Belgia, Luxemburg și Cipru, iar în 2006 ar fi deținut un pașaport belgian.

Rovneiko era absolvent al prestigiosului Institut de Relații Internaționale [MGIMO] din Moscova, o școală de pregătire pentru spioni și diplomați.

Bazele de date de afaceri rusești îl prezentau pe fostul spion ca fiind un bărbat fără chip și era cunoscut ca fiind foarte secretos.

Zeci de oameni de afaceri ruși au fost găsiți morți de la începutul anului 2022 în circumstanțe inexplicabile.

loading...
PUTETI CITI SI...