Cine o ține în brațe? Averea uriașă dobândită în câțiva ani de șefa Direcției de Asistență Socială Târgoviște

Postat la: 22.06.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

Cine o ține în brațe? Averea uriașă dobândită în câțiva ani de șefa Direcției de Asistență Socială Târgoviște

Ceea ce se întâmplă la o instituție de sub tutela Primăriei Târgoviște demonstrează că a fi angajat la stat este mană cerească pentru anumiți directori.

De câțiva ani, la conducerea Direcției de Asistență Socială (DAS) Târgoviște se află o persoană extrem de controversată care oricând ar putea fi scanată de Agenția Națională de Integritate (ANI), dar și alte instituții de forță ale statului român. Este vorba de directorul executiv Marcela Iordache, susținută puternic de viceprimarul PSD al municipiului Târgoviște, Cătălin Rădulescu.

Dar, directorul executiv Marcela Iordache nu este preocupată de respectarea Legii 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcțiilor și demnităților publice. Drept dovadă, pe site-ul instituției nu sunt postate declarațiile de avere și de interese aferente anilor fiscali 2019, 2020 și 2021.

Cu toate acestea, primarul PSD al municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, o apără pe directoarea Marcela Iordache, precizând pentru PUTEREA că „În conformitate cu prevderile art.6, alin 1, lit "d" din Legea 176/2010, declarațiile de avere și declarațiile de interese ale doamnei Iordache Marcela, director executiv al Direcției de Asietență Socială Târgoviște sunt afișate pe site-ul instituției".

Numai că edilul Daniel Cristian Stan este dezinformat sau a vrut să o acopere pe șefa de DAS Târgoviște. Ultima declarație de avere și de interese a acesteia este pe site-ul AN, dar pentru anul fiscal 2020 în care sunt menționate o mulțime de surprize.

Marcela Iordache a declarat că a încasat în 2020 ca director executiv al DAS Târgoviște suma de 101.324 de lei, adică 8.443 de lei pe lună, reprezentând circa 1.800 de euro.

Dar marea surpriză vine din aceste documente vine de la zestrea imobiliară. Marcela Iordache a declarat că deține șase autoturisme, dar, atenție, patru apartamente - două în Târgoviște, două în București și o casă în Târgoviște cu o suprafață de 310,9 mp. Apartamentele din Capitală au fost achiziționate în 2019 și 2020.

Totodată aceasta a declarat că a mai obținut în 2020 suma de 41.324 de lei din închirierea unui spațiu, dar mai are două credite de 91.200 de lei și altul de 240.000 de lei. Surprinzător, Marcela Iordache a împrumutat suma de 55.000 de lei de la CAR Învățământ Târgoviște.

Cum a luat un credit de la CAR destinat cadrelor didactice, rămâne un mister. Mulți angajați ai Primăriei Târgoviște se întreabă cum de a reușit directoare Marcela Iordache să acumuleze o asemenea avere doar din salariul de la DAS Târgoviște? Poate, totuși, ANI va scana averea acumulată de către aceasta?

loading...
PUTETI CITI SI...
loading...