Cine este Sorin Scarlat, noul director al Companiei de Drumuri: în CV, joburi la firmele „regilor asfaltului"

Postat la: 10.07.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Cine este Sorin Scarlat, noul director al Companiei de Drumuri: în CV, joburi la firmele „regilor asfaltului

Noul director al Companiei Naționale pentru Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), în locul lui Narcis Neaga, este Sorin Scarlat, fost director general adjunct Direcția Generală Dezvoltare Infrastructură Rutieră.

Scarlat a ajuns în fosta CNANDR în 2005, după un job la Romstrade al lui Nelu Iordache, iar de-a lungul timpului a lucrat, alternativ, la Compania de drumuri și la firme ale „regilor asfaltului" printre care Dan Besciu (Euroconstruct) sau Dorinel Umbrărescu (UMB Spedition).

Sorin Scarlat este absolvent al Facultății de Căi Ferate, Drumuri și Poduri, doctorand în instalații și inginerie civilă, și a lucrat la companii precum Romstrade - ca manager de proiect la reabilitarea centurii sud București, extinderea la patru benzi a DN7 de la ieșire din București până în Bâldana (Tărtășești) - la

Asociarea UMB Spedition - PA&CO-Euroconstruct Trading 98 - ca inginer în proiectul autostrăzii București Ploiești.

De asemenea, a lucrat și la asocierea Astaldi - Euroconstruct Trading 98 - Astalrom - ca adjunct manager proiect autostrada Sibiu Orăștie, lotul IV. Scarlat a lucrat și pentru CNADNR, devenită CNAIR, ca inginer, manager proiecte sau coordonator de activitate pe proiecte precum centura Timișoarei, a Craiovei etc., dar și pe proiectul celebrei autostrăzi a americanilor de la Bechtel.

Directorul general al Companiei Naționale pentru Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Narcis Neaga, a anunțat marți că a decis să demisioneze după ce premierul Viorica Dăncilă a cerut ministrului Transporturilor Răzvan Cuc demiterea sa.

loading...
PUTETI CITI SI...