Cercetătorul șef al OMS a făcut o modificare crucială la o lucrare care susținea că Sars-Cov-2 nu provine din laborator!

Postat la: 08.03.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Cercetătorul șef al OMS a făcut o modificare crucială la o lucrare care susținea că Sars-Cov-2 nu provine din laborator!

Noul cercetător șef al Organizației Mondiale a Sănătății a făcut o modificare crucială la o lucrare influentă din 2020 care susținea că este "improbabil" ca COVID-19 să provină dintr-un laborator, se arată într-un e-mail dezvăluit recent.

Jeremy Farrar (foto), omul de știință șef, a fost creditat într-un mesaj ca fiind cel care a ajutat la orientarea documentului privind originea COVID-19, potrivit unui e-mail făcut public de subcomitetul select al Camerei Reprezentanților din SUA privind pandemia de coronavirus la 5 martie.

"Vă mulțumim pentru că ați păstrat acest document. Zvonurile privind manipularea biologică circulă acum în China", i-a scris lui Farrar, în mesaj, Dr. Ian Lipkin, profesor la Universitatea Columbia.

"Da, știu și în SUA - de ce atât de dornici să iasă cât mai repede. Voi împinge natura", a răspuns Farrar.

În lucrarea de la începutul anului 2020, Lipkin și patru coautori au susținut: "Este improbabil ca SARS-CoV-2 să fi apărut prin manipularea în laborator a unui coronavirus asemănător SARS-CoV".

Un proiect al manuscrisului, publicat de Nature, a inclus un cuvânt diferit, a constatat grupul de experți al Camerei.

"Îmi pare rău că am făcut micro-management/microeditare! Dar ați fi dispus să schimbați o propoziție?". i-a scris Farrar lui Kristian Andersen, care a fost coautor al lucrării, într-un e-mail cu doar o zi înainte de publicare.

Farrar a cerut să se introducă "improbabil" în locul lui "improbabil", se arată în e-mail.

"Sigur", a răspuns Andersen.

În lucrare se mai preciza că "SARS-CoV-2 nu este o construcție de laborator" și că autorii "nu cred că este plauzibil niciun tip de scenariu bazat pe laborator".

"Aceste dovezi sugerează că Dr. Farrar a fost mai implicat în redactarea și publicarea lucrării Proximal Origin decât se știa până acum și, posibil, ar fi trebuit să fie creditat sau recunoscut pentru această implicare", a declarat grupul de experți.

Solicitată pentru un comentariu din partea lui Farrar, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat pentru The Epoch Times prin e-mail că acesta nu și-a început încă activitatea în noua sa poziție.

Omul de știință britanic se afla, la momentul mesajelor, la conducerea Wellcome Trust, care controlează fonduri de milioane de dolari pentru cercetare în Marea Britanie.

OMS a anunțat la 13 decembrie 2022 că Farrar va fi următorul cercetător șef și că va începe în al doilea trimestru al anului 2023. Wellcome, care nu a răspuns la o solicitare de comentarii, a declarat că Farrar ar urma să plece în 2023.

Farrar a ajutat la organizarea unei teleconferințe secrete la 1 februarie 2020 cu Dr. Anthony Fauci, șeful Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase din SUA, pentru a discuta despre originea COVID-19, arată e-mailurile publicate anterior.

Unii dintre participanți au spus că detaliile despre SARS-CoV-2 indicau că acesta nu provine din natură, deși alții au favorizat teoria originii naturale.

loading...
PUTETI CITI SI...