Centrul Rus de Știință și Cultură din București vrea sa scoata romanii din izolarea la domiciliu in ciuda Ordonantei Militare. Mesajul macabru la adresa celor din linia intai: "Să-ți găsești nemurirea de erou în focul luptei!"

Postat la: 26.03.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Centrul Rus de Știință și Cultură din București vrea sa scoata romanii din izolarea la domiciliu in ciuda Ordonantei Militare. Mesajul macabru la adresa celor din linia intai:

Deciziile autoritatilor din Romania, privind izolarea populatiei la domiciliu si restrictiile de circulatie impuse de Ordonanta Militara nr 3 sunt calcate in picioare de Centrul Rus de Ştiință şi Cultură din București (CRCB) care indeamna romanii sa iasa din case. CRSC este arondat Ambasadei Ruse la Bucuresti.

În plină criza medicala, sociala si economica, generata de pandemia de coronavirus, Centrul Rus de Ştiință şi Cultură din București a postat, pe 24 martie, un mesaj prin care îi invită pe adepți să ridice broșuri cu titlul "Să-ți găsești nemurirea de erou în focul luptei" în zilele de luni, miercuri și vineri, între orele 10-15, de la sediul situat pe Bulevardul Lascăr Catargiu, din Capitală. CRCB are o adresa online guvernamentala rusa: http://rou.rs.gov.ru/ro

Lucrarea este dedicată poeților și ziaristilor înrolați în armata din perioada Marelui Război pentru Apărarea Patriei. Inițiativa celor de la CRSC a stârnit reacții dure din partea mai multor locuitori ai României, aceștia scoțând în evidență modul în care Ambasada și Centrul Rus de Ştiință şi Cultură au ales să respecte apelurile autorităților române ca oamenii să nu-și părăsească locuințele pe durata stării de urgență.

CRSC nu a ținut cont, clar, de apelul înaintat de autoritățile române, ba mai mult îi invită pe cei interesați să vină la sediul lor și să ridice broșurile, deși deplasările sunt restricționate în această perioadă. Comunicatul Centrului Rus de Ştiință şi Cultură se încheie cu un sfidător: "Vă așteaptăm!". In plus, titulatura "Să-ți găsești nemurirea de erou în focul luptei" poate fi interpretata mai mult ca un mesaj macabru la adresa celor care se afla acum infocul luptei cu coronavirusul.

Comunicatul emis de CRSC

"Prezentarea broșurii:
Autorul broșurii Pavel Krahmalev, traducerea - Diana Trofim și Serghei Virsta.
Lucrarea este dedicată poeților și ziaristilor înrolați în armata din perioada Marelui Război pentru Apărarea Patriei.
Și în perioada coronovirusului noi lucrăm pentru dvs.
Această broșură este disponibilă pentru voi. O puteți ridica de la Centrul în perioada - luni, miercuri, vineri, între orele 10 și 15. Vă așteptăm!", este mesajul postat de Centrul Rus de Ştiință şi Cultură pe pagina oficială de Facebook.

loading...
PUTETI CITI SI...