Cei mai puternici şefi ai mafiei din toate timpurile. Au condus cele mai controversate afaceri

Postat la: 23.06.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Cei mai puternici şefi ai mafiei din toate timpurile. Au condus cele mai controversate afaceri

Cu afaceri ilegale de miliarde de dolari - provenite din infracţiuni şi criminalitate - şefii organizaţiilor mafiote au controlat mii de oameni şi interese în întreaga lume.

Primele organizaţii mafiote au apărut în comunităţile săteşti, la începutul secolului al XVIII-lea, având ca arie de acoperire Sicilia, răspândindu-se mai apoi şi în Roma, Milano, Torino şi Napoli. Odată cu emigrările masive din Italia, mafia s-a extins în întreaga lume ajungând şi în Austria, Canada, Australia sau Statele Unite.

Fiecare familie mafiotă avea un şef (capo dei capi), iar membrii familiei erau obligaţi să se supună orbeşte şefilor. Odată cu extinderea în întreaga lume, marii şefi ai mafiei au controlat afacerile cu jocuri de noroc ilegale, cămătărie, prostituţie, trafic de alcool şi alte activităţi infracţionale.

Lucky Luciano

Născut în 1897 în Sicilia şi crescut în New York, Lucky Luciano este considerat creierul din spatele crimei organizate moderne din America, deoarece a jucat un rol esenţial în crearea „Sindicatului Naţional al Crimei‟. În perioada anilor 1900, Luciano a fost cel mai puternic şef al familiei criminală genoveză, dar şi un puteric lider în afacerile cu prostituţie. Din cauza afacerilor ilegale, în 1936 Luciano a fost închis pentru 30 de ani, dar acesta a reuşit să îşi scurteze pedeapsa datorită sprijinului acordat securităţii. În 1946, Luciano a fost deportat înapoi în Italia, iar acolo acesta a reuşit să îşi continue ilegalităţile cu droguri. 20 de ani mai târziu, acesta se stinge din viaţă, în urma unui atac de cord suferit pe un aeroport din Napoli.

John Gotti

Cunoscut pentru dragostea sa pentru costumele fine, de bună calitate, John Gotti a fost cel mai puternic şef al mafiei din America, din anii 1980. Gotti s-a născut în anul 1940 în New York şi era caracterizat precum o „persoană cu un temperament nesăbuit‟. Gotti a comandat lovitura şefului său Paul Castellano, în 1985, iar după asasinare, acesta a preluat conducerea mafiei şi a câştigat milioane de dolari din afacerile infracţionale - de la împrumuturi şi prostituţie, la jocuri de noroc şi afaceri cu stupefiante. Deşi a reuşit să fugă de închisoare de multe ori, autorităţile au reuşit să îl închidă în spatele gratiilor în anul 1992 pentru o serie de infracţiuni, inclusiv cinci acuzaţii de crimă. În anul 2002, Gotti moare de cancer la gât, într-o închisoare din Missouri.

Bugsy Siegel

Născut în 1906 în Brooklyn, (New York) Bugsy s-a făcut cunoscut precum „şeful mafiei care îşi asasina singur victimele‟. Bugsy a fost un puternic asociat al lui Meyer Lansky (un mare gangster american, care alături de Lucky Luciano a avut un rol principal în dezvoltarea „Sindicatului Naţional al Crimei‟ din SUA) şi alături de acesta, Bugsy s-a implicat în afaceri ilegale cu jocuri de noroc. Gangsterul este subiectul multor cărţi şi filme, filmul „A fost odată în America‟ fiind bazat în mare parte pe viaţa sa. În noaptea de 20 iunie din 1947, Bugsy a fost atacat în casa iubitei lui din Beverly Hills şi a fost ucis de un criminal necunoscut.

Vito Genovese

Cu un apetit imens pentru bani şi putere, Vito Genovese este cunoscut pentru că a consolidat mafia americană. Născut în 1897, într-o provincie din Napoli, Genovese s-a mutat în Manhattan în adolescenţă şi a avut legături strânse cu Lucky Luciano. Încercând să scape de acuzaţiile de crimă, Genovese a fugit în Italia, loc de unde a condus operaţiunile de heroină din SUA. În 1958, Genovese a intrat la închisoare, iar 11 ani mai târziu, acesta a murit în urma unui atac de cord.

Al Capone

Între 1925 şi 1931, Al Capone a fost cel mai puternic şef al mafiei din Chicago. Născut în Brooklyn, în 1899, Capone s-a alăturat încă din tinereţe bandei „James Street‟, unde l-a întâlnit pe mentorul său Johnny Torrio, alături de care a consolidat afacerile ilegale cu alcool. Capone s-a făcut remarcat şi pentru modul agresiv în care se impunea asupra rivalilor săi, câştigându-şi eticheta de „duşmanul publicul nr.1‟. După ani buni de încercări, în 1931, Guvernul a reuşit în cele din urmă să îl trimită la închisoare pentru evaziune fiscală. În anul 1947 acesta se stinge din viaţă, în urma unui atac de cord.

loading...
PUTETI CITI SI...