Ce alţi fripturişti angajaţi la stat erau abonaţi la restaurantul care-i hrănea gratis pe poliţiştii „ciorbari"

Postat la: 11.09.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Ce alţi fripturişti angajaţi la stat erau abonaţi la restaurantul care-i hrănea gratis pe poliţiştii „ciorbari

O interceptare telefonică realizată în dosarul poliţiştilor „ciorbari" de la Iaşi a creat panică în rândul a două instituţii de control. Potrivit unor documente oficiale pe lista stenogramelor din acest doar ce a umplut de ruşine Poliţia Română se află şi cea a unei interceptări telefonice dintre managerul general Cosmin Andrei Hîncu şi un coleg care a colaborat cu DNA.

În acea discuţie, Hîncu i se plânge lui C.A.P., care între timp a plecat de la Mamma Mia, că e nevoit să ducă porţii cu mâncare gratuită şi către alte două instituţii care controlează efectiv unităţile alimentare. "Duc acolo moca, duc acolo, duc la DSV, duc la DSP", se plângea Andrei Hîncu, pe 13 ianuarie,în timpul discuţiei telefonice.

Discuţia avea loc în contextul în care, susţin surse oficiale, Hîncu ar fi fost deranjat de pe "amploarea luată de practica de a se oferi şi remite gratuit produse de catering poliţiştilor rutieri". De asemenea, la momentul acelei convorbiri, Hîncu ar fi ştiut că Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă (SIPI), structura secretă a Ministerului Afacerilor Interne, investighează cazul poliţiştilor „ciorbari", ne-a mai precizat sursele. Astfel, ca formă de protecţie, ar fi decis să nu mai trimită mâncare gratuită poliţiştilor prin intermediul şoferilor şi ca aceştia să vină să şi-o ridice singuri de la sediu.

Referitor la o eventuală implicare a Direcţiei Sanitar Veterinare şi Protecţia Alimentelor (DSVSA) în această anchetă, în documentele obţinute de ziar se menţionează, cu titlu de suspiciune, că "majoritatea autoturismelor ce deservesc livrările la domiciliu de produse alimentare sunt omologate în mod fictiv de către reprezentaţii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentaţiei (DSVSA) Iaşi, în schimbul primirii de foloase necuvenite similare".

Gabriel Ciobanu, directorul DSVSA Iaşi, ne-a precizat că organele de anchetă nu au solicitat până acum niciun fel de informaţii de la instituţia pe care o conduce şi nici nu are cunoştinţă ca vreun coleg să fi obişnuit să primească mâncare gratis de la Mamma Mia.

La rândul ei, Cătălina Benchea, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, nu a răspuns ieri la telefon.

Mai jos, stenograma în care reprezentantul Mamma Mia se plânge că e nevoit să ducă mâncare la DSV şi DSP

HÎNCU Andrei-Cosmin: - Eu nu vreau să îi sun! Nu ... vreau să se liniştească treburile astea! Un an de zile să nu mai avem discuţii cu ... !

P.A.C.: - Băi, decizia oricum e a ta! Dacă tu îmi zici, băi, nu mai răspunde, nu mai răspund! Dar ce...?

HÎNCU Andrei-Cosmin: - Nu că nu mai răspunde! Eu n-am zis treaba asta, A.! Hai ca să nu ne-nţelegem greşit!

P.A.C.: - Băi, nu.. tu.. ! Dar nu ţi-am reproşat! Ţi-am zis că dacă tu zici... !

HÎNCU Andrei-Cosmin: - Nu! Problema mea era că eu nu vreau să dau nicăieri cu subsemnatul, da? Dacă ei vin aici, treaba lor, nu ştie nimeni ... ! Problema mea este de fapt că nu vreau să mai dau prin şoferi, asta este problema.

P.A.C.: - Da, am înţeles, gata! Te-am întrebat cum fac eu, dacă ... !

HÎNCU Andrei-Cosmin: - .... că toţi ce, ah, da, după aia, după aia că ei îs şmecheri pe stradă în p..a mea, din cauza asta! Înţelegi? Ei îs nişte urşi! Ah, mă doare-n p...! Îs de la Mamma Mia (n.r. - se referă la şoferii restaurantului)!

P.A.C.: - Şi după aia şi-n timpul liber şi toate alea!
(....)

HÎNCU Andrei-Cosmin: - Ai înţeles? Dar în fine! Ideea este următoarea: una că eu nu vreau să mai ducă şoferii, nu vreau să mai... că toată treaba pleacă de-aici! Duc acolo moca, duc acolo, duc la DSV, duc la DSP, duc acolo. Eu nu mai trimit pe şoferi! Nu mai trimit că (neinteligibil) ... şi după aia chiar Doamne fereşte o fi vreo belea, că nu vreau... ! Dar (neinteligibil) să vorbesc singur o lună de zile?

loading...
PUTETI CITI SI...