Cazul Flynn se prăbuşeşte, mari probleme pentru FBI şi CIA: Un nou Watergate!

Postat la: 04.05.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Cazul Flynn se prăbuşeşte, mari probleme pentru FBI şi CIA: Un nou Watergate!

Noile documente eliberate de Departamentul de Justiţie în cazul generalului Michael Flynn probează că Biroul Federal de Investigații (FBI) îşi terminase ancheta pe contraspionaj împotriva generalului Mike Flynn pe 4 ianuarie 2017, negăsind nicio probă în privinţa colaborării cu Rusia, pentru ca ulterior, ancheta să fie redeschisă prin şeful pe contraspionaj al FBI, controversatul Peter Strzok, acelaşi care a condus şi ancheta din cazul Hillary Clinton, ofiţer dat ulterior afară din FBI.

În ultimele săptămâni, mai multe documente ale FBI eliberate de DOJ- mandate, notiţe de mână ale ofiţerilor, mesaje telefonice- arată că generalul Michael Flynn, consilier pe securitate naţională al preşedintelui Trump şi fost şef al DIA, a fost victima unei înscenări judiciare pusă la cale de FBI pentru a-l determina pe general să mintă, pentru a fi dat afară din administraţia americană, şi identificat în mod fals ca spion rus.

Michael Flynn, general cu 3 stele, veteran al Armatei americane, ocupând poziţii importante de-a lungul celor 33 de ani, inclusiv în serviciile secrete şi operaţiuni în Orientul Mijlociu, era de 10 ani într-un conflict de idei cu şefii serviciilor de informaţii ai administraţiei Obama- John Brennan, CIA, şeful FBI, James Comey, şeful DIA, James Clapper, motiv pentru care acesta a devenit în timp ţinta predilectă a administraţiei şi a intelligenceului democrat.

Ulterior, Michael Flynn a devenit un susţinător al candidatului şi preşedintelui Donald Trump. „Scopul anchetei a fost să stabilească dacă [Flynn], asociat cu campania Trump, a fost direcționat și controlat de și / sau activități coordonate cu Federația Rusă într-o manieră care reprezintă o amenințare pentru securitatea națională și / sau posibil o încălcarea Legii privind înregistrarea agenților străini ", se arată în memoriul FBI care își încheie oficial ancheta cu privire la Flynn.

„După inițierea cazului, echipa [Uraganul Încrucişat/Crossfire Hurricane] a efectuat o verificare a bazelor de date pentru orice informații derogatorii despre [Flynn]." „Nu s-au identificat informații derogatorii ale FBI în privinţa lui Flynn", se arată în documentul FBI.

Potrivit documentului FBI, agenția federală de aplicare a legii a solicitat, de asemenea, unei agenții redistribuite, probabil Agenția Centrală de Informații (CIA), să efectueze o căutare similară în propriile sale baze de date cu privire la informații derogatorii împotriva Flynn, care la acea vreme era consilier de securitate pentru alesul președintelui ales Donald Trump.

„Nici o informație derogatorie nu a fost raportată înapoi la FBI", a concluzionat nota. Memoriul a raportat, de asemenea, că FBI a utilizat cel puțin o sursă umană confidențială, sau „CHS", pentru a-l spiona pe Flynn în timpul investigației sale. Oportunitățile oferite de acea CHS au dus la „nicio informație derogatorie" despre Flynn. În același timp, FBI a „inițiat supravegherea asupra unui anumit subiect rus" pentru a stabili dacă „a existat contact între el și [Flynn]".

„Nu a fost observat niciun contact între cele două persoane de către echipele de supraveghere", a arătat nota de închidere a anchetei împotriva Flynn. "În urma compilării informațiilor de mai sus, echipa [Uraganul Încrucişat] a stabilit că [Flynn] nu mai era un candidat viabil ca parte a cazului umbrelă CROSSFIRE HURRICANE mai mare", a continuat nota. „O revizuire a bazelor de date logice [redactate] nu a oferit nicio informație care să prezinte eforturile ulterioare de investigare."

"FBI-ul închide această anchetă", arată memoriul FBI. Mesajele text incluse în ultimele înregistrări judecătorești din dosarul penal în curs de desfășurare a Flynn arată că Peter Strzok, care a fost concediat din FBI pentru conduită necorespunzătoare, a ordonat unui asociat fără nume care administrează ancheta să nu închidă ancheta Flynn, în ciuda faptului că FBI a încheiat că există nu există nici o bază legală sau faptică pentru a continua investigarea lui Flynn.

„Hei, dacă nu ați închis RAZOR, nu faceți acest lucru încă", a scris Strzok la 2:14 pm la 4 ianuarie 2017. „Razor este încă deschis", Strzok i-a transmis imediat lui Lisa Page, fost asistent şi avocat al concediatului fost director adjunct al FBI, Andrew McCabe. Mai mult, între Strzok și Page era o legătură mai mult decât prietenească. Textele suplimentare de la Strzok din 10 februarie confirmă, de asemenea, suspiciunile că Strzok a rescris personal interviul cu Flynn făcut de agentul FBI, Joe Pientka, pe 24 ianuarie 2017.

„Lisa, nu l-ai văzut înainte de modificările mele care au intrat în ceea ce ți-am trimis", Strzok a transmis prietenei sale Page la , la 5.37 pm pe 20 februarie 2017. „Încercam să rescriu problema şi o salvez vocal"și „2) scoate-o pentru revizuire generală și pentru comentarii pentru că anticipez că vom avea nevoie de ea în curând. Redactarea este probabil o referire la agentul Pientka, care a luat notiţele originale şi iniţiale în timpul interviului cu Flynn.

"Încerc să spun spun 1) să nu rescriu complet ...", Strzok i-a trimis rapid mesaj prietenei sale, Page. "[Ar trebui. La dracu. Am făcut modificările mai bine decât îmi imaginam [.] " Noile documente susțin cazul prezentat de actualul avocat al apărării în cazul Flynn, Sidney Powell, conform căruia FBI nu a avut nicio justificare legală pentru a-l intervieva pe Flynn după inaugurarea oficială a președintelui Donald Trump.

Alte documente ieşite la iveală arată că FBI a scris în notiţe că îşi propune inclusiv să-l determine pe Flynn în timpul interviului să mintă cu privire la Rusia, ca să fie pus sub acuzaţie penală şi pentru a fi dat afară din administraţie- lucruri care s-au întâmplat. Generalul Flynn, care s-a pledat vinovat la sfârșitul anului 2017, pentru că a făcut declarații false către Strzok și Pientka în timpul interviului din 24 ianuarie, încearcă în prezent să-și retragă pledoaria, invocând în acel moment o conduită incorectă a FBI și un avocat ineficient, apropiat tot de FBI.

Cazul Flynn a deschis din nou Cutia Pandorei în SUA cu privire la legalitatea cu care operează serviciile de informaţii, inclusiv FBI, în documente şi în faţa instanţelor, preşedintele Trump declarând că Flynn va fi exonerat într-un fel sau altul. Liderii republicani, care numesc cazul Flynn un nou Watergate, au anunţat deja audierea în Congres a întregii conduceri actuale şi vechi a FBI, un nou raport pe FBI, nefiind exclusă nici chiar o punere sub acuzare a ofiţerilor FBI în această situaţie.

Presa democrată, care timp de 3 ani, în mod continuu, l-a portretizat în fel şi chip de Flynn, iniţial nu a vrut să relateze despre noile dezvăluiri din documentele FBI iar acum caută justificări. Presa română nu relatează nimic. În documente apar şi discuţii ale unui jurnalist al Washington Post, apropiat de CIA, care la fel ca în anii trecuţi, a fost rugat de şeful DIA, James Clapper, să-i dea lovitura de moarte lui Flynn, lucru care s-a întâmplat, de la David Ignatius- Washington Post începând tot uriaşul scandal Flynn, agent rus.

loading...
PUTETI CITI SI...