Cazul Constanda, la final si legaturile cu Pandele, sotul lui Firea: Satul Francez revine la Primăria Capitalei, care ar trebui să-i plătească omului de afaceri aproape 130 milioane de euro

Postat la: 05.06.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Cazul Constanda, la final si legaturile cu Pandele, sotul lui Firea: Satul Francez revine la Primăria Capitalei, care ar trebui să-i plătească omului de afaceri aproape 130 milioane de euro

Satul Francez revine la Primăria Capitalei, însă instituția trebuie să-i plătească omului de afaceri Costică Constanda despăgubiri de circa 94 milioane de euro, plus penalități. Asta arată decizia definitivă emisă marți de Înalta Curte de Casație și Justiție. Procesul a durat aproape 10 ani.

Interesant este ca Radu Dinulescu este un prieten foarge apropiat cu Florentin Pandele este cel care la consiliat pe Constanda in procesul cu PMB. Acum, Primaria condusa de sotia lui Pandele, de Gabriela Firea, trebuie sa-i dea lui Costanda 130 de milioane de euro. Bazele acestui proces si succesul rezultat e ca Pandele i-a zis lui Costanda ce sa faca, iar sotiei sale ce sa nu faca. Adica sa nu faca nimic ca sa castige procesul cu Satul Francez, iar avocatii si juristii Primariei Capitalei au facut figuratie!

Sentința dată marți de ICCJ confirmă sentința dată de Curtea de Apel București pe 11 iulie 2018, iar mabele sentinte confirma ce am scris anterior: "Obligă pârâtul Municipiul Bucureşti prin Primarul General la plata către reclamanţii Constanda Costică şi Constanda Maria a contravalorii imobilului teren situat în Bucureşti, str. I.V. Turgheniev şi în B-dul Aviatorilor, de 69.312.000 euro, în echivalent în lei la data plăţii, la care se adaugă dobânda legală aferentă acestei sume, începând cu data introducerii acţiunii - 20.01.2010 până la data plăţii efective a sumei. Obligă pârâtul Municipiul Bucureşti prin Primarul General la plata către reclamanţii Constanda Costică şi Constanda Maria a dobânzii legale aferente sumei de 6.417.669 euro la plata căreia a fost obligat cu titlul de sultă prin sentinţa nr. 1309/05.07.2011, începând cu data introducerii acţiunii - 20.01.2010 până la data plăţii efective a sumei. Înlătură dispoziţia din sentinţă privind plata dobânzilor din aprilie 2008. Respinge ca neîntemeiat capătul din cererea principală formulată de reclamanţii-pârâţi Constanda Costică şi Constanda Maria, privind acordarea despăgubirilor în cuantum de 29.757.210 Euro. Obligă reclamanţii Constanda Costică şi Constanda Maria să restituie în deplină proprietate şi posesie pârâtului imobilul liber de orice sarcini, situat în Bucureşti, Şoseaua Nordului, compus din teren în suprafaţă de 28.500 mp şi construcţiile edificate pe acesta, se artă în sentința dată pe 11 iulie 2018 de Curtea de Apel București și care a rămas definitivă prin sentința dată marți de Înalta Curte de Casație și Justiție".

Ca sa nu fie batator la ochi, Firea ne da o declaratie "aburitoare" cum ca nu are toti banii sa-i dea lui Costanda. Nu conteaza, important e ca-i va da, sentinat fiind una definitiva. Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a declarat, referitor la faptul ca PMB trebuie sa ii plateasca omului de afaceri Costica Costanda 115 milioane de euro, ca institutia nu are acesti bani. Anterior, primaria ii platise 15 milioane lui Costanda, deci omul de afaceri urmeaza sa primeasca in transe acesti ani, indiferent de situatie.

"Ce se va intampla acum? Are Primaria la dispozitie 115 milioane de euro sa ii dea drept despagubire dlui Constanda pentru un teren castigat in 2003? Nu avem acesti bani. Primaria Capitalei are mari probleme financiare", a declarat Gabriela Firea, miercuri, intr-o conferinta de presa dedicata acestui subiect. Nu exclude insa un nou imprumut daca va fi cazul.

 

loading...
PUTETI CITI SI...