Care sunt țările cu cele mai mari discrepanțe între arme promise și arme livrate în războiul din Ucraina

Postat la: 17.06.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

Care sunt țările cu cele mai mari discrepanțe între arme promise și arme livrate în războiul din Ucraina

O instituție de mare prestigiu din Europa, Kiel Institute, face o analiza si ofera un grafic despre armamentul livrat de state in Ucraina. Se poate observa lesne, studiind cifrele oficiale puse la dispoziție, că Ucraina nu este ajutată să câștige acest război, ci dimpotriva. Si mai ales, cum este intretinut acest razboi care numai in beneficiul Ucrainei nu este.

România nu se află printre statele enumerate intrucat sustinerea Bucurestiului in acest conflict este ca si zero din punct de vedere logistic. Ajutorul promis versus ajutorul dat de către primele 15 state ne arată care este ierarhia acestora, în materie de susținere financiară și cu armament, a războiului purtat de ucraineni. Se observă discrepanțele uneori extrem de mari între angajamentele pe care și le-au asumat diversele state și ajutorul efectiv pe care l-au dat.

În prima poziție se află Statele Unite, care au promis în total până în prezent că vor aloca în echipamente 4 miliarde, dar nu au alocat efectiv decât 2 miliarde. Pe locul doi nu se află nici Franța, nici Germania și nici Italia, care și-au trimis joi cei mai înalți reprezentați la Kiev, pentru ca, într-o conferință de presă, să se bată cu cărămida în piept alături de Iohannis, arătând în fața întregii lumi cât de mult ajută ei statul ucrainean în efortul de război al acestuia. Germania nu a promis decât 500 de milioane de euro, din care a livrat până în prezent mai puțin de jumătate. Este adevărat însă că Franța s-a ținut de cuvânt. Deși aproape în coada clasamentului celor 15 state, Franța a promis 200 de milioane de euro și cam atât a și dat. Italia este penultima din clasamentul celor 15 state și, după cum veți putea observa, suma promisă și suma cheltuită sunt amândouă insignifiante.

Chiar și o analiză sumară a datelor obținute și oferite opiniei publice de către Kiel Institute, ne conduce la concluzia cât se poate de șocantă că marea coaliție a celor 40 de state nu face altceva decât să ajute Ucraina să piardă acest război. Oferindu-i între altele speranțe false. În plus, cu cât războiul se prelungește mai mult, cu atât câștigă mai mulți bani industria de război.

În final, concluzia acestor constatări, care reies din date oficiale care nu pot fi de nimeni contestate, este că totalul ajutoarelor acordate Ucrainei pentru susținerea eforturilor de război se plasează extrem de jos în raport cu costurile pe care statul vecin este silit să le suporte. Aceste costuri se ridică lunar la peste 5 miliarde de euro.  Conform tabelului, întreaga coaliție a celor 40 de state care s-au pronunțat pentru susținerea Ucrainei nu a alocat efortului de război al Kievului nici măcar suma necesară facturii pe o lună. (SRS)

loading...
PUTETI CITI SI...