Caramitru Andrei Dragoș „cel tare-n tată"

Postat la: 26.03.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Caramitru Andrei Dragoș „cel tare-n tată

Caramitru Andrei Dragoș a apărut ca o stea căzătoare pe cerul politici din România. El s-a evidențiat odată cu înscrierea în USR și a fost prezentat ca și omul care urmează să scrie programul de guvernare al partidului. Andrei Caramitru a ținut-o apoi din scandal în scandal.

Scandalurile Caramitrului

La câteva zile după ce a anunțat că se apucă de politică, Dragoș Andrei Caramitru a spus că USR ar putea, dacă ajunge la guvernare să bage tot PSD la pușcărie. „nu va jucați cu focul. Dacă așa ceva devine posibil și acceptat ca fiind constituțional - de ce nu am da și noi un OUG retroactiv in prima zi de guvernare care sa anuleze tot ce ați făcut voi și să va și arunce in pușcărie imediat pe toți ?" se întreba Caramitru.

„Ce ne-ar împiedica dacă exista precedent ? Și de ce nu am face asta ÎNAINTE de a alinia toată legislația cu recomandările MCV si ale Comisiei de la Veneția ? Așa scăpăm și de voi și rezolvam și toată legislația juridică rapid (ca nu o sa mai aibă cine sa o blocheze - veți fi toți la Rahova și Jilava)" a postat Caramitru jr. pe Facebook.

La scurt timp, Caramitru a lansat acuze la adresa Partidului Național Liberal. „Aproape toate site-urile pro opoziție au primit ordin să nu mai dea informații despre USR/PLUS și sa își transfere armele către PNL . Ordin venit pe filiera PNL Bucuresti / Bosoi. Pana și cel mai umil ziarist a fost informat de asta. În paralel - toată direcția Digi24 online a fost dată afară azi. Și Rares Bogdan va fi pus pe lista de PNL" a vituperat din nou fiul lui Ion Caramitru.

Caramitru Andrei Dragoș și vila lui de milioane

Până la momentul intrării în politică, tânărul Andrei Caramitru intrase în atenția presei numai la momentul la care și-a cumpărat o vilă de 3 milioane de euro după cum relatează Jurnalul Național.

La momentul achiziției, Andrei Caramitru a plătit, conform aceleiași surse, peste 2 milioane de euro din surse proprii. În 2013, când a cumpărat casa, el avea 36 de ani.

Casa, monument istoric, s-a putut tranzacționa pentru că statul prin Ministerul Culturii nu și-a exercitat dreptul de preemțiune. Același lucru l-a făcut și Direcția de Cultură din cadrul Primăriei Municipiului București.

Afacerea „Pericle"

Operând ca un fel de „procuror" de stil nou în spațiul public, Caramitru Dragoș Andrei a fost implicat într-o afacere mult mai urâtă și cu unele conotații penale. Pe 6 august 2014 fiul lui Ion Caramitru intra în societatea comercială P & P Company LTD alături de Pericle Negescu. În 2015 societatea My Stage Ticketing SRL obținea de la Teatrul Național un contract pentru vânzarea biletelor.

Firma „premiată" de TNB era deținută de Pericle Andrei Negescu, fiul asociatului lui Andrei Caramitru. În acel an la conducerea Teatrului Național București era Ion Caramitru, tatăl policianului USR. La rândul său, Ștefan Caramitru, celălalt fiu al lui Caramitru a fost și el asociat cu familia Pericle. Informațiile sunt disponibile baza de date a Consorțiului Internațional pentru Jurnalism de Investigație. Organismul gestionează documentele scurse în scandalul international „Paradise Paper".

Ștefan Caramitru și Negescu erau asociați în off-shore-ul Integrity Investment Parteners Limited din Malta.

loading...
PUTETI CITI SI...