Caracatița liberală din energie/ 98.000 de euro în zece zile pe contracte cu statul

Postat la: 11.07.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Caracatița liberală din energie/ 98.000 de euro în zece zile pe contracte cu statul

De la PNL Iași vine certitudinea că "brânza e pe bani." Liderul interimar al filialei municipale, Petru Eduard Boz, l-a convins pe Mihai Chirica și pe alți primari PSD să treacă la PNL.

Pentru că orice mișcar trebuie măsurată, cântărită și plătită, Eduard Boz a premeditat aducerea mai multor edili în PNL. Și pentru ca ofranda să fie data cui trebuie, și-a înființat un SRL în domeniul proiectării aducțiunilor de gaz în ianuarie 2020. Asociata lui e Raluca, nimeni alta decât soția lui Vlad Nechita, consilier la secretarul de stat pe energie din guvernul Orban, pus de către liberali în Consiliul de Admnistrație a Transgaz.

Consoarta secretarului de stat pe energie, Lucian Rusu, este consilieră la Cancelaria președintelui Klaus Iohannis. Când a fost numit secretar de stat pe energie în cadrul SGG, Lucian Rusu a scris pe facebook: „Văd în Decizia de astăzi și un nou pas în a readuce profesioniștii liberali în actul de guvernare. Ca absolvent al Facultatii de Electrotehnică și cu o experiență de peste 10 ani în managementul companiilor din domeniul energetic am cunoscut provocările și importanța acestuia"

Cuplurile Rusu, Boz și Nechita i-au făcut lui Iohannis cadou un Iași mai primitor. Acum e timpul să împuște francul. În 10 zile, relevă SICAP, conform reporteris.ro, firma a făcut 450.000 de lei doar semnând contractele pentru studiile de fezabilitate pentru extinderea rețelelor de gaz cu primăriile în care aleșii au făcut marea răsucire. Dosarele ajung la Transgaz. Acolo unde Vlad Nichita e împuternicit al statului, cu mandate de la Secretariatul General al Guvernului.

loading...
PUTETI CITI SI...