Camarilla Gabrielei Firea plasată în conducerea firmelor Primăriei: Sinecuri politice pe salarii astronomice!

Postat la: 09.09.2018 09:19 | Scris de: ZIUA NEWS

Camarilla Gabrielei Firea plasată în conducerea firmelor Primăriei: Sinecuri politice pe salarii astronomice!

Vin din Primăriile din Bucureşti sau Voluntari, unde îndeplinesc funcţii de conducere, sunt aleşi pe listele consiliilor locale sau sunt consilieri personali ai primarului general Gabriela Firea. Câştigă de la câteva sute la câteva mii de lei pe lună pentru participarea la şedinţe de câteva ore. Unii strâng averi din reprezentarea în mai multe organisme. Sunt membrii Consiliilor de Administraţie din Companiile Municipale proaspăt înfiinţate de Gabriela Firea.

Pe baza declarațiilor de avere publice, G4Media.ro a făcut un inventar al celor mai importante personaje angajate în aceste companii şi legăturile pe care le au cu statul:

1. Sorin Chiriţă este Administratorul Public al municipiului Bucureşti. A fost numit în conducerea a două companii: la Compania Municipală Energetică a fost preşedintele Consiliului de Administraţie şi a primit, în medie, 5200 de lei pe lună pentru activitatea depusă.

La Compania Municipală Publicitate şi Afişaj este simplu membru al Consiliului de Administraţie. De aici, în 2017, a primit 18.628 de lei pentru activitatea de două luni. Asta înseamnă 9.314 lei pe lună.

În 2017, Sorin Chiriţă a avut un venit impresionant: 169.982 de lei, doar de la stat, adică 14.165 de lei pe lună. Veniturile sunt comparative cu salariul preşedintelui României, Klaus Iohannis, care a încasat, în virtutea funcţiei, 169.646 de lei în 2017, adică 14.137 de lei lunar. Pe lângă banii primiţi de la cele două consilii de administraţie ale companiilor municipale, Sorin Chiriţă a mai încasat venituri ca angajat al Primăria Bucuresti - 54.787 de lei pentru 6 luni, al RATB - 22.045 pentru 5 luni şi RADET - 59.000 de lei pentru 6 luni.

2. Mariana Brod, preşedinta Consiliului de Administraţie al Companiei Municipale Publicitate şi Afişaj, vine din Voluntari, unde a îndeplinit funcţia de şef serviciu Monitorizare Acte Administrative, Registratură şi Evidenţă Electorală. În 2017, pe lângă banii primiți de la Consiliul de administraţie din compania municipală - 18.628 de lei, a primit bani de la Primăria Voluntari - 9.393 lei, Primăria Bucureşti - 77.396 lei şi SC Green City Voluntari SA, companie municipală locală - 14.469 de lei, adică un total de 119.886 de lei.

3. Simona Valentina Butacu, secretar executiv PSD Sector 6 şi preşedinta organizatiei de tineret PSD Bucuresti, una dintre consilierele personale ale Gabrielei Firea, este membru în CA al Companiei Municipale Publicitate şi Afişaj, directoarea Companiei Municipale Tehnologia Informaţiei din aprilie 2018. Anul trecut a câştigat, doar din relaţiile contractuale cu firme sau autorităţi locale bucureştene 177.211 lei. Asta înseamnă o medie lunară de 14.767 de lei, mai mult decât primii trei oameni din stat. A câştigat: 106.389 de la Service Ciclop ca director general, 12.100 de lei pentru poziţia de consilier ocupată în Consiliul General al Sectorului 6, 23.642 de lei de la Primăria Municipiului Bucuresti unde a fost consilier personal al Gabrielei Firea, 18.628 de lei de la Compania Municipală Publicitate şi Afişaj şi 16.452 de lei de la Compania Municipală Agrement Bucureşti pentru un contract de mandat (declarația de avere).

4. Constantin Niculae, fost administrator public al oraşului Voluntari, fost director general al Companiei Municipale Parking Bucureşti SA, actual membru al CA al Companiei Municipale Publicitate şi Afişaj. În 2017, a încasat şi el 128.214 lei de la Primăria Bucureşti şi de la cea din Voluntari: 31.659 de lei ca Director General al Euro Apa Vol Oraş Voluntari, 42.375 de lei de la Primăria Bucureşti şi 54.180 de lei de la Compania Municipală Parking Bucureşti SA ca director general. Soţia sa, Anişoara, este directoare executivă a Direcţiei de Asistenţă Socială din Primăria Voluntari şi membru în Consiliul de Administraţie al SC Security Vol SA Voluntari, companie subordonată şi ea Oraşului Voluntari (sursa).

5. Daniel Răşică, preşedintele Consiliului de Administraţie al Companiei Municipale Străzi Poduri şi Pasaje a fost şeful Poliţiei Locale Voluntari și prefect de Ilfov, iar în prezent este şi director general în Primăria Capitalei. Înainte de a ajunge la primărie a fost consul la Rostov pe Don în Rusia, de unde a încasat 59.586 de dolari și 8.584 de lei.

6. Anca Sorina Comănici, consilieră personală a Gabrielei Firea pe probleme de sănătate, consilier local PSD la Sectorul 1, consilier al Ministrului Sănătăţii, membru al consiliului de administraţie al Companiei Municipale Parking Bucureşti. Nu şi-a depus declaraţie de avere pe anul 2018, iar soţul ei lucrează în SRI. Ar fi fost responsabilă cu achiziţiile la Spitalul Sfânta Maria, potrivit unei investigații a lui Cătălin Tolontan.

ALȚII

1. Adrian Iordache, membru în CA al Companiei Municipale Energetice S.A. În 2018, nu a depus declaraţie de avere. Este Director executiv al Direcţiei Juridice din Primăria Municipiului Bucureşti, din 2003.

2. Zamfir Victor, membru al CA al Companiei Municipale Publicitate şi Afişaj, este consilier municipal ALDE la Primăria Sectorului 1 şi consilier personal al viceprimarului PMB.

3. Emanuela Jugăreanu, preşedinta Consiliului de Administraţie al Companiei Municipale Managementul Traficului Bucureşti SA, este şi directoare adjunctă a Direcţiei Dezvoltare şi Politici Economice a Regiei Autonome de Transport Public Bucureşti.

4. Constantin Petrescu Traian - membru în Consiliul de Administraţie al Companiei Municiple Managementul Traficului Bucureşti SA, este şi director executiv al Direcţiei de Cultură, Învăţământ şi Turism din Primăria Bucureşti. A mai primit bani şi ca membru al unei comisii de evaluare a managerilor în care a ajuns în urma deciziei primarului general.

5. Traian Neacşu - membru în CA al Companiei Municipale Străzi Poduri şi Pasaje, fost consilier personal al viceprimarului Bucureşti, angajat al Primăriei Sectorului 6 ca șef cadastru şi fost consilier organizare la PSD Sector 6.

6. Manuela Geanina Dediu - membru al Consiliului de Administraţie al Companiei Municipale Străzi Poduri şi Pasaje, şefa Biroului de Presă din Primăria Capitalei.

7. Cezar Stancu - Vicepreşedintele Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie din Ministerul Justiţiei cu rang de secretar de stat, membru Consiliului de Administraţie al Companiei Municipale Străzi Poduri şi Pasaje

8. Bardan Lorena Mihaela - fosta angajata a Primariei Bucureşti, actuală angajată a Primăriei Sectorului 5, membru în Consiliul de Administrație Compania de Întreţinere a Arborilor şi a Spaţiului Verde Bucureşti SA

9. Neagu Cristian Marin, consilier local PMP la Sectorul 1, membru în Consiliul de Administrație la Compania de Întreţinere a Arborilor şi a Spaţiului Verde Bucureşti SA

10. Gheorghiu Cosmin Flavius, membru CA al Companiei de Întreţinere a Arborilor şi a Spaţiului Verde Bucureşti SA, directorul executiv al Direcţiei Transporturi, Drumuri, Sistematizarea Circulaţiei din Primăria Capitalei.

11. luga Magdalena, Director Executiv la Primăria Municipiului București - Direcția Utilități Publice şi membru al consiliului de administraţie al Companiei Municipale Parking Bucureşti.

12. Radu Dan, preşedintele CA al Companiei Municipale Tehnologia Informaţiei, manager operare Arena Naţională.

13. Cătălin Zoican, membru CA al Companiei Municipale Tehnologia Informaţiei şi director general al Direcţiei de Operaţiuni din Primăria Bucureşti.

14. Stoian Teodora, preşedintele CA al Companiei Municipale Imobiliare Bucureşti S.A., şef serviciu în Direcţia de Patrimoniu PMB

15. Nistor Iulia Elena, membru CA al Companiei Municipale Imobiliare Bucureşti S.A., cadru didactic si consilier personal al Secretarului de Stat din Ministerul de Justiţie, Marieta Safta.

16. Paunica Adriana, membru CA al Companiei Municipale Imobiliare Bucureşti S.A., consilier local Sectorul 3

17.Mihai Sandu Nită, membru CA Compania Municipală Dezvoltare Durabilă, fost consilier local la Voluntari, fost angajat al Primăriei Voluntari.

G4Media.ro

loading...