Calvarul unei adolescente dispărute, găsită spânzurată în pădure. Mesajele terifiante din telefonul unui amic al fetei

Postat la: 18.05.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Calvarul unei adolescente dispărute, găsită spânzurată în pădure. Mesajele terifiante din telefonul unui amic al fetei

Georgiana Denisa Unchiaşu, în vârstă de 15 ani, din localitatea vâlceană Oteşani, a fost dată dispărută în urmă cu o săptămână de către părinţi. Vineri, adolescenta a fost găsită spânzurată într-o pădure din localitate.

Luni, 11 mai, tatăl unei adolescente din Oteşani - Vâlcea a sunat la 112 pentru a sesiza dispariţia fiicei sale - Georgiana Denisa Unchiaşu, la două zile după ce aceasta nu s-a mai întors acasă. Căutările au fost demarate imediat de Secţia 7 Poliţie Rurală Măldăreşti cu sprijinul colegilor din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale - Persoane Dispărute al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea. Poliţia Română a cerut ajutorul pentru găsirea fetei, semnalmentele acesteia fiind făcute publice din data de 12 mai, când s-a precizat şi faptul că minora nu este la prima plecare de acasă.

Timp de cinci zile, poliţiştii au căutat în toată localitatea, au audiat zeci de martori, au scos apa din fântâni cu ajutorul pompierilor, fără rezultat. Până vineri, 15 mai, când o localnică plecată după ierburi medicinale a găsit cadavrul fetei căutate într-o pădure de pe dealurile din Oteşani. Adolescenta a fost găsită spânzurată de un copac. Poliţia Vâlcea a confirmat că în acest caz s-a deschis un dosar penal pentru moarte suspectă, precizând că cercetările sunt continuate sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Horezu.

În urma anchetei demarate în acest caz, a audierilor tuturor martorilor: familie, rude, prieteni, au ieşit la iveală amănunte terifiante despre viaţa trăită în promiscuitate a Georgianei, în ciuda vârstei fragede, despre calvarul pe care-l trăia în fiecare zi, dar şi mesaje descoperite pe un telefon în care fata îşi acuza tatăl de viol. S-a dezvăluit cum a decurs, în mare parte, ultima zi din viaţa Georgianei Unchiaşu. Astfel, sâmbătă, 9 mai, Suzi, aşa cum o cunoşteau cei din localitate, a cerut voie mamei sale să meargă să cumpere o îngheţată şi nu s-a mai întors. A plecat de fapt la o întâlnire cu o vecină, al cărei prieten venise la ea dintr-o localitate învecinată, deşi era stare de urgenţă din cauza pandemiei de coronavirus.

Acesta a convins o cunoştinţă, un bărbat căsătorit, cu trei copii acasă, să-l ducă până în Oteşani, cu maşina, sub promisiunea că-i va găsi şi lui o fată. Ulterior, acesta din urmă a încercat să-i convingă pe poliţişti că el nu s-ar încurca, la vârsta lui, cu un copil, dar faptele spun cu totul altceva. Cei patru s-au dus pe deal, într-o zonă ferită de ochii lumii, aproape de comuna Tomşani şi au început să consume alcool. Li s-au alăturat încă doi tineri, din care unul era fost amic al Georgianei, iar ce a urmat, este lesne de înţeles. Nu este însă clar de ce Georgiana nu s-a întors apoi acasă. Probabil de frică, pentru că era bătută des de tatăl ei, mai ales când acesta se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Abia a doua zi, duminică, 10 mai, părinţii l-au sunat pe şeful de post, ca să-i spună doar că iar au probleme cu fata, fără să dea şi alte amănunte. Fiind zi liberă, şeful de post i-a chemat luni dimineaţa, la sediu, să vadă ce probleme au din nou cu fata. Când a văzut că nu vin la Poliţie, i-a sunat şi atunci a aflat că adolescenta nu s-a mai întors acasă, astfel că i-a pus să anunţe dispariţia la 112.

Când s-a anunţat dispariţia fetei, s-a făcut precizarea că Georgiana nu este la prima plecare voluntară de acasă, dar şi faptul că are un comportament deviant. Potrivit surselor citate, în ziua în care a plecat de acasă, tatăl fetei a băut cu un bărbat de 40 de ani, cu care fata avea o relaţie din februarie, de care părinţii ştiau, după cum le-a mărturisit copila poliţiştilor în urma unei alte dispariţii în care a fost audiată ca martor.

Părinţii se pare că nu s-au impacientat când au văzut că fata nu se mai întoarce, fiindcă nu era pentru prima dată când pleca de acasă. Anchetatorii au descoperit însă că Georgiana era un copil extrem de inteligent, care intrase la liceu, în Horezu, cu o medie foarte bună şi care a terminat opt clase cu peste 9,60. Acasă însă trăia o viaţă de coşmar, mai spun sursele citate: „Vecinii au povestit că era crunt bătută. Toată lumea ştia. Părinţii justificau acest lucru prin faptul că era o cauză pierdută... Prietenelor ei le-a povestit că a fost violată de tată. Acasă, dormeau toţi patru într-un singur pat..."

În plus, în telefonul unui amic al fetei au fost descoperite mesaje în care fata îi povestea că a fost violată de tată şi că mama ştia despre acest lucru, dar nu are ce să facă. Se pare că şi alţii mai ştiau despre calvarul pe care-l trăia adolescenta din cauza părinţilor. Maşina cu care s-a plimbat Georgiana sâmbătă, 9 mai, a fost văzută la câteva sute de metri depărtare de locul unde a fost găsită spânzurată. Martorii au încercat să-i inducă în eroare pe anchetatori privind locurile în care au mers împreună, motiv pentru care poliţiştii nu au reuşit să găsească trupul neînsufleţit. Zona în care a fost găsită adolescenta este la mai bine de trei kilometri depărtare de locuinţa acesteia. Georgiana Denisa Unchiașu de 15 ani din Oteșani - Vâlcea a dispărut de acasă și o săptămână mai târziu a fost găsită spânzurată într-o pădure.

loading...
PUTETI CITI SI...