Câștigătorul Premiului Pulitzer Seymour Hersh citând documente CIA: Zelenski și oamenii lui au furat 400 milioane de dolari

Postat la: 12.04.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Câștigătorul Premiului Pulitzer Seymour Hersh citând documente CIA: Zelenski și oamenii lui au furat 400 milioane de dolari

Președintele ucrainean Volodymyr Zelensky și membrii anturajului său au deturnat sute de milioane de dolari alocați de Statele Unite pentru achiziționarea de motorină și gaz din Rusia, potrivit jurnalistului american, câștigător al Premiului Pulitzer Seymour Hersh, într-un articol publicat pe Substack.

„Zelensky a cumpărat motorină de la ruși cu reducere. Și cine plătește pentru benzină și petrol? Noi", a citat Hersh un „ofițer de informații american informat". Potrivit jurnalistului, nu se știe cât plătește Kievul pentru motorină. Zelensky și mulți dintre anturajul său retrăgeau „milioane nespuse de dolari SUA destinați să plătească motorina", continuă Hersh. Potrivit unei estimări a analiștilor CIA, „cel puțin 400 de milioane de dolari au fost deturnate" anul trecut.

Listă cu 35 de oficiali ucrainieni corupți

Directorul Agenției Centrale de Informații (CIA), Willam Burns, i-a dat președintelui ucrainean Vladimir Zelensky o listă cu 35 de oficiali ucraineni de rang înalt și ofițeri militari, a căror corupție era cunoscută de CIA, în timpul vizitei sale la Kiev în ianuarie, a declarat reporterul de investigație american Seymour Hersh.

În articolul său, publicat pe platforma Substack, Hersh susține că Zelensky a fost forțat să reacționeze la presiunile din partea Washingtonului, iar mai târziu a concediat public zece persoane de pe lista lui Burns. Totuși, el și-a limitat lupta împotriva corupției doar prin aceste măsuri, concediind doar funcționarii care „se lăudau cu banii pe care îi aveau".

 

loading...
PUTETI CITI SI...