Când ar putea fi liberat condiţionat Liviu Dragnea?

Postat la: 28.05.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Când ar putea fi liberat condiţionat Liviu Dragnea?

Fostul secretar general al PSD, Codrin Ştefănescu, rămas fidel fostului lider Liviu Dragnea, mărturiseşte că e sunat des de el din Penitenciarul Rahova, de câte ori regulamentul îi permite. Mai zice că în jur de 40 de parlamentari social-democraţi l-au vizitat în închisoare.

Codrin Ştefănescu povesteşte că Liviu Dragnea se afla la el acasă, împreună cu alţi lideri locali şi urmăreau rezultatele alegerilor europarlamentare. "Pe la 11 - 12 noaptea am tras concluzia că trebuie să fim mult mai expliciți în comunicare, pe tot ce am făcut bine. Liviu, destul de rece, ne-a spus că o să facem lucrurile astea fără el. <<De ce>>, l-am întrebat. <<Am senzația tot mai certă că mâine mă vor executa politic pentru o aberație>>", a declarat pentru G4Media.ro Codrin Ștefanescu, unul dintre puținii apropiați ai fostului lider care i-a rămas până azi fidel.

A doua zi, pe 27 mai 2019, Liviu Dragnea avea să fie condamnat, puțin înainte de ora 14:00, la trei ani și jumătate de închisoare cu executare, fiind acuzat că a angajat fictive două secretare de la partid la Protecția Copilului Teleorman. Apropiaţii lui Liviu Dragnea numără timpul care a mai rămas până la liberarea sa condiţionată din Penitenciar. Optimiştii vorbesc despre luna februarie-martie 2021. Pesimiştii, în noiembrie 2022. Calculele se fac pe baza prevederilor legale pentru reducerea detenţiei pe baza orelor de muncă prestate în Penitenciar, a vârstei şi a respectării obligaţiilor civile. Liviu Dragnea împlineşte 60 de ani în noiembrie 2022, când, potrivit legii, s-ar putea libera condiţionat la jumătatea efecturii pedepsei.

loading...
PUTETI CITI SI...