Bill Gates presează aprobarea pentru consumul carnii de pui crescută în laborator în timp ce investește masiv în companiile care o produc!

Postat la: 07.07.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Bill Gates presează aprobarea pentru consumul carnii de pui crescută în laborator în timp ce investește masiv în companiile care o produc!

Cofondatorul Microsoft și tehnocratul Bill Gates a sprijinit aprobarea de către Departamentul american al Agriculturii (USDA) a cărnii de pui cultivate în laborator pentru consumul public.

Denumit în mod obișnuit "pui cultivat", produsul este realizat din celule extrase de la pui care sunt crescute în interiorul unui bioreactor de oțel. În interiorul rezervorului, celulele sunt combinate cu vitamine, minerale și alți aditivi care promovează creșterea. Acestea sunt apoi recoltate și modelate în diferite forme înainte de a fi vândute.

Mai multe instituții media au relatat că Gates a investit în Upside Foods (fosta Memphis Meats) și Eat Just, două companii cu sediul în California care au primit undă verde din partea USDA pentru a vinde carne de pui crescută în laborator. De asemenea, ambele companii ar fi vândut ouă sintetice în magazinele de vânzare cu amănuntul încă din 2019. Tehnocratul a susținut anterior Impossible Foods și Beyond Meat, două companii care vând carne de vită crescută în laborator.

În 2022, Gates a declarat că țările bogate ar trebui să treacă în totalitate la carnea de vită crescută în laborator. El a susținut că oamenii se pot adapta la diferența de gust și că produsele vor continua să se îmbunătățească în timp. "Premiul verde" asociat cu carnea crescută în laborator va deveni în cele din urmă suficient de accesibil pentru a determina o schimbare a cererii consumatorilor, a spus Gates.

"Cred că toate țările bogate ar trebui să treacă la carne de vită 100% sintetică. Pentru carnea din țările cu venituri medii și mai mari, cred că este posibil. Există toate aceste proiecte de lege care spun că trebuie să fie numită, practic, gunoi de laborator pentru a fi vândută. Ei nu vor să folosim eticheta de carne de vită."

Potrivit Daily Expose, Gates nu promovează carnea falsă doar prin investițiile sale. De asemenea, el a sprijinit un start-up numit Biomilq, care dezvoltă lapte matern cultivat în laborator.

The Expose a subliniat faptul că promovarea de către acesta a companiilor de alimente false are un scop sinistru subiacent. Acesta a notat: "Pentru cei care controlează resursele, cum ar fi alimentele și apa, puterea este nelimitată, iar controlul aprovizionării cu alimente face parte din "reconstruirea unei vieți mai bune"."

Amy Chen, directorul de operațiuni al Upside Foods, a atins subiectul aprobării de către USDA a puiului său cultivat în timpul unei apariții la Fox News.

Ea a declarat pentru canal: "Pe termen lung, vă spun că există potențialul ca noi să modificăm valoarea nutrițională, astfel încât să vă puteți imagina o friptură care are profilul nutrițional al unui somon. Dar, deocamdată, ne concentrăm doar să ne potrivim cu ceea ce vă așteptați de la un pui convențional sau o vacă convențională."

Puiul cultivat în laborator nu este însă lipsit de critici. Nutriționistul-dietetician Diana Rodgers a remarcat că mai degrabă și-ar "mânca pantoful" decât carnea crescută în laborator. Ea a remarcat: "McDonald's este totuși mai bun, deoarece carnea este o opțiune mai bună pentru vitamine".

Bucătarul de televiziune Andrew Gruel, celebru pentru "Food Truck Face Off", a denunțat, de asemenea, carnea falsă, numind-o un "produs nesănătos" plin de aditivi. "Carnea cultivată în laborator este un pericol atât pentru sistemul nostru alimentar, cât și pentru economia noastră", a scris el pe Twitter. "Energia necesară pentru producție este scandaloasă; poate supraviețui doar cu ajutorul subvențiilor guvernamentale. Este plină de aditivi și nu imită deloc calitățile sănătoase ale cărnii. Lucruri înspăimântătoare".

loading...
PUTETI CITI SI...