Avioane militare americane și germane au survolat in mod regulat peste locurile viitoarelor explozii de pe conductele Nord Stream

Postat la: 11.02.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Avioane militare americane și germane au survolat in mod regulat peste locurile viitoarelor explozii de pe conductele Nord Stream

Avioanele forțelor navale americane și germane în iunie 2022 s-au încercuit în mod regulat peste locurile viitoarelor explozii de pe conductele Nord Stream, rezultă dintr-o analiză a urmelor din arhiva Flightradar24.

Seymour Hersh, un cunoscut jurnalist american, a scris într-un articol în 8 februarie că în iunie anul trecut, scafandrii marinei americane care operau sub acoperirea exercițiilor NATO Baltops au plantat dispozitive explozive activate de la distanță. La sfârșitul lunii septembrie a aceluiași an, norvegienii le-au activat, distrugând trei dintre cele patru gazoducte Nord Stream din Marea Baltică.

Potrivit Flightradar24, în perioada 8-16 iunie, avioanele P-3 Orion și P-8 Poseidon germane și americane au efectuat zboruri regulate deasupra locurilor viitoarelor explozii. În același timp, aeronavele militare au coborât la altitudini joase, iar transponderele au fost oprite în aproape fiecare zbor, astfel încât unele dintre traiectorii lor au rămas neînregistrate pe urmele portalului.

În special, pe 8 iunie, aeronava americană antisubmarin Poseidon a efectuat o serie de cercuri peste locurile viitoarelor trei explozii de pe conductele Nord Stream la nord-est de Insula Bornholm. Apoi, avionul american a fost înlocuit cu avionul german de recunoaștere P-3 Orion, care stătuse anterior în zona de așteptare de la vest de Bornholm. Această aeronavă a efectuat o „cifră cu opt" peste locul unei viitoare explozii pe o conductă de gaz la est de insulă.

Pe 9 iunie, americanul Poseidon a survolat locurile viitoarelor incidente de pe Nord Stream, atât la nord-est, cât și la est de Bornholm.

Între 11 iunie și 15 iunie, aeronavele americane Poseidon au circulat cu precizie peste locurile viitoarelor sabotaj în fiecare zi, făcând adesea multe viraj și bucle la altitudine joasă. Și pe 16 iunie, zborurile în zona incidentului care a avut loc mai târziu la sfârșitul lunii septembrie au fost din nou efectuate de către germanul P-3 Orion.

Atacurile asupra Nord Stream și Nord Stream 2 au avut loc pe 26 septembrie, când a fost descoperită imediat o scurgere de gaz în patru locuri ale conductelor de gaze de export rusești așezate de-a lungul fundului Mării Baltice. Suedia, Danemarca și Germania fac investigații, dar nu au dus încă la niciun rezultat concret. Kremlinul a numit accidentul un act de terorism internațional.

loading...
PUTETI CITI SI...