Armata chineză ar fi putut avea în posesie virusul COVID-19 încă din septembrie 2019

Postat la: 13.07.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Armata chineză ar fi putut avea în posesie virusul COVID-19 încă din septembrie 2019

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, la 28 iunie, au fost confirmate 6.947.192 de decese COVID-19 la nivel mondial. Dintre acestea, 1.127.152 au avut loc în Statele Unite, ceea ce face ca numărul americanilor uciși de acest virus să fie de peste 19 ori mai mare decât numărul soldaților americani uciși în Războiul din Vietnam.

Și totuși, la peste trei ani de la începutul pandemiei, încă nu știm de unde provine virusul. Teama este că data viitoare, numărul de decese ar putea fi mult mai mare; pentru că nu am învățat din această pandemie, nu vom fi atât de pregătiți pe cât ar trebui pentru următoarea.

Această teamă este împărtășită de toți americanii. Probabil că acesta este motivul pentru care, în martie, Congresul SUA a adoptat în unanimitate "Legea privind originea COVID-19 din 2023", solicitând Biroului Directorului Serviciului Național de Informații (ODNI) "să declasifice toate informațiile referitoare la potențialele legături dintre Institutul de Virologie Wuhan și originea COVID-19". "ODNI trebuie să prezinte Congresului un raport neclasificat cu toate aceste informații, cu redactări doar dacă este necesar pentru a proteja sursele și metodele", se arată în noua lege.

La 23 iunie, ODNI a publicat un raport de 10 pagini intitulat "Legături potențiale între Institutul de Virusologie din Wuhan și originea pandemiei COVID-19". În calitate de persoană care a urmărit îndeaproape această evoluție, raportul ODNI nu mi-a spus nimic în plus față de ceea ce știam deja, cu excepția unei mici bijuterii de la pagina 5: că Institutul Wuhan de Virologie (WIV) a dezvoltat o tehnică care "nu a lăsat urme de modificare genetică a coronavirusurilor asemănătoare SARS".

"Unele dintre proiectele de inginerie genetică ale WIV privind coronavirusurile au implicat tehnici care ar putea face dificilă detectarea modificărilor intenționate", se arată în raport.

De ce a vrut WIV să dezvolte o astfel de tehnică? Oamenii de știință de la institut își publicaseră cercetările asupra virusurilor în cele mai bune reviste științifice, inclusiv despre "modificarea genetică a coronavirusurilor asemănătoare SARS", așa că nu părea că ar fi vrut să ascundă ceea ce făcuseră. Poate că ceea ce au publicat a fost doar o parte din cercetările lor și au vrut să ascundă cercetările pe care nu le-au publicat? Ce ar fi fost asta?

Înainte de raportul ODNI, jurnaliștii de investigație americani au dezvăluit la începutul lunii iunie că trei cercetători WIV, Ben Hu, Ping Yu și Yan Zhu, ar fi fost primii pacienți COVID-19, care s-au îmbolnăvit în toamna anului 2019. Aceștia ar fi efectuat cercetări asupra virusurilor asemănătoare SARS și s-ar fi angajat în experimente de "câștig de funcție". Gain-of-function, care presupune modificarea proprietăților unui agent patogen pentru a studia impactul potențial al acestuia asupra sănătății umane, crește infecțiozitatea virușilor și/sau îi face mai letali.

WIV a negat aceste acuzații. "Știrile recente despre așa-numitul "pacient zero" din cadrul WIV sunt absolut zvonuri și ridicole", a declarat Ben Hu pentru revista Science în luna iunie.

Speram ca raportul ODNI să facă mai multă lumină asupra originii SARS-CoV-2. Nu a făcut-o, dar o cerere de brevet pe care am găsit-o printr-o căutare pe internet sugerează cu tărie că Armata de Eliberare (PLA) a avut secvența genetică a virusului în posesia sa încă din septembrie 2019. Acest lucru s-ar potrivi bine cu afirmația conform căreia cei trei oameni de știință de la WIV au fost infectați de virus în toamna anului 2019.

Este demn de remarcat faptul că aceeași afirmație a fost făcută de Departamentul de Justiție într-o fișă informativă publicată la 15 ianuarie 2021, în care se spunea că guvernul SUA avea "motive să creadă că mai mulți cercetători din interiorul WIV s-au îmbolnăvit în toamna anului 2019, înainte de primul caz identificat al epidemiei".

Oficial, Lumea a învățat de virus în ianuarie 2020

Primele cazuri de pneumonie atipică (cunoscută ulterior sub numele de COVID-19) au fost raportate în Wuhan în decembrie 2019. Vestea a fost repede suprimată de Partidul Comunist Chinez, deoarece China se pregătea să sărbătorească Anul Nou Lunar - o perioadă în care nu sunt permise veștile proaste. Denunțătorii, precum Dr. Wenliang Li, au fost pedepsiți. Oficial, virusologii chinezi nu au avut ocazia să studieze noul virus până la începutul lunii ianuarie 2020.

La 11 ianuarie 2020, grupul profesorului Yong-Zhen Zhang de la Universitatea Fudan din Shanghai a trimis secvența genomului SARS-CoV-2 la GenBank (număr de acces MN908947.1) în Maryland. Profesorul Zhang a obținut virusul prin colectarea lichidului de lavaj bronhoalveolar de la un pacient de sex masculin în vârstă de 41 de ani din Wuhan, care fusese internat în spital la 26 decembrie 2019. Presa de stat chineză a raportat decesul acestuia la 11 ianuarie 2020.

11 ianuarie 2020 a fost ziua în care SARS-CoV-2 a devenit oficial cunoscut în lume. OMS a anunțat că a primit secvența genetică a noului coronavirus de la regimul chinez și că o va face publică în curând.

Cercetările APL în materie de vaccinuri cu viteză de război

La 24 februarie 2020, Dr. Yusen Zhou și alți 10 inventatori de la Institutul de Microbiologie și Epidemiologie al APL din Beijing au depus o cerere de brevet (numărul 202010112679.9) intitulată "Noul coronavirus intitulat "Vaccinul COVID-19, metode de preparare și aplicații"." Cererea descria în detaliu proiectarea vaccinului, metoda de producere a vaccinului și imunogenitatea vaccinului.

Sunt un cercetător în domeniul vaccinurilor care a lucrat pentru una dintre cele mai mari companii de vaccinuri din lume timp de peste 10 ani și am condus dezvoltarea vaccinului SARS-CoV-1 în 2003. Am fost uimit de viteza cu care acești inventatori de la PLA au reușit nu numai să studieze noul virus și să dezvolte și să testeze un vaccin atât de repede, ci și să întocmească o cerere de brevet în doar 44 de zile (de la 11 ianuarie la 24 februarie)!

Dezvoltarea de vaccinuri este un proces anevoios, de obicei durează în medie 10-15 ani pentru a fi realizat. Înainte de COVID-19, cel mai rapid vaccin care fusese dezvoltat vreodată a fost cel împotriva oreionului, în 1967, care a durat patru ani.

Desigur, "Operațiunea Warp Speed" a guvernului american a făcut posibilă accelerarea proceselor companiilor producătoare de vaccinuri, ceea ce, după cum știm acum, a compromis siguranța și eficacitatea. Moderna și-a publicat datele clinice de fază I/II la 14 iulie 2020, iar Pfizer le-a publicat pe ale sale la 12 august 2020. Apoi, în luna decembrie a aceluiași an, Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA a acordat vaccinurilor Moderna și Pfizer autorizația de utilizare de urgență.

Când lucram în industria vaccinurilor, eram legătura între oamenii de știință de la R&D (Cercetare și Dezvoltare) (din care făceam parte și eu) și avocații noștri interni din biroul IP (Proprietate Intelectuală). Am fost implicat personal în depunerea a zeci de cereri de brevet. În mod normal, cererile de brevet ar trebui depuse imediat ce oamenii de știință descoperă ceva nou, util și neevident - cele trei proprietăți pe care avocații specializați în brevete subliniază că oamenii de știință trebuie să le urmărească și să le documenteze.

O cerere de brevet poate fi depusă înainte ca un vaccin să fie testat și să fie acordat pentru distribuție. S-ar putea argumenta că cererea PLA a fost "provizorie", ceea ce înseamnă că ar servi ca un spațiu de manevră, astfel încât rezultatele experimentale să poată fi adăugate ulterior, atunci când sunt disponibile, prin urmare este posibil să fi fost nevoie de doar 44 de zile pentru a redacta cererea lor de brevet.

Da, atunci când lucrurile se mișcă extrem de ușor, o cerere de brevet ar putea fi întocmită în aproximativ o lună și jumătate. Cu toate acestea, dosarul PLA conține date experimentale reale care ar necesita timp și efort pentru a fi realizate și colectate. Acest lucru face extrem de improbabil ca oamenii de știință să fi primit acces la informațiile despre virus abia la 11 ianuarie 2020 sau după această dată.

Linie temporală revelatoare

Dacă PLA a avut acces la virus, poate că a obținut informațiile de la profesorul Zhang înainte ca acesta să trimită secvența genetică la GenBank sau poate că le-a obținut din altă parte. Sau s-ar putea ca, din moment ce oamenii de știință fac parte din PLA, modul în care au obținut virusul să constituie un secret militar.

loading...
PUTETI CITI SI...