ANI face ravagii printre primari. Îi anchetează și îi demite pe bandă rulantă. Scandal administrativ de mari proportii

Postat la: 27.05.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

ANI face ravagii printre primari. Îi anchetează și îi demite pe bandă rulantă. Scandal administrativ de mari proportii

Agenția Națională de Integritate (ANI) a remarcat stare de incompatibilitate în cazul a patru funcționari publici și a doi aleși locali.

Daniel Florin Florea, primar și fost viceprimar al comunei Checea din județul Timiș s-a aflat printre cei ce au fost declarați în stare de incompatibilitate, în contextul în care, începând cu data de 31 ianuarie 2018, acesta exercita simultan funcția de primar și calitatea de comerciant persoană fizică.

Totodată, potrivit inspectorilor de integritate, între 29 mai 2014 - 31 ianuarie 2018, Daniel Florin Florea, a fost viceprimar și comerciant persoană fizică, dar și membru al Consiliului de Administrație al Școlii Gimnaziale Checea.

Și în cazul Ioanei Hasas, viceprimar al comunei Vadu Crișului din județul Bihor, a fost constatată starea de incompatibilitate, după ce, între 6 iunie 2016 și 10 iunie 2017, a fost membru al Consiliului de Administrație al Colegiului Tehnic nr. 1 Vadu Crișului.

În perioada 23 decembrie 2013 - 1 iunie 2016, Emilia Anda Ivan, funcționar public în cadrul Primăriei Murguși din județul Dolj, a deținut funcția publică de inspector, concomitent cu funcția de administrator public la Primărie, din care rezultă că și ea s-a aflat în stare de incompatibilitate, conform ANI.

Mariana Pereteanu, funcționar public în cadrul Primăriei Icoana din județul Olt, s-a aflat și ea, potrivit ANI, în incompatibilitate, după ce, în timp ce își exercita funcția publică de inspector, ar fi participat, în perioada 5 mai - 6 iunie 2016, la campania electorală desfășurată cu ocazia alegerilor locale din anul respectiv, în cadrul căreia și-a depus candidatura pentru funcția de consilier local, fără să își suspende raportul de serviciu.

Daniela Nedelcu, comisar șef la Penitenciarul Târgu Mureș, a fost de asemenea găsită în incompatibilitate, în contextul în care, în perioada 24 aprilie 2009 - 22 august 2018, ar fi fost angajată la o firmă, dar și Iulian Gheorghe Grigorici, agent șef principal la Penitenciarul Miercurea Ciuc din județul Harghita, care între 12 mai și 20 noiembrie 2017 ar fi fost angajat și în cadrul unei societăți comerciale.

„Persoanele evaluate au fost informate despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoanele evaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare", a afirmat ANI.

loading...
PUTETI CITI SI...