Anatomia unei mușamalizări: Tucker Carlson va prezenta imagini incendiare de la supravegherea video din 6 ianuarie 2021 de la Capitoliu!

Postat la: 22.02.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Anatomia unei mușamalizări: Tucker Carlson va prezenta imagini incendiare de la supravegherea video din 6 ianuarie 2021 de la Capitoliu!

Tucker Carlson are acum echivalentul a aproape cinci ani de înregistrări de supraveghere surprinse de camerele de securitate ale Poliției Capitoliului SUA pe 6 ianuarie 2021. Președintele Camerei Reprezentanților, Kevin McCarthy (R-Calif.), i-a predat casetele prezentatorului Fox News la începutul acestei luni, potrivit Axios. Producătorii și cercetătorii lui Carlson distilează deja imaginile; prima rundă de clipuri este așteptată să fie difuzată în câteva săptămâni.

În timp ce unii se plâng că McCarthy nu și-a respectat promisiunea de a face publice înregistrările - o plângere valabilă -, echipa lui Carlson va oferi, fără îndoială, contextul atât de necesar și un impact maxim acestui masiv material. Carlson a lansat un documentar în trei părți, "Patriot Purge", în noiembrie 2021, care explica modul în care evenimentele din 6 ianuarie au contribuit la lansarea unui al doilea "război împotriva terorii" împotriva cetățenilor americani care nu sunt în pas cu regimul Biden.

De la începutul anului 2021, Carlson și-a folosit emisiunea sa nocturnă pentru a expune tratamentul crud al susținătorilor lui Trump care suferă ordine de arestare preventivă; a ridicat întrebări cu privire la utilizarea activelor sub acoperire, inclusiv a informatorilor FBI și a rolului misterios al lui Ray Epps; a întrebat de ce cazul "teroristului cu țeavă" din 5 ianuarie rămâne nerezolvat; și a cerut publicarea înregistrării video de supraveghere încă de luna trecută.

Eliberarea înregistrărilor video nu ar fi trebuit să fie o luptă politică; la urma urmei, imaginile au fost înregistrate pe un sistem de televiziune cu circuit închis plătit de contribuabili, instalat pe o proprietate publică pentru a monitoriza angajații publici. Contrar argumentelor aduse de Poliția Capitoliului și de Departamentul de Justiție, înregistrarea video aparține publicului, nu agențiilor federale.

Însă ambele entități, cu ajutorul judecătorilor Curții Districtuale din D.C., au reușit să țină în mare parte secretul în mare parte timp de mai bine de doi ani. Chiar și FBI și departamentele de poliție metropolitană din D.C. au semnat acorduri la câteva zile după protestul de la Capitoliu pentru a recunoaște că, din punct de vedere tehnic, casetele aparțineau Poliției Capitoliului.

Într-o declarație sub jurământ depusă în martie 2021, Thomas DiBiase, consilierul general al Poliției Capitoliului, a insistat că înregistrările constituiau "informații de securitate" care necesitau un acces foarte limitat. "Preocuparea noastră este că acordarea accesului neîngrădit la ore întregi de informații extrem de sensibile unor inculpați care au demonstrat deja dorința de a interfera cu procesul democratic va ... . [vor fi] transmise celor care ar putea dori să atace din nou Capitoliul", a avertizat DiBiase.

Ulterior, Departamentul de Justiție a desemnat casetele ca fiind materiale guvernamentale "extrem de sensibile", care fac obiectul unor ordine de protecție în cadrul urmăririi penale din 6 ianuarie. A fost o bătălie majoră pentru inculpați și avocații lor pentru a avea acces în mod corespunzător la toate înregistrările video legate de cazurile lor; inculpații nu pot viziona niciun clip fără prezența unei autorități legale și niciunul dintre filmulețe nu poate fi partajat sau descărcat.

Bineînțeles, au existat câteva excepții. Poliția Capitoliului a împărtășit clipuri selectate cu democrații din Camera Reprezentanților din cadrul celei de-a doua comisii de punere sub acuzare, precum și cu comitetul select din 6 ianuarie. De exemplu, clipul scurt în care senatorul Josh Hawley (R-Mo.) aleargă pe un hol în acea după-amiază, probabil după ce a avut loc încălcarea, a fost produs din înregistrările video de supraveghere. HBO a accesat, de asemenea, imagini de supraveghere pentru documentarul său înclinat din 6 ianuarie. Preocupări de "securitate", pe naiba.

Imaginați-vă indignarea universală în orice altă situație, dacă o înregistrare video crucială a ceea ce guvernul a considerat un atac terorist ar fi fost ținută departe de public timp de mai bine de doi ani. Pagini de opinie influente ar fi bătut toba neîncetat pentru a obține publicarea acesteia, insistând că se desfășoară un fel de mușamalizare. Grupurile de activiști progresiști și oficialii aleși ar fi cerut o relatare completă a ceea ce s-a întâmplat înainte, în timpul și după "atac", inclusiv toate dovezile produse de guvern. Avocați influenți și fonduri de apărare juridică ar fi deplâns privarea de un proces echitabil pentru cei implicați în presupusul act atroce.

În schimb, apărătorii obișnuiți ai responsabilității, transparenței și drepturilor constituționale au fost complet absenți. Lupta a fost purtată de avocați ai apărării care au fost depășiți în sistemul juridic și judiciar măsluit din capitala țării. Și o mână de persoane cu influență, precum Carlson.

Ca să fim corecți, un consorțiu numit Coaliția presei a forțat câțiva judecători federali să ridice ordinele de protecție pentru o cantitate mică de înregistrări video de supraveghere. Reprezentând mai mult de o duzină de mari companii de știri, coaliția a reușit să obțină eliberarea unor înregistrări de securitate limitate care, în unele cazuri, contraziceau afirmația că poliția nu a permis accesul protestatarilor în clădire în acea după-amiază. De asemenea, înregistrările video desecretizate au arătat modul în care poliția a brutalizat femei în interiorul tunelului terasei de vest inferioare.

Într-o "verificare a realității" rizibilă din articolul său, reporterul Mike Allen de la Axios a sugerat că publicul a văzut suficiente înregistrări video de supraveghere, deoarece "comisia din 6 ianuarie a difuzat numeroase extrase din aceste înregistrări la audierile captivante de anul trecut". Dar nu numai că majoritatea clipurilor video de probă proveneau de pe telefoanele mobile ale protestatarilor, dar clipurile video de supraveghere oferite de comisie reprezentau o fărâmă infinitezimală din colecția totală.

Care, în special, este mult mai mare decât cea pe care guvernul a pus-o la dispoziția inculpaților din 6 ianuarie. Axios a relatat că echipa lui Carlson are 41.000 de ore de înregistrări brute - de aproape trei ori mai mult decât a permis Departamentul de Justiție ca probă, care a acoperit doar intervalul de timp cuprins între orele 12:00 și 20:00 pe 6 ianuarie. Înregistrările aflate acum în posesia lui Carlson se pare că acoperă întreaga perioadă de 24 de ore, din "unghiuri multiple de filmare de pe tot cuprinsul Capitoliului".

Se poate doar ghici ce vor dezvălui înregistrările video. Este posibil, chiar probabil, ca imaginile inedite să arate elementele unui atac planificat dinainte, pus la cale de aceleași forțe politice și guvernamentale care au încercat să-l distrugă pe Donald Trump timp de aproape șase ani. Vor răspunde înregistrările în sfârșit la întrebările la care oficiali de top ai forțelor de ordine, precum directorul FBI, Christopher Wray, refuză să răspundă, iar comitetul select din 6 ianuarie le-a îngropat - nu în ultimul rând rolul FBI?

Retenția înregistrării video este doar o parte a mușamalizării masive a cazului 6 ianuarie. Republicanii ar trebui să ceară cereri similare pentru înregistrări, e-mailuri și comunicări de la Poliția Capitoliului pentru a expune întreaga amploare a mușamalizării. Dar, ca în toate scandalurile politice bune, calea spre adevăr începe cu înregistrările.

loading...
PUTETI CITI SI...