Alexei Arestovici (fostul consilier al lui Zelenski): Ucraina are foarte mici șanse să câștige războiul

Postat la: 23.01.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Alexei Arestovici (fostul consilier al lui Zelenski): Ucraina are foarte mici șanse să câștige războiul

Creditat înainte de război cu șanse de a fi premier al Ucrainei, Alexei Arestovici, principal consilier al lui Volodimir Zelenski, a demisionat recent, după ce a afirmat că sistemul ucrainean de apărare a deviat o rachetă rusească spre un bloc din Dnepropetrovsk, care s-a prăbușit.

Zilele trecute a spus, în cadrul unui interviu, lucruri incendiare, despre cum puterea de la Kiev nu mai este controlată de Zelenski, ci de puterile străine. Prevede dispariția Ucrainei ca stat.

Având acces la mai multe informații clasificate, el afirmă, într-un interviu acordat lui Iuri Romanenko, pe canalul Youtube al grupului de presă Alpha Media, că Ucraina nu doar că are foarte mici șanse să câștige războiul, ci și poate dispărea ca țară.

„Sunt deja o persoană neoficială, pot spune ce vreau. Dacă toată lumea crede că avem garanția de a câștiga războiul, atunci din 14 a încetat să mai fie așa", a spus el.

Potrivit lui Arestovici, guvernul Zelenski ar trebui să țină seama de avertismentele președintelui polonez Andrzej Duda că Ucraina ar putea înceta în curând să mai existe. Fostul consilier a mai menționat că în Ucraina a început o luptă pentru putere, care va duce la înfrângere în cel mai scurt timp posibil.

Fostul șef al propagandei militare a administrației Zelenski dezvăluie mesajul dat de către președintele Poloniei, Andrzej Duda, că urmează luni decisive ale războiului și că nu se știe dacă Ucraina va supraviețui ca țară.

Vorbind despre moartea ministrului de interne și a adjuncților săi într-o catastrofă aviatică, fostul lucrător al serviciilor secrete, Arestovici, s-a întrebat: „Nu vi se pare că suntem într-o poveste pe care nu o mai scriem noi?"

Recent, rușii au cucerit orașul strategic Soledar, care a deschis calea unei ofensive ample spre vest. Ținta este acum Bahmut, un centru industrial important din Donbas.

De atunci, trupele rusești au înregistrat victorii pe toată linia frontului.

În interiorul puterii de la Kiev sunt lupte fratricide, spun multe surse din serviciile secrete.

Concluzia interviului dat grupului de presă ucrainean este că răul a început după ce străinii au început să controleze administrația Zelenski.

loading...
PUTETI CITI SI...