Al doilea salubrist angajat de Clotilde Armand este grădinarul de la Palatul Cotroceni

Postat la: 05.08.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Al doilea salubrist angajat de Clotilde Armand este grădinarul de la Palatul Cotroceni

Războiul gunoaielor dintre edilul USR Clotilde Armand și compania Romprest generează un al treilea contract, cu o altă firmă de salubrizare, în Sectorul 1, parafat, în seara zilei de luni, de către Primărie.

După ce, chiar înainte de a fi declarată oficial starea de alertă, de către Prefectura Capitalei, Armand a încheiat un contract cu societatea Brai Cata SRL, acum gunoaiele din sector urmează să fie ridicate de celebra REBU, companie ale cărei acțiuni sunt împărțite între Consiliul General al Municipiului București și un grup economic german. REBU lucrează, printre alții, și pentru Administrația Prezidențială, compania fiind contractată practic anual pentru a se ocupa de spațiile verzi din Parcul Palatului Cotroceni.

Clotilde Armand, edilul Sectorului 1, a anunțat, luni seara, o nouă victorie în lupta ei cu salubriștii de la Romprest. Această victorie constă în încheierea unui nou contract, în baza stării de alertă, cu SC RER Ecologic Service București REBU SA. Conform acestui contract, firma nouă va presta serviciile pentru o perioadă de 20 de zile, pentru o taxă de 6,5 milioane de lei. Romprest percepea 11,5 milioane de lei pentru o perioadă de 30 de zile. Cantitățile care vor fi preluate de REBU sunt mai mici decât cele preluate de salubristul aflat în conflict cu primarul Armand.

Nu același lucru se poate spune, însă, în legătură cu tariful perceput de REBU pentru transportul deșeurilor. Această companie practică un cost de 57,8 lei pentru fiecare metru cub transportat, față de 55,85 de lei metrul cub, preț practicat de Romprest, scrie jurnalul.ro

Situația noului contract, al doilea în starea de alertă, după cel parafat cu compania SC Brai Cata SRL, este comentată, de viceprimarul liberal al Sectorului 1, Ramona Porumb. Aceasta susține că a aflat de pe contul de Facebook al primarului Clotilde Armand despre încheierea acestei noi afaceri. Ramona Porumb a precizat ieri, că „nu-mi iese economia pe care o facem de niciun fel. Sunt aproximativ 13 milioane de lei care se adaugă în această lună la factura Romprestului. Dar nu discutăm despre asta pentru că în vigoare este în continuare contractul cu operatorul actual. Această nouă firmă este o cheltuială suplimentară la bugetul local".

Potrivit datelor furnizate de Oficiul Național al Registrului Comerțului, SC RER Ecologic Service REBU SA este deținută de doi acționari. Unul este Consiliul General al Municipiului București (CGMB), iar al doilea este compania SC RER București SRL, ambele având câte 50 la sută din capitalul social. Acționarul SC RER București SRL este controlat, la rândul său, cu o cotă de 94,99 la sută din părțile sociale, de către societatea germană RRR Remert Recycling România GMBH. Restul capitalului social este împărțit între SC RER Servicii de Administrare SRL, cu 0,01% din participații, și de offshore-ul cirpiot Kevil Enterprises Limited, cu 5 procente. Societatea este administrată de patronul grupului, cetățeanul german Alfred Remmert.

La rândul său, acționarul RER Servicii de Administrare SRL este deținut de compania germană RRR Remmert Recycling GMBH, cu 99 la sută, și de Alfred Remmert, cu 1 la sută. Acesta din urmă este un prieten al fostului deputat PDL, ulterior PNL, Cezar Preda. Despre unele dintre contractele companiei REBU SA, jurnalul.ro mai mentioneaza ca societatea este unul dintre prestatorii de servicii pentru Administrația Prezidențială. Reamintim că, la nici un an de la contractarea unor servicii similare, Administrația Prezidențială a încheiat noi contracte vizând amenajarea spațiilor verzi, furnizarea de material dendrologic, întreținerea arborilor și spălarea albiilor din incinta grădinii Palatului Cotroceni. Pentru aceste servicii, care vor fi prestate de aceeași companie ca și anul trecut, autoritatea contractantă pune la bătaie aproape 100.000 de euro, din fonduri bugetare.

Afacerea a fost parafată la sfârșitul lunii iunie și în primele zile ale lunii trecute. Asta, în condițiile în care, încă din primăvară, Administrația Prezidențială pregătea această investiție, când, la data de 27 aprilie 2021, pe portalul SICAP, a fost postat un anunț de participare prin care instituția prezidențială preciza că intenționează să contracteze servicii de amenajare a spațiilor verzi la grădina Palatului Cotroceni.

Aceste servicii au fost achiziționate, în plină vară, prin procedură simplificată. Contractul a fost împărțit pe patru loturi, dintre care trei au fost adjudecate de o singură societate. Astfel, RER Ecologic Service București REBU SA a primit, în data de 29 iunie 2021, contractul aferent lotului 4, care constă în servicii de spălare și de curățare albii și alte piese de apă, la un preț negociat de 54.980,4 lei cu TVA inclusă (11.220,5 euro). Apoi, în data de 2 iunie 2021, tot REBU a încheiat cu Administrația Prezidențială un contract aferent lotului 1 al acestei achiziții, constând în prestarea de servicii de întreținere a spațiilor verzi, la un preț de 239.392,8 lei cu TVA inclusă (48.855,7 euro).

Trei zile mai târziu, în data de 5 iulie 2021, Administrația Prezidențială mai atribuie și ultimele două loturi ale acestui contract. Lotul al treilea, vizând servicii de furnizare și de plantare de material dendrologic, în valoare de 103.982,2 lei cu tot cu TVA (21.220,9 euro), a fost adjudecat, de asemenea, de către compania SC RER Ecologic Service București REBU SA.

loading...
PUTETI CITI SI...