Afacerea Testelor de Inteligenta. Milioane de euro pe spinarea prostilor fara IQ

Postat la: 31.12.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

Afacerea Testelor de Inteligenta. Milioane de euro pe spinarea prostilor fara IQ

Infloreste pe Internet o noua afacere din care se scot milioane de euro pentru baieti destepti. Pe scurt, au aparut o serie de siteuri in care esti invitat sa-ti evaluezi coeficientul de inteligenta, cunoscutul IQ.

Fireste, testul nu e pentru toti fraierii ci numai pentru fraierii "inteligenti", destul de vanitosi, cei care sunt gata sa li se dea un "certificat de inteligenta", cei care oricum se cred inteligenti, dar vor si o confirmare. Clientul care intra pe pagini vad ca tetul a fost efectuat de milioane de oameni, numai in ziua respectiva au fost cateva zeci de mii, iar IQ-ul cel mai mare e undeva pe la 160. Ca atare, un veritabil challenge. Bineinteles, clientul se apuca de test, care e unul "pe bune", cu intrebari medii care ar scoate un IQ bunicel si pentru un mediocru. E chiar bine structurat, chiar cand ti-ar veni sa te plictisesti, testul se termina. Esti invitat ca iti iei rezultatul trimitand un SMS la un numar, de unde ai avea o confirmare un asa zis cod care trebuie primit prin SMS si introdus pe site ca sa-ti iei certificatul.

Clientul nu vede insa ca e vorba de o suprataxa pentru ca acest fapt apare cu litere ci cifre mici in josul paginii. Iar suprataxa e de 6 euro cu TVA inclus, adica 27 de lei. In plus, pentru suma asta, daca dai SMS nu primesti niciun cod, ci doar un mesaj pe SMS ca "ne pare rau, dar datele n-au putut fi procesate". Ca atare, esti furat pe fata, fara niciun rezultat de IQ pentru ca "baietii" nici nu s-au obosit sa realizeze un "calculator", ci doar un site cu care fura milioane de euro de la fraierii ce vor sa-si testeze IQ-ul si care, in final, ajung la concluzia ca sunt prostide-a binelea, fraieriti de niste "baieti destepti" din spatele unor siteuri fantoma.

La "moda" acum este "Test-iq-online.ro", care a impanzit prin publicitate pagini de siteuri importante din media, culmea e ca niciun astfel de ziar care se doreste erios nu a facut o min ima investigatie despre credibilitatea acestor siteuri de la care incaseaza bani, dar de pe urma carora e imbogatesc unii cu milioane de euro, iar acei "unii" nici macar nu sunt români, desi in aparenta siteul este unul românesc, cu domeniu ".ro". In realitate, in cazul de fata, firma este declrarata in Praga, iar operatorul telefonic care incaeaza banii prin suprataxare este in Lituania.

Ca atare, departe de orice autoritate româneasca, desi firmele sunt unele europene. Reporterii nostri au facut aceasta investigatie dupa ce mai multi cititori ne-au sesizat cum au fost furati pur si simplu de aceste firme. Am mers si noi pe siteul respectiv, am facut testul respectiv si, desi avizati, am trimis un SMS sa vedem ce se ofera pentru acele "servicii" si cum e cu eliberarea "certificatului" pentru cei 6 euro (cu TVA inclus). Cititorii care ne-au sesizat au avut dreptate, nu se primeste niciun cod de confirmare, niciun raspuns, asadar niciun certificat. Operatiunea e furt pe fata. Organele abilitate ar trebui sa se sesizeze impotriva acestor hackeri care ii jefuiesc si pe români.

loading...
PUTETI CITI SI...