Ordin de la Dragnea ca sa nu se vada la TV cat e de incompetenta Blonda de la Teleorman. Carmen Dan a fost audiata in secret!

Postat la: 04.01.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Ordin de la Dragnea ca sa nu se vada la TV cat e de incompetenta Blonda de la Teleorman. Carmen Dan a fost audiata in secret!

Comisiile reunite de apărare au dat aviz pozitiv propunerii PSD pentru funcţia de ministru al Afacerilor Interne, Carmen Dan, cu 17 voturi pentru şi 11 împotrivă. Audierea s-a desfăşurat cu uşile închise, forul motivând că se ating subiecte de securitate naţională.

Jurnaliştii prezenţi în sala au fost invitaţi să părăsească încăperea, preşedintele comisiei supunând la vot propunerea. Astfel, în urma votului s-a decis ca audierea lui Carmen Dan să se desfăşoare cu uşile închise. Deputatul PSD Dorel Căprar, preşedintele comisiei, a motivat că forul are un statut special şi că se pot atinge subiecte de securitate naţională.

"S-a supus la vot, nu am influenţat în niciun fel această decizie. Am făcut precizarea în cadrul audierii ca această componenţă să fie foarte vizibilă. Voi analiza foarte bine ce se întâmplă la Ministerul de Interne şi care sunt vulnerabilităţile. Din informaţiile mele ne confruntam cu o problemă de subdimensionare a resurselor umane şi, bineînţeles, vom continua măsurile de asigurarii lucrarii logistice. În medie ies din sistem 2.800 de cadre. Anul acesta ne-am confruntat cu o ieşire masivă din sistem, de aproximativ 12.000. De aceea a apărut acel act normativ care a creat posibilităţi avantajoase", a declarat Carmen Dan după avizul comisiei.

Întrebată dacă va demisiona în cazul în care va avea un dosar, Carmen Dan a declarat : "Eu aşa cum mă cunosc nu am de ce să intru şi să fiu acuzată în vreun dosar pentru că rolul meu la nivelul ministerului va fi să muncesc". După audiere, parlamentarul PNL Cezar Preda a precizat că nu s-au discutat aspecte de securitate naţională.

"Toată opoziţia a votat împotrivă. A fost 17 la 11. Cred că e un ministru care îşi asumă un program de guvernare făcut de altcineva şi ineficient. Daca aţi citit programul pe interne, o să vedeţi că e totul vag, nu spune nimic, nicio strategie. Eu am întrebat ce direcţie va lua DIPI. Nu mi s-a raspuns", a declarat parlamentarul PNL Cezar Preda.

Carmen Daniela Dan, propunerea PSD pentru Ministerul Afacerilor Interne, este preşedintele comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări din Senat din luna decembrie 2016.

Carmen Daniela Dan a ocupat funcţia de secretar al Consiliului Provizoriu de Uniune Naţională (CPUN) între lunile martie şi septembrie 1990 şi secretar al Şcolii generale numărul 3 Videle între 1990 şi 1996. În iulie 1996 a devenit referent al Băncii Agricola - Agenţia Videle, funcţie pe care a deţinut-o până în noiembrie 2001. Din 2001 până în 2002 a fost teller front office la Raiffeisen Bank - Agenţia Videle.

În 2002 a devenit consilier juridic al Consiliului Judeţean Teleorman - Serviciul Juridic şi Contencios, ocupând această funcţie până în anul 2010. Din 2010 până în 2012 a fost director executiv al Consiliului Judeţean Teleorman - Serviciul Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor al Judeţului Teleorman.

Carmen Daniela Dan a fost subprefect al judeţului Teleroman timp de aproape doi ani, între 15 iunie 2012 şi 13 martie 2014, dată la care a devenit prefect al judeţului şi a ocupat această funcţie până în data de 22 decembrie 2016, când a fost numită preşedinte al Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări din Senat, ca urmare a obţinerii unui mandat de parlamentar.

Carmen Daniela Dan a absolvit Facultatea de Drept la Universitatea Ecologică Bucureşti şi a fost licenţiată în iulie 2000 la Academia de Poliţie Alexandru Ioan Cuza.

A făcut programul de master în Managementul Afacerilor Publice Europene între 2003 şi 2004, un program de perfecţionare în politici publice în administraţia publică locală în 2007 şi încă două programe în 2013, unul de formare specializată pentru ocuparea unei funcţii publice corespunzătoare categoriei înalţilor funcţionari publici şi unul pilot de formare specializată în contextul exercitării funcţiei publice, destinat prefecţilor şi subprefecţilor. În spaţiul public, Carmen Daniela Dan a fost prezentată a fiind apropiată a preşedintelui PSD, Liviu Dragnea.

loading...
PUTETI CITI SI...