Cine sunt cei patru soldați români răniți în Afganistan

Postat la: 30.04.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

Cine sunt cei patru soldați români răniți în Afganistan

Patru soldați români de la unitatea militară din Curtea de Argeș au fost răniți, joi dimineața, în Afganistan. Cei patru se aflau într-o misiune de patrulare în momentul în care o mașină capcană a explodat în apropierea lor. Doi dintre ei au fost răniți mai grav, și alți doi ușor. 

Cei patru militari răniți sunt plutonierul major Marius Sorin Diaconeasa şi caporalii clasa a III-a Valentin Ciolan-Uţă, Dan Cornel Crăciun şi Cristian Stoica.

potrivit B1 TV, Plutonierul major Marius Sorin Diaconeasa are 36 de ani şi este la a patra misiune în Afganistan, caporalul clasa a III-a Valentin Ciolan-Uţă are 28 de ani şi este la prima misiune în teatrul de operaţii, caporalul clasa a III-a Dan Cornel Crăciun are 27 de ani şi este la a doua misiune în Afganistan, iar caporalul clasa a III-a Cristian Stoica are 38 de ani şi este, de asemenea, la a doua misiune în acest teatru de operaţii.

Patru militari români au fost răniți, joi dimineața în timp ce se aflau în misiune în Afganistan. Potrivit ministrului Mircea Dușa, doi dintre aceștia au fost răniți mai ușor, în timp ce doi sunt răniți mai grav.

Cei doi militari răniți mai grav au fost duși deja în sala de operație unde primesc îngrijiri medicale, în timp ce ceilalți doi au necesitat doar prim ajutor.

Cei patru militari au fost răniți în urma unui atac cu o mașină capcană care a explodat în apropierea bazei militare de la Kandahar.
"Patru militari romani care acţionează in cadrul misiunii Resolute Support din Afganistan au fost răniţi joi, 30 aprilie, in jurul orei 9.00, in urma exploziei unei maşini-capcană.

Militarii executau o misiune de patrulare terestra, la aproximativ opt kilometri sud-est de baza militara de la Kandahar", se arata într-un comunicat al Ministerului Apărării.

Reprezentanţii MApN au precizat ca "militarilor li s-a acordat primul ajutor la fata locului si au fost transportaţi la spitalul din Kandahar, unde se afla internaţi in stare stabila".

Digi 24 a relatat ca o patrula formata din mai multe vehicule blindate a părăsit baza militara de la Kandahar, joi dimineaţa, pentru a efectua o misiune obişnuită in jurul unităţii. Dupa opt kilometri, vehiculele s-au oprit, iar militarii au coborât pentru a cerceta zona vizata, iar in acel moment maşina-capcană a explodat, patru soldaţi fiind răniţi.

Ceilalţi militari au izolat zona respectiva si au chemat in ajutor mai multe elicoptere militare cu aparatura medicala pentru a prelua victimele.

 

loading...
PUTETI CITI SI...