Vilă răvăşită de o gaşcă de copii-infractori: Au provocat daune uriaşe şi au fost opriţi cu focuri de armă

Postat la: 18.09.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Vilă răvăşită de o gaşcă de copii-infractori: Au provocat daune uriaşe şi au fost opriţi cu focuri de armă

Cinci adolescenţi din Iaşi, de 16 şi 17 ani, sunt judecaţi pentru furt şi distrugere după ce au răvăşit o vilă din Iaşi a cărei proprietară era plecată din ţară.

Pe lângă cei cinci minori, Armand T., Cosmin S., Marian H., Petru C. şi Marian S., procurorii ieşeni l-au mai deferit justiţiei şi pe Andrei Zăvoi, care este acuzat de tăinuire. Alţi doi copii, de 12 şi 13 ani, au fost implicaţi în acest caz însă ei nu au putut fi trimişi în judecată deoarece nu răspund penal. Banda de delincvenţi a făcut prăpăd într-o casă din zona Sărărie, deţinută de o femeie care, la momentul faptei - aprilie 2019 - muncea în Norvegia. Vizavi de casa cu etaj a victimei locuieşte Armand T., care la momentul faptei avea 15 ani, însă era abia în clasa a V-a. Adolescentul deţinea la acel moment un pistol Beretta Gardone, cu aer comprimat, şi obişnuia să îşi petreacă serile hoinărind, în zona Ţicău, cu alţi puştani de vârsta sa sau mai mici, printre care şi cei trimişi în judecată în acest dosar.

La fel s-a întâmplat şi în noaptea de 4 spre 5 aprilie 2019, când Armand le-a propus prietenilor săi să meargă să spargă vila vecinei sale, despre care ştia că e plecată din ţară. Aproape de miezul nopţii, Armand, Cosmin S., Marian H. şi un alt copil, de 12 ani, au sărit gardul casei nelocuite şi au încercat să intre în locuinţă. Cu un levier, au încercat să forţeze uşa şi câteva geamuri, însă nu au reuşit. În cele din urmă, Armand a luat o pavelă de pe alee şi a spart geamul de la baie. Pe acolo, toţi puştanii au intrat în casă şi au început să răvăşească totul prin interior, pentru a căuta bunuri de valoare.

Timp de o oră, au furat mai multe bunuri, printre care un ceas Frederich Constant în valoarea de 10.000 de lei, un televizor în valoare de 7.500 de lei, o statuie în valoarea de 2.500 de lei, dar şi un portofel în care se aflau 16.000 de lei şi 1.000 de euro. Aceste bunuri, şi multe altele, le-au transportat la casa lui Armand T. Cel mai probabil pentru a-i pune pe anchetatori pe o pistă greşită, unul dintre puştani a scris pe un perete mesajul "Na fraierilor credeaţi că nu mă răzbun, cu drag Burlacu Florin".

A doua zi, puştanii au vândut o cutie de scule unui bărbat care nu ştia că sunt furate, în timp ce un laptop, o boxă şi cele două televizoare le-au vândut lui Andrei Zăvoi, cu 1.500 de lei, deşi acesta ştia că bunurile sunt furate. Proprietara vilei s-a constituit parte civilă în proces cu suma de 106.979 de lei. Aproape 50.000 de lei reprezintă valoarea bunurilor furate, în timp ce restul al celor distruse.

În noptea de 6 spre 7 aprilie, Armand i-a cooptat în gaşcă pe Marian C. şi Petru C. şi, alături de ceilalţi trei prieteni cu care dăduseră primul tun, şi un alt copil, de 13 ani, a mers din nou la casa nelocuită. În timp ce răvăşeau locuinţa, un vecin a sunat la 112 şi a anunţat spargerea. Puştii au fost prinşi în flagrant de oamenii legii şi au încercat să fugă. Cinci dintre hoţi au fost imobilizaţi de poliţişti, în timp ce Armand şi un copil de 13 ani au fugit. Poliţiştii l-au rănit uşor cu un foc de armă pe cel din urmă, reuşind să îl prindă. În cele din urmă, capul răutăţilor a fost şi el prins.

loading...
PUTETI CITI SI...