Valoarea voucherelor de vacanță crește la 2.000 de lei. Condiția pentru a beneficia de ele

Postat la: 18.09.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Valoarea voucherelor de vacanță crește la 2.000 de lei. Condiția pentru a beneficia de ele

Valoarea voucherelor de vacanță crește la 2.000 de lei. În plus, voucherele vor fi acordate exclusiv în format electronic.

Astfel, pentru a beneficia de aceste vouchere, ele trebuie să fie folosite în extrasezon. Dacă sunt folosite în restul anului, rămân la valoarea de 1450 de lei. Măsura este anunţată de Ministerul Turismului, care îşi propune printre altele, să mai reducă din aglomeraţia din toiul verii. Pentru că cei care au primit vouchere de vacanţă au umplut litoralul şi staţiunile de munte, în special în iulie şi august, oficialii din turism vor ca bugetarii să fie încurajaţi să călătorească şi în restul anului.

Cu alte cuvinte, cei care îşi vor lua concediu în aprilie, mai, octombrie sau noiembrie, vor beneficia de 2.080 de lei şi nu de 1.450 de lei, ca până acum. Unii turiști spun că în sezon trebuie să se trezească la 6 dimineața ca să prindă loc pe plajă. De asemenea, voucherele vor fi acordate exclusiv în format electronic. Toți beneficiarii de vouchere ar urma să primească aşadar astfel de carduri de vacanţă. Arată ca orice card bancar şi se poate plăti la cazare chiar şi contactless.

Singura condiţie este ca POS-ul să accepte astfel de carduri. Ele există pe piaţă deja de doi ani. Însă din totalul celor care au primit tichete de vacanţă anul acesta, doar 16% le-au primit în acest format.

loading...
PUTETI CITI SI...