Valeriu Lupu, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor implicat într-un accident, a demisionat

Postat la: 04.01.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Valeriu Lupu, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor implicat într-un accident, a demisionat

Un secretar de stat de la Ministerul Transporturilor a provocat un accident de mașină la Timișoara, iar polițiștii cred era băut. Nu au avut cum să se convingă, pentru că oficialul a refuzat să colaboreze cu ei. Valeriu Lupu, membru PMP, a demisionat vineri din funcție, după ce premierul Ludovic Orban își anunțase intenția de a-l demite.

Polițiștii din Timișoara au deschis, vineri, un dosar penal pe numele lui Valeriu Lupu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, după ce acesta a refuzat să sufle în alcooltest și să îi fie prelevate probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei, după ce provocat un accident.Volume 90%
Accidentul rutier în care a fost implicat oficialul a avut loc vineri după amiază, pe o stradă din Timișoara.

Mașina condusă de Valeriu Lupu a intrat într-un autoturism parcat, iar în urma impactului au fost înregistrate numai pagube materiale. A fost chemată poliția, care a vrut să îl testeze cu alcooltestul pe oficial, dar acesta a refuzat. El nu a colaborat cu polițiștii nici când aceștia i-au cerut să meargă la spital, pentru teste de sânge. Conform legii, în astfel de situații se deschide dosar penal.

Premierul Ludovic Orban a declarat că Valeriu Lupu va fi demis în urma acestui incident. Valeriu Lupu, care este membru PMP, a fost numit în funcția de secretar de stat la Ministerul Transporturilor în luna noiembrie. Presa din Timișoara scrie că este un apropiat al deputatului Cornel Sămărtinean. Un comunicat de la PMP Timiș anunță, vineri seara, că Valeriu Lupu și-a dat demisia din funcția de secretar de stat:

„Vă informăm că Organizația PMP Timiș a luat la cunoștință cu regret despre accidentul rutier soldat cu avarierea unui autoturism staționat petrecut astăzi în Timișoara în care conducătorul auto a fost domnul Lupu Valeriu, secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor susținut de către organizația noastră. PMP Timiș se delimitează de orice acțiune/incident în care sunt implicați membrii/susținătorii PMP și asigură cetățenii de integritate și onestitate membrilor aăi indiferent de poziții și funcții. Orice încălcare a legii și moralei creștine nu este tolerată. În urma evenimentului creat, domnul Lupu Valeriu și-a înaintat demisia cu data prezentei din funcția de secretar de stat din cadrul Ministerului Transporturilor", transmite PMP Timiș.

 

loading...
PUTETI CITI SI...