Urmărire ca în filme şi focuri de armă în România. Grupare periculoasă în prim-plan

Postat la: 11.06.2019 09:37 | Scris de: ZIUA NEWS

Urmărire ca în filme şi focuri de armă în România. Grupare periculoasă în prim-plan

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani, împreună cu lucrători din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut, au organizat o acţiune care i-a vizat pe contbandiștii de țigarete.

În timpul misiunii, pe direcţia localităţii de frontieră Horodiştea, judeţul Botoşani, autoritățile au observat mai multe persoane care se îndreptau dinspre frontieră spre localitate, transportând mai multe colete voluminoase, scrie Botoșăneanul.

„Întrucât cetăţenii nu s-au supus somaţiilor legale, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase şapte focuri de armă în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale. Persoanele au abandonat coletele într-un lan cu grâu, iar la scurt timp, au fost informate autoritățile de frontieră din Republica Moldova despre eveniment, concomitent cu dispunerea unor măsuri de cercetare a zonei", mai scrie sursa citată

La inventarierea bunurilor a rezultat cantitatea de 99.800 de ţigarete (4990 pachete), în valoare de 47.560 de lei.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat, în vederea depistării şi identificării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

loading...